Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Recept loaded Mexicaanse fries

Zin in een heerlijke maaltijd met frietjes? We kleden een fijne borrelplank aan met knapperige kreukelfrietjes en geven ze een Mexicaans tintje. Pittige jalapeño, kruidige kaassaus, avocado, en Mexicaans gekruid gehakt maken jouw plank helemaal af. Het hele gerecht is ook nog eens super snel gemaakt, dus smullen maar! 

Ingrediënten voor 2 personen: 

  • 400 gram kreukelfriet
  • 150 gram gehakt
  • 1 el Mexicaanse kruiden 
  • 15 gram roomboter
  • 15 gram bloem
  • 300ml melk
  • 150 gram cheddar kaas (Tex Mex mix) 
  • 1 avocado
  • 1 tomaat
  • 1/4 komkommer
  • 3 takjes peterselie 
  • 1 jalapeño peper

Eventueel salsa saus en limoen om erbij te serveren. 

Zo maak je het:

  • Snijd de tomaat en komkommer in kleine blokjes. Hak de peterselie fijn. 
  • Rul het gehakt in een koekenpan met de Mexicaanse kruiden en laat vet er even in een vergiet uitlekken. 
  • Bak ondertussen de frietjes in een Airfryer, oven of frituurpan. 
  • Pak een steelpannetje erbij en smelt hierin de boter en voeg de bloem toe. Bak even kort en schenk dan al roerend de melk erbij. Voeg de kaas toe en blijf goed roeren tot je een mooie kaassaus hebt, laat op laag vuur staan. 
  • Schep de frietjes op de plank en schenk de kaassaus erover. Maak af met de gesneden groenten, het gehakt, wat plakjes avocado, limoen en strooi de peterselie erover. 

Eet smakelijk! 

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken