Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Vrijstaand fornuis: kies jouw manier van koken

Een vrijstaand fornuis is niet alleen de blikvanger van elke keuken. Het is koken zoals jíj dat wilt, dankzij de talloze keuzemogelijkheden van een vrijstaand fornuis. Zo stel je eenvoudig jouw favoriete combinatie van kookstel en oven samen. Kook je het liefst op gas, en wil je de luxe van zes pitten en een extra ruime oven? Of haal je optimaal kookplezier uit je beperkte keukenruimte, met een compacte oven en een inductiekookplaat? Wat je wensen ook zijn, een vrijstaand fornuis is het ideale all-in kooksysteem dat cachet geeft aan je keuken.

Voor een keuken met karakter

Een vrijstaand fornuis doet denken aan vroeger. Met een vrijstaand fornuis geef jij je keuken in een handomdraai een karakteristieke uitstraling. Met je kookapparatuur als 'brandend' middelpunt. Zo'n vrijstaande kookvariant past dan ook prachtig in een landelijke keuken. Maar dat niet alleen. Dankzij de ruime keuze in stijlen - van klassiek tot modern - en kleuren, materialen en afwerking, is een vrijstaand fornuis in te passen in elke keuken. En vergis je niet: ook een 'vrijstaand' fornuis kun je mooi inbouwen tussen de keukenkasten.

Stel jouw vrijstaand fornuis samen

Koken zoals vroeger, maar dan wel met alle gemakken van nu. Wil je graag meerdere pizza's bakken in een brede oven? Of is een wokpit een absolute must voor je Aziatische kookkunsten? Met een vrijstaand fornuis kies je precies de kookwijze en -capaciteit die je wilt. Denk aan:

  • Type kookplaat. Koken op gas? Of ga je voor zuinig en veilig? Kies uit een gasfornuis, een inductie- of een keramische kookplaat.
  • Aantal pitten. Je kunt kiezen uit standaard vier pitten, of een breder fornuis met maar liefst zes pitten. Een vijfpitsvariant met een wokpit is natuurlijk ook mogelijk.
  • Type oven. Alle vrijstaande fornuizen beschikken over een elektrische of een gasoven met onder- en bovenwarmte, een hetelucht-, ontdooi- en een grillfunctie. Handig als je een ovenschotel wilt gratineren of een kip wilt braden.
  • Formaat oven. Bij een vrijstaand fornuis kies je zelf het formaat oven. Van 60 tot wel 150 cm (!) breed. Graag twee verschillende gerechten tegelijk klaarmaken? Een dubbele oven is ook mogelijk.
  • Bergruimte. De meeste vrijstaande fornuizen zijn voorzien van een opberglade, ideaal voor het opbergen van snijplanken of speciaal kookgerei.
  • Kleur. Hoewel een roestvrijstalen design tijdloos is, en bij vrijwel elke keuken past, kun je ook kiezen voor een hippe kleurvariant.

Boretti, SMEG, Falcon en meer ...

Bij Brugman kies je uit tal van verschillende vrijstaande fornuizen, van verschillende merken. Allemaal met een uniek design, en eigen accessoires. Zo beschikken de fornuizen van SMEG over een rvs plaat die je in één veeg schoonmaakt. En biedt Boretti de meeste keuze als het gaat om stijlen, kleuren en accessoires. Onze adviseurs helpen je graag bij de keuze voor het juiste vrijstaand fornuis.

Magazine aanvragen
Afspraak maken