Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Schoonmaakgemak in de badkamer

Het is een klusje waar je het liefst zo snel mogelijk mee klaar bent: het poetsen van de badkamer. Slim om hier bij het inrichten van de ruimte alvast goed over na te denken. Met de juiste keuzes bespaar je jezelf namelijk heel wat schoonmaakwerk. We zetten de belangrijkste must-do’s voor je op een rijtje.

Houd de vloer vrij

Kies het liefst voor een hangtoilet en wandhangende meubels en accessoires. Zo houd je de badkamervloer vrij: kun je hem in één beweging stofvrij maken en dweilen en blijft er geen vuil achter in hoekjes en holtes waar je anders lastig bij kunt.

Ga voor glad

Gladde en ononderbroken oppervlakken maken beter én makkelijker schoon. Let daar dan ook op bij het uitkiezen van je meubels en sanitair. Rondom de scharnieren van je douchedeur bijvoorbeeld, hopen zeepresten en kalk zich makkelijk op. Fijn als deze in het glas verzonken zijn dus. Ook handig: een spoelrandloos toilet. Die maak je veel sneller schoon en er blijft geen vuil achter onder de rand. En kies je dan óók nog voor een model waarvan je de zitting los kunt klikken, dan is die poetsbeurt zó gepiept.

Meer badkamer inspiratie opdoen?

  • Vraag ons nieuwe gratis keuken en badkamer magazine aan
  • 60 pagina's vol met inspiratie
  • Binnen 3 dagen in je brievenbus

Ventileer!

De badkamer is de vochtigste ruimte van het huis. Voorkom schimmels, vochtplekken en loslatend of scheurend verf- of stucwerk door goed te ventileren. Is ook een stuk beter voor je gezondheid! De eenvoudigste manier: natuurlijke ventilatie. Met een ventilatierooster of gewoon, met het raam op een kier. Dit is alleen lang niet altijd voldoende. Elektrische ventilatie is dat wél. Laat het systeem dan wel tot minimaal 15 minuten na het douchen aan staan.

Kies voor een vuilwerende toplaag

Slimme vondst: een vuilwerende oppervlaktelaag op je keramiek, waardoor vuil en kalk zich veel minder goed kunnen hechten. Maakt een stuk makkelijker schoon! Je moet er wel voorzichtig mee omspringen: liever geen agressieve reinigingsmiddelen en schuursponsjes dus.

Liever grote tegels (en weinig voeg)

Erg mooi: kleine handgebakken tegels of mozaïek op de muren. Maar als je jezelf tijd en moeite wil besparen, kun je toch beter voor grote, gladde exemplaren gaan. De voegen in de badkamer schoonmaken is namelijk een intensieve klus. Bij grote tegels heb je veel minder voegen en dus minder schoonmaakwerk. Vooral in de douche is dit belangrijk. Kies hier ook het liefst voor een inloopdouche met drempelloze douchevloer, die uit één stuk vervaardigd is.

Grote tegels doen trouwens niets af aan de sfeer. En, ook fijn: je badkamer lijkt er groter door. Grote badkamertegels schoonmaken is daarnaast een fluitje van een cent.

Meer makkelijke & slimme tips?

Wil je meer handige schoonmaaktips ontvangen van Brugman? Ontdek bijvoorbeeld de 5 beste schoonmaaktips voor de badkamer of neem een kijkje tussen de andere Makkelijk & Slim tips van Brugman. Ook de keuken- en badkameradviseurs in de winkel helpen en voorzien je graag van het beste advies.

Tilburg

Antoon Boeren

Ook toe aan een Brugman?

Kom langs in de winkel of plan een thuisafspraak

Je ontvangt nu behalve 20% korting op elke keuken en 10% korting op elke badkamer ook nog een gratis Aquahot kraan en/of een gratis spiegel met LED. We nemen graag de tijd voor jou en jouw droomkeuken of -badkamer.

  • Bekijk actie
Magazine aanvragen
Afspraak maken