Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Welk werkblad past bij mij? Gebruik dit handige stappenplan!

Gepubliceerd op 2-10-2016

Een werkblad heeft veel invloed op de uitstraling van je nieuwe keuken en kan ook vrij prijzig zijn. Begrijpelijk dat je een werkblad wil dat aan al je wensen voldoet. Zo moet het niet alleen bij je kookstijl passen, maar ook bij de sfeer in je keuken én je budget. Alsof dit al niet lastig genoeg is, is de keuze ook enorm: ga je voor hout, graniet of misschien wel beton? Met dit handige stappenplan ontdek je snel welk werkblad perfect bij jou past.

Stap 1: Bepaal de stijl van het werkblad

De eerste stap op weg naar jouw ideale werkblad is het bepalen van de uitstraling die je keuken moet krijgen. Zo is een houten werkblad prachtig in landelijke keukens, komt beton helemaal tot zijn recht in de industriële keukenstijl en geeft een glazen werkblad je keuken direct een luxueuze uitstraling. Composiet en graniet passen zowel in een strakke als landelijke keuken en omdat je kunststof in werkelijk alle dessins kunt krijgen, past dit in elke stijl.

Stap 2: Bepaal de dikte van het werkblad

Binnen de gekozen stijl kun je de dikte van het blad nog bepalen. Ben je op zoek naar een werkblad dat mag opvallen? Dan is een dikker keukenblad van bijvoorbeeld hout, graniet of beton aan te raden. Wanneer je voor een dun werkblad kiest, kies je voor een werkblad dat meer in het geheel opgaat. Verschillende materialen zijn in verschillende diktes verkrijgbaar bij Brugman. 

Stap 3: Bepaal je budget 

De volgende stap is het bepalen van een maximum prijs. De prijskaartjes van de verschillende materialen zijn namelijk nogal uiteenlopend. Zo is een kunststof werkblad goedkoper dan de keuze voor hout, composiet of keramiek. Het voordeel van kunststof is naast de prijs dat het in veel verschillende desins verkrijgbaar is, bijvoorbeeld hout. Terrazzo en betonnen keukenbladen bevinden zich weer in een hogere prijsklasse. Wanneer je een prijsindicatie hebt, kun je je zoektocht binnen je budget voortzetten.

Stap 4: Houd rekening met het gebruiksgemak

Niet ieder materiaal is voor iedereen even praktisch. Let daarom goed op onder andere de kras-, hitte- en vochtbestendigheid. Heb je kinderen in huis rondlopen die graag bij het koken betrokken worden? Dan is het bijvoorbeeld aan te raden om een aanrecht te kiezen waar krassen en vlekken niet meteen opvallen, zoals kunststof of composiet. RVS, hout en beton zijn een stuk gevoeliger voor krassen. 

Stap 5: Houd rekening met het onderhoud

Ook het onderhoud verschilt per materiaal. Graniet, hout en beton zijn voorbeelden van materialen die regelmatig behandeld moeten worden (bijvoorbeeld met deze producten) om blijvende vlekken te voorkomen. Bij composiet, kunststof en glas is dit niet noodzakelijk. Weeg de voor- en nadelen van de verschillende materialen tegen elkaar af en kijk welk werkblad het meest geschikt is voor jouw huishouden. Meer weten over de verschillende werkbaden? Vraag dan nu ons gratis magazine aan voor inspiratie en tips of kom langs in één van onze winkels.

 

Magazine aanvragen
Afspraak maken