Keuken kopen tips

Een keuken kopen is vaak een grote aankoop waarbij je veel vragen hebt. Zo kan het bepalen van jouw keukenstijl een grote klus zijn. Ook de opstelling en indeling van de keuken vergt veel denkwerk. Gelukkig zijn er veel keukenspecialisten die jou hierbij kunnen helpen en je vertellen waar je op moet letten bij de aankoop van een keuken.

Dus ga jij een nieuwe keuken kopen en wil je weten waar je op moet letten? Lees dan snel verder. De meest gestelde vragen bij het kopen van een keuken lichten wij hier voor je uit. Laat je inspireren door de mogelijkheden en de keuken kopen tips van Brugman.

Welke keukenstijl wil ik in mijn keuken? 

Het bepalen van de stijl in jouw keuken kan soms erg lastig zijn. Er is namelijk zoveel keuze en er zijn vaak diverse stijlen die jouw voorkeur hebben. Gelukkig is een combinatie van diverse stijlen ook mogelijk, waardoor je jouw ideale keuken gemakkelijk samenstelt. Om je keuze eenvoudiger te maken lichten we de keukenstijlen voor je uit. Klik op de onderstaande linkjes voor meer informatie per keukenstijl en laat je inspireren door de ruime mogelijkheden bij Brugman.

Sfeervol & nostalgisch

De landelijke keuken kenmerkt zich door zijn sfeervolle en nostalgische elementen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gezellige boerderij vol natuurlijke materialen. Lichte kleuren in combinatie met hout en beton zien we in deze keukenstijl veel terugkomen. Kleed de keuken aan met gezellige plantjes en hang je pannen en keukengerei aan de wand en geef jouw keuken een landelijke finishing touch.

Strak & minimalistisch

Strakke, minimalistische elementen en rust is het waar het in de moderne keuken om draait. Deze keuken is bijvoorbeeld voorzien van greeploze kastjes. Dit geeft de keuken namelijk een strakke en rustige uitstraling. Ook luxe en ingebouwd keukenapparatuur mag in deze keuken niet ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan een kookplaat met geïntegreerde afzuiging of een oven met de nieuwste technologieën. Kortom, bij deze keukenstijl geniet je van vele moderne snufjes.

Luxe & eenvoud

De designkeuken is voor wie van luxe en eenvoud houdt. Strakke lijnen, opvallende elementen en de nieuwste technologieën mogen in deze keuken niet ontbreken. Kleed de keuken aan met stijlvolle accessoires en goud of koperkleurige kranen en ga voor een luxe design uitstraling.

Robuust & stoer

Robuuste en stoere elementen zien we in de industriële keuken veel terugkomen. Deze industriele elementen creëer je door bijvoorbeeld beton, staal en hout toe te voegen in jouw keuken. Zwart is een veelgekozen kleur in de industriële keukenstijl, dankzij het stoere effect wat deze kleur met zich meebrengt. Ook een betonnen keuken sluit naadloos aan bij de industriële interieurstijl. 

Ruimtelijk & modern

Een hoogglans keuken glanst en weerspiegelt het licht prachtig in de ruimte. De hoogglans elementen in deze keuken zorgen voor een ruimtelijk effect. De hoogglans keuken is met vele andere stijlen en kleuren te combineren en zien we daarom vaak terug in de huishoudens van nu. 

Welke keukenopstelling past bij mij?

De meest geschikte opstelling voor jouw keuken hangt natuurlijk af van de grootte van de ruimte. Daarnaast hangt de meest geschikte opstelling ook af van waar de aansluitingen zitten in jouw keuken. Een veel gekozen optie is de rechte keuken. Dit is een ideale keuken voor kleine ruimtes. Een praktische indeling van de rechte keuken zorgt ervoor dat jij alles uit de ruimte haalt.

Ook wordt er steeds vaker gekozen voor een kookeiland. Deze open keuken is voorzien van een eiland, waardoor je een ruim werkblad en veel beweegruimte hebt. Dit zorgt voor extra veel kookcomfort. Een keuken met kookeiland is ideaal in een grote, open ruimte. Deze keuken indeling wordt vaak gecombineerd met een hoge kastenwand voor extra opbergruimte in de keuken. Naast een kookeiland is ook een keukenbar erg populair in de Nederlandse huishoudens.

Een andere veel gekozen keukenopstelling is de hoekkeuken. Deze indeling is erg efficiënt, waardoor jij de beschikbare ruimte optimaal benut. Ook biedt deze keukeninrichting extra werkruimte en mogelijkheden voor een ruimere opzet, bijvoorbeeld met een dubbele gootsteen of een groter fornuis. Iedere keukenopstelling heeft zijn eigen voor- en nadelen. Overweeg de diverse opstellingen en kijk welke het beste bij jouw keuken past.

Vind je het lastig om jouw keukenopstelling te bepalen en wil je graag meer tips voor het opstellen? Bekijk dan hier alle mogelijke opstellingen bij Brugman. Ook kun je inspiratie opdoen met het keukenmagazine van Brugman. Hierin vindt je talloze keukens in diverse opstellingen. Dankzij deze vele inspiratiebeelden en de talloze mogelijkheden vind je binnen no-time de geschikte keuken en opstelling voor jouw woning. 

Ga ik voor een nieuwe keuken of een renovatie?

Een belangrijke overweging die je dient te maken is of je kiest voor een compleet nieuwe keuken of een renovatie van jouw oude keuken. Soms zijn onderdelen in de keuken nog als nieuw en niet perse aan vervanging toe. In dit geval kun je deze onderdelen uit jouw keuken laten staan. Ook kan het zijn dat slechts een aantal kleine onderdelen in de keuken aan vervanging toe zijn en een renovatie hierdoor de meest geschikte optie is.

Over het algemeen wordt er bij een grote keukenrenovatie echter wel aangeraden om toch te kiezen voor een compleet nieuwe keuken. Een keukenrenovatie brengt namelijk veel onverwachte kosten met zich mee. Wanneer je een aantal onderdelen in de keuken wilt bewaren zal het uitbreken van de oude keuken een stuk langer duren. De onderdelen moeten namelijk onbeschadigd blijven.

Ook is het vaak lastig om bij een keukenrenovatie de juiste onderdelen te vinden die passen bij de huidige onderdelen die je graag wilt houden. Wanneer je ervoor kiest om een compleet nieuwe keuken te kopen krijg je vaak een pakketkorting, waardoor een nieuwe keuken goedkoper is dan een renovatie. Ga je een nieuwe keuken kopen? Lees dan onze nieuwe keuken kopen tips hier.

Kan ik mijn keuken zelf ontwerpen of moet ik het een adviseur laten doen?

Het ontwerpen van jouw keuken kun je zowel zelf als door een keukenadviseur laten doen. De slimste optie is om zelf online jouw keuken te ontwerpen met de 3D-ontwerptool van Brugman en dit ontwerp mee te nemen naar een Brugman winkel.

Met deze tool kun je gemakkelijk en snel jouw keuken vanuit huis samenstellen. Kies de gewenste keukenkastjes, apparatuur en het werkblad en bekijk de keuken vanuit iedere gewenste hoek in 3d. Wanneer je dit ontwerp meeneemt naar de winkel kan de keukenadviseur zien wat jouw ideeën en voorkeuren zijn. De keukenadviseur zal de opstelling doornemen en kijken of er slimmere of efficiëntere indelingen mogelijk zijn. Samen zul je jouw ideale keuken ontwerpen.

Wanneer de opstelling bepaald is, kun je vrijblijvend een advies krijgen voor de indeling van de keuken. De adviseur zal je de diverse keukenstijlen en indelingen laten zien in de winkel en samen komen jullie tot jouw droomkeuken.

Wat zijn de kosten van mijn keuken?

​‘Wat kost een keuken?’ is een veelgestelde vraag wanneer men op zoek is naar een nieuwe keuken. De kosten van een nieuwe keuken hangen geheel af van jouw wensen en opgestelde budget. De grootste kostenposten in de keuken bestaan uit de keukenkastjes, het keukenblad en de apparatuurkeuze. Daarnaast dien je ook rekening te houden met de kosten van de keuken plaatsen. 

Wat kost een keuken plaatsen?

De kosten voor het plaatsen van de keuken hangt uiteraard af van de grootte van de keuken. Een grote keuken heeft meer kastjes, waardoor het langer duurt. Een kleine keuken heeft daarentegen slimme oplossingen die vaak lastiger zijn te monteren. De minimale kosten waarvan je uit moet gaan voor de montage bedragen €250 per strekkende meter in de keuken. Maar ook dit is volledig afhankelijk van jouw wensen.

Kies je bijvoorbeeld voor veel op maat en inbouw werk? Dan zal het plaatsen van de keuken langer duren en kunnen de kosten hoog oplopen. Wil je een betere inschatting van de montagekosten van jouw keuken? Vraag dan een adviseur van Brugman om hulp in een van de Brugman winkels. Zij kunnen aan de hand van de grootte van de keuken en jouw individuele wensen bepalen wat de montage ongeveer zal gaan kosten.

Is uw budget beperkt en kiest u daarom graag voor een low budget keuken? Dat is zeker mogelijk. In dit geval is de keuken voorzien van standaard apparatuur. Een budget keuken biedt in principe alle benodigdheden tegen een betaalbare prijs. Wil je meer tips voor het bepalen van de kosten van jouw keuken? Lees dan hier meer keuken kosten tips.

Hoe onderhoud ik mijn keuken?

Als je jarenlang wilt genieten van jouw keuken, dien je deze ruimte goed te onderhouden en regelmatig te reinigen. Een dagelijks keuken onderhoud voorkomt kalk, vlekken en schimmels in jouw keuken. Hoe langer je namelijk wacht met het onderhouden van jouw keuken, hoe moeilijker het vuil te verwijderen is. Een dagelijks onderhoud kan al door enkel het aanrechtblad schoon te maken met een zachte doek of spons.

Gebruik de juiste middelen voor het onderhoud van jouw keuken. Een veel voorkomende fout is namelijk dat men een sopje klaarmaakt en deze zowel gebruikt voor het aanrechtblad als de keukenkastjes. Dit terwijl deze twee onderdelen vaak uit twee verschillende materialen bestaan. Ieder materiaal heeft zijn eigen onderhoud nodig. Kijk daarom bij de kenmerken van verschillende soorten aanrechtbladen en ontdek de eigenschappen van dit materiaal.

Bij een granieten aanrechtblad dien je bijvoorbeeld een ander schoonmaakmiddel te gebruiken dan bij een natuursteen of kunststof aanrechtblad. Vele aanrechtbladen zijn bijvoorbeeld niet bestand tegen chloor of zwaar agressieve en bijtende stoffen. Hierdoor kan het werkblad beschadigd raken, wat vaak niet meer te genezen is. Test daarom bij een nieuw schoonmaakmiddel altijd eerst of deze geen rare vlekken of scheuren veroorzaakt door dit te testen op een klein oppervlak.

Ook is een goede ventilatie belangrijk bij het onderhoud van je keuken. Wanneer de keuken namelijk een goede ventilatie heeft, kunnen hitte en vocht niet condenseren en vlekken achterlaten. Bekijk hier de onderhoudtips van Brugman voor het bepalen van het onderhoud van jouw keuken. 

Door wie en hoe laat ik mijn keuken monteren?

Heb jij je droomkeuken gevonden? Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk jouw vrienden en familie uitnodigen om te komen genieten van jouw kookkunsten. Na de aankoop van de keuken dien je de keuze te maken of je de keuken zelf monteert of laat monteren. Indien je kiest voor de keuken montage service van Brugman, monteert een van onze professionele monteurs de keuken in jouw ruimte. Hierdoor ben je verzekerd dat je keuken met de grootste zorg wordt gemonteerd.

Ook kun je kiezen voor de service van Brugman voor het slopen van de oude keuken of het aansluiten van gas-, water- en elektriciteitsleidingen in de keuken. Uiteraard is zelf monteren van de keuken ook een mogelijkheid. De adviseurs van Brugman geven je in dit geval advies voor de keukenmontage. Ook krijg je bij de keuken een handig leidingschema voor de benodigde aansluitingen. Wil je meer weten over de montage van de keuken? Lees dan hier de keukenmontage pagina van Brugman.

Heeft Brugman nog meer keuken kopen tips voor mij?

Wil je meer tips voor het kopen van jouw keuken? Bezoek dan een van de Brugman winkels en maak een afspraak met een van onze keukenadviseurs. Zij helpen graag met het vinden of ontwerpen van jouw droomkeuken. Ook voorzien zij jou van de beste tips voor jouw nieuwe keuken. Denk hierbij aan handige hulpmiddelen voor het bepalen van jouw keukenstijl en het inrichten van de keuken binnen jouw wensen. Daarnaast kunnen zij al jouw vragen beantwoorden bij het kopen van de keuken.

Kom je zonder afspraak in onze winkel? Dan kan het zijn dat de keukenadviseurs in gesprek zijn en jou niet volledig naar wens kunnen helpen. Plan daarom altijd een afspraak in om er zeker van te zijn dat de keukenadviseur van Brugman voldoende tijd voor jou neemt om al jouw wensen te bespreken.

Home
Terug
Sluiten