Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Kleuren in de keuken

Wil jij je keuken een nieuwe kleur geven, maar weet je nog niet precies welke kleur? Dit kan een erg lastige keuze zijn. Iedere kleur heeft namelijk zijn eigen voordeel en je kunt er alle kanten mee op. Om jou te helpen om de juiste keuken kleur te kiezen zetten we een aantal kleuren en de voordelen van deze kleur voor je op een rijtje. Lees verder en ontdek hoe jij de kleuren toepast in de keuken.

Welke kleur in de keuken?

Iedereen heeft een eigen smaak en daarom is het lastig om antwoord te geven op de vraag welke kleur voor de keuken het meest geschikt is. Wel kunnen wij de kleuren voor je uitlichten en vertellen welke invloed een kleur heeft op de ruimte. De meest gekozen opties zijn witte keukens en zwarte keukens. Natuurlijk kun je ook kiezen voor juist een opvallende kleur zoals rood, blauw of groen. Kortom, alles is mogelijk!

Passend bij iedere stijl: de witte keuken

Wit is en blijft een prachtige kleur voor de keuken. Dit is een erg populaire kleur voor in de keuken, omdat je hier alle kanten mee op kunt qua stijl. Ook is wit een tijdloze kleur en daarmee een veilige keuze. Je loopt immers minder risico dat je de kleur na een aantal jaar beu bent. Maar ook in witte keukens zijn er keuzes genoeg wat betreft kleur. Want ga je voor een strakke, spierwitte keuken en creëer je daarmee een moderne uitstraling? Of kies je voor een romige crème kleur die prachtig past in een landelijke keuken?

De trend van het moment: zwarte keukens

Wanneer je op zoek bent naar iets totaal anders zijn donkere kleuren een aanrader. Een zwarte keuken is op dit moment een echte trend. Een zwarte keuken zorgt voor een warme en sfeervolle ruimte en creëert tegelijkertijd een moderne en unieke uitstraling. Een donkere kleur lijkt misschien gewaagd, maar juist wanneer de gehele keuken is uitgevoerd in één donkere kleur krijgt de ruimte een rustige en serene sfeer. De zwarte keuken is ook erg populair in combinatie met industriële elementen, zoals een robuuste, betonnen aanrechtblad, fabriekslampen en zwarte of bronzen, industriële kranen.

Gekleurde keukens

Is de witte of zwarte keuken niets voor jou en wil je liever een meer opvallende kleur toevoegen in de ruimte? Overweeg dan eens om jouw favoriete kleur toe te voegen in de ruimte. Dit kan natuurlijk door een witte keuken te combineren met een warme of opvallende kleur. Denk bijvoorbeeld aan een wit keukenblad met grijze keukenkastjes wanneer je een warme keuken wilt.

Ben je juist op zoek naar een kleur die eruit springt? Denk dan eens out-of-the-box en ga voor een rode, groene, blauwe of grijze keuken. Door een knalkleur te combineren met neutrale elementen en accessoires zorg je er bovendien voor dat het geheel toch rustig blijft.

Kom langs in de showroom 

Ben je benieuwd naar de gekleurde keukens van Brugman of wil je de hulp van een van onze keukenadviseurs gebruiken? Kom dan langs in een van onze showrooms en vraag een adviseur van Brugman om hulp.

Door de uitgebreide kennis die zij hebben op het gebied van keukens, kunnen zij jou uitstekend persoonlijk advies geven. Maak hier een afspraak met een Brugman adviseur, zodat zij genoeg tijd voor jou kunnen nemen om alle wensen door te spreken. De afspraak is uiteraard geheel gratis en vrijblijvend.

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken