Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Recept kruidige gehaktballetjes in flatbread

Wil je in het weekend eens lekker een beetje zondigen maar toch zélf je fastfood maken? Dan is dit een ideaal recept voor jou. Want dit is een gezondere versie van je broodje uit de shoarmatent! Huisgemaakte salade en knoflooksaus, heerlijk gekruid gehakt, en dat alles op een flatbread. Smullen maar!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 flatbreads 
  • 1 komkommer
  • 4 tomaten 
  • 1 rode ui
  • 1 citroen - uitgeperst 
  • 3 takjes verse munt 
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 650 gram half om half gehakt 
  • 1 1/2 el ras el hanout 
  • 1 el chili olie

Voor de knoflooksaus:

  • 5 el mayonaise 
  • 4 el yoghurt
  • 2 tenen knoflook - uitgeperst 
  • 1 el chili olie
  • 1 el Italiaanse kruiden

Zo maak je dit:

  • Snijd de komkommer en tomaat in hele kleine blokjes. 
  • Doe in een kom en snipper de rode ui, hak de muntblaadjes fijn en voeg beide toe aan de kom. Hussel goed, bestrooi met peper en zout en de olijfolie en mix nogmaals. Druppel het citroensap erover en zet in de koelkast tot gebruik. 
  • Mix alle ingrediënten voor de knoflooksaus, roer goed en zet ook deze in de koelkast. 
  • Doe het gehakt in een kom en schep de ras el hanout erbij, de chiliolie en breng op smaak met wat extra zout en peper en vorm kleine ovaaltjes met de kom van je hand. 
  • Verhit de grillpan en bak het gehakt om en om tot ze gaar zijn vanbinnen, leg even apart op een schaal, dep het vet uit de grillpan en verhit een 30 / 40 seconden het flatbread aan beide zijdes. 
  • Schep wat saus op het flatbread en leg twee stukjes gehakt erop en wat salade en schep nog wat saus erop.

Eet smakelijk! 

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken