Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Verlichting in de badkamer: dit zijn de trends

Onze badkamer is allang niet meer puur functioneel. We willen ons er thuis voelen en tot rust komen. De look & feel van de ruimte is hierbij belangrijk. Die moet bij je passen en ‘eigen’ zijn. Geen copy-paste van die showroom-badkamer dus, maar het nét even anders doen. Door te durven met kleur [hier URL inbouwen naar contentartikel: kleur in de badkamer] en te mixen en matchen met materialen die jou aanspreken. Een accent waar je misschien niet direct aan denkt, maar waarmee je de ruimte echt ‘van jou’ maakt: de verlichting. De trends op dit gebied:

Hang- en wandlampen

Je bent al snel geneigd om voor spotjes te gaan in de badkamer. Het is mooi, strak en praktisch. Maar ook een tikkie standaard. Met een gave hanglamp of wandlamp (met knikarm bijvoorbeeld) geef je jouw badkamer nét dat beetje extra.

Indirecte verlichting

Erg sfeervol: indirecte verlichting. Achter je spiegel bijvoorbeeld, onder de badrand, in het plafond (mooi boven het bad en de douche!) of in de greeplijsten van je wastafelmeubel. Door de verlichting dimbaar te maken bepaal zelf de sfeer.

Meer badkamer inspiratie opdoen?

  • 56 pagina's vol met design-inspiratie
  • Binnen 3 dagen in je brievenbus

Verlichting in de spiegel

Nooit meer de deur uit met te veel blush op je wangen? Kies voor een spiegel met geïntegreerde verlichting. Dan heb je geen last van schaduwvorming en je kunt, als je een dimbaar model hebt, het licht zo fel zetten als je zelf wilt. Puur, wit licht werkt het beste bij ‘precieze taakjes’ als opmaken of scheren.

Gekleurd licht

Wel eens van kleurentherapie gehoord? Het komt erop neer dat gekleurd licht invloed heeft op hoe je je voelt. Zo doet blauw ontspannen en krijg je energie van rood- en oranjetinten. Of of je er nu gevoelig voor bent of niet: je creëert er een fijn sfeertje mee. Zeker in de badkamer!

Must-do’s bij het kiezen van de verlichting:

Check de IP waarde

Badkamerlampen moeten altijd spatwaterdicht zijn. Kijk naar de ‘IP waarde’ van de lamp. Hoe hoger deze waarde, hoe beter de verlichting bestand is tegen vocht en water.

functionele badkamerverlichting
functionele badkamerverlichting

Maak het functioneel

Zorg ervoor dat je de belangrijkste punten in je badkamer goed verlicht. Goed licht boven of in de spiegel is natuurlijk een must. Maar óók het bad, de douche en je kasten wil je goed verlicht hebben.

sfeerverlichting badkamer
sfeerverlichting badkamer

Bepaal de sfeer

Fijn om het licht in de badkamer af te stemmen op het moment van de dag. Lekker fel bij het opmaken of scheren, zacht en warm bij een ontspannend bad. Kies voor verlichting die je kunt dimmen. Of plaats meerdere lampen in je badkamer, die je onafhankelijk van elkaar aan en uit kunt zetten.

ledlamp badkamer
ledlamp badkamer

Ga voor LED

LED- verlichting is het meest energiezuinig én gaat veel langer mee. LED-lampen met EU energielabel A++ zijn het zuinigst.

Tilburg

Antoon Boeren

Ook toe aan een Brugman?

Kom langs in de winkel of plan een thuisafspraak

Je ontvangt nu behalve 20% korting op elke keuken en 10% korting op elke badkamer ook nog een gratis Aquahot kraan en/of een gratis spiegel met LED. We nemen graag de tijd voor jou en jouw droomkeuken of -badkamer.

  • Bekijk actie
Magazine aanvragen
Afspraak maken