Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Natuurlijke materialen in de badkamer

In badkamers en sanitaire ruimtes wordt steeds vaker gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en kleuren, en dat is niet voor niets! Deze natuurlijke tinten zorgen namelijk voor een rustgevende en open sfeer in de ruimte. En zeg nu zelf; wat is fijner dan iedere avond volledig tot rust komen tijdens het douchen en badderen? Kies bijvoorbeeld voor een eikenhouten badkamermeubel, een betonnen wand of kleed de badkamer aan met kleurrijke plantjes. Benieuwd welke natuurlijke materialen nog meer perfect tot hun recht komen in de badkamer? Lees dan snel verder en laat je inspireren door Brugman!

Houten materialen in de badkamer

Het materiaal hout is onwijs populair, zo ook in de badkamer. Dit materiaal kun je op diverse manieren terug laten komen. Denk bijvoorbeeld aan een houten badkamermeubel of een houten plank aan de wand. Ook met kleinere houten accessoires zoals een houten badplank of een houten badmat laat je deze natuurlijke tinten op een subtiele manier terugkomen. Het materiaal hout geeft de badkamer een warme look en feel, maar let wel op dat hout niet altijd goed bestand is tegen vocht. Zorg ervoor dat het hout goed behandeld is en laat het nooit direct in contact komen met water. Een houten vloer in de badkamer is bijvoorbeeld geen aanrader.

Een prachtige betonlook

Beton is een materiaal die we steeds vaker terug zien in diverse interieurstijlen. Dit materiaal heeft een natuurlijke en robuuste uitstraling, wat perfect past bij een industriële of landelijke interieurstijl. De stoere uitstraling van beton wordt vaak gecombineerd met warme tinten en materialen. Hierdoor wordt er vaak gekozen voor een combinatie van hout en beton. Is de betonnen uitstraling iets voor in jouw badkamer? Ga dan bijvoorbeeld voor betonlook tegels op de vloer en/of wand. Wil je het beton op een subtielere manier laten terugkomen? Dan is een meubel met betonlook uitstraling een prachtige optie!

Unieke reliëf- en marmertegels

Reliëftegels worden ook wel 3D-tegels genoemd en hebben dankzij de diepteverschillen een unieke uitstraling. Met deze prachtige tegels kun je alle kanten op qua stijl. Denk bijvoorbeeld aan de unieke reliëftegels waarbij er bakstenen tegeltjes uit de wand lijken te komen. Deze komen perfect tot hun recht in natuurlijke en landelijke badkamers. Het unieke 3D-patroon wordt extra geaccentueerd wanneer je een stijlvolle sfeerverlichting projecteert op de muur. Ook met marmertegels kun je de stijl creëren die jij wenst. Dit gemetamorfoseerd kalksteen geeft de badkamer een unieke en natuurlijke uitstraling met een luxe en chique tintje.

De beste planten voor in de badkamer

Hoe kun je de natuur beter naar je badkamer halen dan met planten? Planten zorgen vanwege hun natuurlijke uitstraling en groene kleur voor een prachtige en warme uitstraling in de badkamer. Naast dit esthetische voordeel zuiveren planten ook de vochtige lucht in de ruimte en zorgen ervoor dat bacteriën geen kans krijgen. Graslelies en varens zijn een prachtige optie voor in de badkamer. Deze planten kunnen goed tegen vocht en zorgen voor een natuurlijke en kleurrijke sfeer. Niet alle planten zijn namelijk geschikt voor deze vochtige ruimte. Meer inspiratie opdoen? Lees dan ook onze blog met ideeën voor planten in de badkamer.

Natuurlijke accessoires in de badkamer

Wil je de natuurlijke materialen liever subtiel richting de badkamer brengen? Kies dan voor natuurlijke accessoires, zoals een rieten mandje, mooie natuurlijke kaarsenhouders of ga voor een rieten badmat. Ook door enkel gebruik te maken van natuurlijke kleuren kun je de natuurlijke sfeer naar de ruimte brengen. Denk bijvoorbeeld aan mooie wand- en vloertegels in lichte aardetinten en groene accessoires.

Meer inspiratie opdoen? Bestel het gratis magazine!

Wil je meer inspiratie opdoen voor natuurlijke materialen in de badkamer? Bestel dan het gratis Brugman magazine hier. Dit magazine staat vol met inspirerende tips, handige opstekers en gunt je een kijkje in de badkamers bij enkele van onze klanten. Wil je de mogelijkheden in het echt bekijken? Kom dan langs bij een van de winkels van Brugman en laat je inspireren! Ook voorzien de badkameradviseurs van Brugman je graag van een gratis en persoonlijk advies voor jouw natuurlijke badkamer. Maak een afspraak en ontvang advies op maat, een gratis tekening en 3D ontwerp door professioneel opgeleide adviseurs. Jouw persoonlijke wensen én budget staan hierbij uiteraard voorop.

Magazine aanvragen
Afspraak maken