Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Betonnen keukens: de basis voor een industriële look

Gepubliceerd op 24-01-2017

Een betonnen keuken past perfect in een industriële interieurstijl. Beton is namelijk een rauw en stoer materiaal dat een unieke uitstraling heeft. Het is dan ook geen wonder dat betonnen keukens tegenwoordig helemaal hip zijn. Vind jij ook dat beton een mooie look heeft? Lees dan onze tips om deze look in je nieuwe keuken te verwerken.

Verschillende toepassingsmogelijkheden van beton in de keuken

Beton kan op verschillende manieren gebruikt worden in de keuken. Wij zetten een aantal toepassingsmogelijkheden op een rijtje:

  • Werkblad. Een betonnen werkblad staat garant voor jarenlang plezier wanneer je deze goed onderhoudt. Een betonnen aanrechtblad is hittebestendig en krasvast en daardoor ideaal tijdens het koken.
  • Fronten. Je eigentijdse betonnen keuken is compleet wanneer je ook kiest voor betonlook fronten.
  • Vloer. Een betonnen vloer geeft je woning niet alleen een robuust uiterlijk, maar is ook volledig naadloos en stoot stof en vuil af. Je hebt hierbij de keuze uit echt beton of een vloer met betonkleur. Denk bij de laatste optie aan een gietvloer, marmoleum of tegels.  
  • Achterwand. Met een achterwand van betonstuc in je keuken krijgt de ruimte ongetwijfeld een mooie, robuuste uitstraling.
  • Wasbak. Een echte eyecatcher in een betonnen keuken is een betonnen wasbak. Deze kan geïntegreerd worden in het betonnen werkblad.

Beton of beton-look?

Wil jij een betonnen keuken? Dan kun je kiezen uit echt beton of een beton-look. Deze laatste optie is over het algemeen goedkoper én gemakkelijker in onderhoud. Een betonnen werkblad moet bijvoorbeeld regelmatig voorzien worden van een nieuwe beschermlaag terwijl dit niet het geval is bij een kunststof werkblad met betonlook.  

Meer informatie over betonnen keukens?

Wil je meer weten over betonnen keukens? Vraag dan ons gratis magazine aan en laat je inspireren. 

 

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken