Kookeiland: de favoriet van elke keukenkoper

Kookeiland behoren al jarenlang tot de meest populaire keukenopstelling. Dit komt niet alleen omdat een kookeiland praktisch en luxe is, maar ook omdat deze opstelling gezellige zitmogelijkheden biedt. Zo kunnen vrienden en familieleden gezellig aan de bar plaatsnemen wanneer jij het eten bereidt. Dit is dan ook een van de voornaamste redenen waarom mensen kiezen voor een eiland keuken: het brengt leven in de brouwerij. 

Hou je van koken dan wil je graag de ruimte. Een extra groot werkblad bijvoorbeeld, waar je al je ingrediënten, messen en ander keukengerei op kunt leggen en dan nog voldoende werkruimte over hebt om te kunnen snijden, hakken of kneden. En dat zonder een gootsteen die in de weg zit. Of misschien wil je liever een extra groot fornuis met oven waar je makkelijk bij alle pannen kunt. Een kookeiland is dan echt iets voor jou. 

Soorten eiland keukens

Niet elke keuken leent zich voor een kookeiland. Bepalend voor de mogelijkheden is vooral de hoeveelheid ruimte die je hebt. Heb je genoeg ruimte, dan is een kookeiland vaak een prima optie. Eiland keukens zijn er in drie varianten:

  • Kookeiland. Bij een kookeiland bevindt de kookplaat zich op het eiland. Dit is extra gezellig wanneer er mensen aan het eiland zitten, omdat je hierdoor niet met je rug naar hen toestaat. Denk wel goed na over de verschillende afzuigmogelijkheden wanneer je voor deze opstelling kiest.
     
  • Spoeleiland. Het spoeleiland is de meest voorkomende variant. Hierbij bevindt de spoelbak zich op het eiland waardoor je niet na hoeft te denken over een speciale afzuigkap.
     
  • Schiereiland. Is je ruimte net iets te klein voor een eiland keuken? Kies dan voor een schiereiland. Hierdoor heb je slechts aan één zijde loopruimte nodig wat ruimte bespaart.

Comfortabel koken

Hoe je het ook went of keert, een eiland keuken staat voor comfortabel koken. Je beschikt over een ruim werkblad, veel beweegruimte en daarnaast voldoende ruimte om alle wenselijke apparatuur kwijt te kunnen. Vooral in een open keuken komt een kookeiland goed tot zijn recht, maar ook voor kleinere ruimtes zijn er mogelijkheden. Een keuken met een kookeiland laat je keuken veranderen in het centrum van het huis en geeft je keuken een luxe uitstraling. 

Persoonlijk advies van Brugman

Eiland keukens zijn er in alle stijlen, vormen en maten. Van landelijk tot strak: alles is mogelijk! Nieuwsgierig naar de vele mogelijkheden? Kom dan langs in een van onze vestigingen waar onze adviseurs je graag meer vertellen. 

Bekijk ook

open keuken

Open keukens

Parallelkeukens

Parallelkeukens

G keukens

G keukens

U keukens

U keukens

L keukens

L keukens

Home
Terug
Sluiten