Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Badkamer verbouwen

Een badkamer renovatie staat bij veel mensen op het wensenlijstje. We bevinden ons vaak in de badkamer en dan is het wel zo fijn als dit een aangename plek is, waar alle functionaliteiten aanwezig zijn die jij nodig hebt. Soms is het hiervoor nodig om de badkamer te verbouwen. Maar wanneer je de badkamer gaat verbouwen, waar moet je dan allemaal op letten? Op deze pagina zetten wij een aantal aandachtspunten op een rijtje. Wanneer je jouw badkamer gaat verbouwen, waar moet je dan bijvoorbeeld beginnen? Wil je een complete renovatie van de badkamer of slechts gedeeltelijk? En hoeveel kost het? En hoelang duurt het? Lees snel verder wanneer jij benieuwd bent naar het antwoord op deze vragen.

Maak een afspraak voor inspiratie én advies op maat
  • Gratis 3D ontwerp o.b.v. wensen en budget
  • Inspiratie en advies op maat
  • Jouw keuken of badkamer
           binnen 8 weken genietklaar opgeleverd

Gedeeltelijk of helemaal verbouwen

Wanneer je besluit om jouw badkamer op te knappen, heb je alsnog verschillende opties. Wil jij bijvoorbeeld jouw complete badkamer verbouwen? Of volstaat een nieuwe vloer in de badkamer al? Het toilet of de douche verbouwen in de badkamer kan ook al zorgen voor een compleet nieuwe aanblik. Wanneer je jouw volledige badkamer gaat renoveren, hangt hier vanzelfsprekend een wat hoger prijskaartje aan dan wanneer je alleen onderdelen vervangt. Je krijgt hier op zijn beurt wel weer een badkamer geheel naar jouw wensen voor terug. Voordat je jouw badkamer helemaal gaat verbouwen, raden we aan eerst goed te kijken naar wat je precies wilt vervangen. Wil jij alvast aan de slag met het ontwerpen van jouw droombadkamer? Maak dan eenvoudig een eerste opzet in onze 3d ontwerp tool.

Hoelang duurt het verbouwen van een badkamer?

Wanneer je de badkamer gaat verbouwen, betekent dit ook dat je tijdelijk geen toegang hebt tot jouw sanitaire voorzieningen in de badkamer. Het is daarom fijn dat de duur van een badkamer verbouwen zo kort mogelijk is. Hoe lang duurt een badkamer verbouwen dan? Hoeveel uur een badkamer verbouwen kost, is ten eerste afhankelijk van of je de complete badkamer gaat verbouwen of slechts onderdelen. Hoe lang duurt de badkamer verbouwen wanneer je deze compleet gaat renoveren? In principe kan je een gehele badkamer verbouwen in 1 tot 3 weken. We raden je aan hier altijd goed over af te stemmen met degene die je badkamer gaat verbouwen, zodat je je hier goed op in kan stellen.

Wat kost het verbouwen van een badkamer?

Wat kost een nieuwe badkamer? Een belangrijke vraag, omdat je hier rekening mee moet houden in het vrijmaken van budget voor de nieuwe badkamer. Wederom zijn de badkamer renovatie kosten afhankelijk van wat je allemaal wilt laten veranderen, hoe groot de ruimte is, of er bijvoorbeeld leidingen verlegd moeten worden en voor welke prijsklasse van sanitair en materialen je kiest. Wat kost een badkamer verbouwen gemiddeld? Wanneer je een badkamerruimte hebt van een normaal formaat, komen de kosten van een badkamer verbouwen gemiddeld neer op ongeveer €8.000. Bij Brugman bieden we de volledige installatie en montage van een badkamer aan beginnend bij een bedrag van €7.000. Alleen het verbouwen van een toiletruimte is goedkoper.

Bij de kosten van de verbouwing van een badkamer moet je een aantal zaken incalculeren. Bij een volledige verbouwing hoort bijvoorbeeld het verleggen van leidingen, wanden opnieuw stucen en betegelen, een nieuwe vloer plaatsen inclusief eventuele vloerverwarming, maar ook het sanitair zoals de kraan, toilet, douche en bad moet je niet vergeten bij je totale berekening. Ben jij benieuwd wat de kosten van jouw badkamer renovatie zijn? Maak dan gebruik van onze budgetplanner en krijg alvast een realistisch kostenplaatje van jouw droombadkamer.

Advies nodig?

Kan jij wel wat advies gebruiken voor jouw badkamer renovatie? Kom langs in een van onze vestigingen. Onze adviseurs voorzien jou graag van professioneel advies, zodat jouw badkamer verbouwen zo vloeiend mogelijk verloopt en jij jouw droombadkamer realiseert. Wil jij er zeker van zijn dat de adviseur alle tijd heeft om jouw wensen te bespreken? Maak dan een (online) afspraak.

Magazine aanvragen
Afspraak maken