Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Het gemak van een stoomoven

Stoomovens zijn een grote trend op het gebied van koken en zijn tegenwoordig steeds vaker terug te vinden in moderne keukens. Deze keukenapparaten maken gebruik van stoom om gerechten te bereiden en bieden daardoor een tal van voordelen ten opzichte van traditionele ovens. Of je nu een professionele kok bent of gewoon graag experimenteert in de keuken, een stoomoven kan je helpen om heerlijke en gezonde maaltijden te bereiden. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van stoomovens, en geven we praktische tips voor het gebruik! Lees verder en ontdek waarom een stoomoven een waardevolle aanvulling is voor jouw keuken.

De voordelen van een stoomoven

Een stoomoven biedt een tal van voordelen ten opzichte van een traditionele oven met stoomfunctie. Waar een oven met stoomfunctie altijd de heteluchtfunctie gebruikt samen met de stoomfunctie, kan een stoomoven maaltijden volledig met 100% stoom gaar stomen. Daarnaast zijn er nog meer voordelen:

  • Door maaltijden te stomen blijven vitaminen en mineralen beter behouden en worden smaken en aroma's versterkt, wat resulteert in gezondere maaltijden. 
  • In een stoomoven kun je jouw gerecht in één keer klaarmaken, zonder gedoe met verschillende pannen en kookmethodes. Geen aparte pannen meer voor aardappelen, vlees en groenten! 
  • Koken zonder zorgen: overkoken of aanbranden is verleden tijd met een stoomoven. Door het instellen van de gewenste (kern)temperatuur krijg je een melding zodra je gerecht perfect is bereid.
  • Een stoomoven makkelijk te plaatsen en eenvoudig schoon te houden.
  • Een stoomoven is een energiezuinige optie, waardoor je minder verbruikt.

Hoewel een stoomoven een hoop voordelen heeft, zijn er ook een paar aandachtspunten om rekening mee te houden. Zo is het belangrijk om te weten dat een stoomoven wat duurder is dan een standaard oven en dat deze wat meer onderhoud vergt. Dit komt doordat er restwater achterblijft na gebruik; gelukkig is de schoonmaak zelf eenvoudig!

Alles wat je kunt bereiden met een stoomoven

Met een stoomoven zijn de mogelijkheden eindeloos. Van het stomen van groenten, vis en rijst met 100% stoom tot het bereiden van eieren, opwarmen, ontdooien, pocheren of blancheren. Met een combi-stoomoven kun je naast volledig stomen ook koken met veel, medium en weinig vocht in combinatie met hetelucht. Zo kun je vlees urenlang op lage temperatuur laten sudderen of groenten kort stomen zodat ze nog feller van kleur worden! Of wat dacht je van sappige gestoomde dumplings, zachte gepocheerde zalm, of een luchtige soufflé? Met een stoomoven kun je een hele nieuwe culinaire wereld ontdekken en heerlijke gerechten bereiden die gezond, lekker en makkelijk te maken zijn.

Meer inspiratie nodig? Maak een afspraak!

Heb je meer inspiratie nodig om de juiste stoomoven te kiezen? Kom langs in één van onze showrooms en laat je inspireren door ons ruime aanbod! Bekijk de verschillende soorten, maten en merken stoomovens en kies degene die het beste bij jouw keukenstijl en wensen past! Maak een afspraak met een Brugman adviseur en geniet van persoonlijk, passend advies!

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken