Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Een koffiecorner in de keuken: word je eigen barista

Met een koffiecorner in je eigen keuken beschik je altijd over een plek om heerlijke koffie te zetten. Hoe deze koffiecorners eruit kunnen zien en waar je ze mee kan vullen, is natuurlijk helemaal afhankelijk van jouw wensen. Je kunt een koffiecorner op verschillende manieren invullen. Lees hier meer over op deze pagina en vind daarnaast een lekker koffierecept waar je warm van wordt op deze koude winterdagen.

Uiterlijk koffiecorners

Nisje in aparte kast
Hoe jouw koffiecorner eruit komt te zien, is afhankelijk van jouw woonwensen. Er zijn een aantal manieren om jouw koffiecorner in te vullen. Allereerst kan je er een apart nisje van maken in jouw keuken. Hierbij wordt de focus echt gelegd op de koffiehoek, omdat het in een aparte kast zit met een omlijsting.

Nisje in achterkast
Een andere manier om een mooie koffiehoek te maken is door een nisje in een grote achterkast te plaatsen, waarbij het is opgenomen in de kastenwand. Hierdoor wordt de koffiecorner geïntegreerd in de keuken en creëer je een fijne, vaste plek om iedere dag te genieten van de lekkerste kopjes koffie.

Ingebouwd koffiezetapparaat
Wat ook een mogelijke optie is om jouw koffiecorner vorm te geven is een ingebouwd koffiezetapparaat installeren in jouw keuken. Zo heb je niet een heel hoekje in jouw keuken, maar wel een stijlvol en bijzonder koffiezetapparaat, dat ook dient als een écht statement piece voor in jouw keuken. Het ingebouwde koffiezetapparaat past in vrijwel ieder interieur, maar doet het vooral goed in keukens met een landelijke stijl.

Koffiehoekje
Tot slot zou je ook een koffiehoekje kunnen maken op het werkblad van de keuken. Om jouw koffiecorner vorm te geven, kun je gebruik maken van verschillende accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een mooie houten plank en jouw favoriete mokken en koppen. Een koffiecorner is de ideale plek om al jouw mooie servies tentoon te stellen.

Invulling koffiecorner

In jouw koffiecorner mogen een paar dingen zeker niet ontbreken. Allereerst natuurlijk het koffiezetapparaat zelf. Bij Brugman vind je de mooiste inbouw koffiemachines en losse koffiezetapparaten. Daarnaast is het ook heel gaaf om hier al jouw mooie servies tentoon te stellen, maar ook andere accessoires mogen niet ontbreken.

Een leuk plantje of houten snijplank kan jou koffiecorner helemaal compleet maken. Waar veel mensen niet aan denken is het stopcontact, terwijl dit natuurlijk een belangrijk element is in de koffiecorner. Gelukkig kan Brugman je hierin goed adviseren. Kom langs in een van onze winkels en maak een afspraak met één van onze adviseurs. Zij helpen jou graag verder. 

Brugman koffie recept

Wil je heerlijk kunnen genieten van een lekker warm bakje koffie tijdens deze koude winterdagen? Dan heeft Brugman het perfecte recept voor jou. Dit koffierecept is eenvoudig te maken en met een koffiecorner in jouw keuken, tover je binnen een handomdraai een heerlijk karamel koffie op tafel.

Benodigdheden:

  • 2 kopjes espresso
  • Karamel likeur (hoeveelheid naar keuze)
  • 1 kopje volle melk
  • Theelepeltje citroensap
  • Theelepeltje zout
  • 1 grote stroopwafel
  • Slagroom

Warm de melk een beetje op. Meng alle vloeibare ingrediënten met het zout, roer het goed door elkaar. Leg op het warme koffiemengsel de stroopwafel en wat slagroom en genieten maar.

Meer inspiratie opdoen?

Wil je meer informatie over het creëren van jouw eigen koffiecorner? Kom dan langs in een van de winkels van Brugman. Maak een afspraak met onze adviseurs. Zij helpen je graag verder en geven gratis en persoonlijk advies. Zo ben je verzekerd van een koffiecorner die compleet bij jou past. Vraag ook ons magazine aan voor nog meer koffiecorner voorbeelden en laat je inspireren.

Magazine aanvragen
Afspraak maken