Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Vier ideeën voor planten in de badkamer

Gepubliceerd op 1-01-1970

Tot rust komen doen we graag in de badkamer. Een heerlijke douche of een warm bad werkt enorm ontspannend. Planten zijn dé perfecte toevoeging voor een ontspannen sfeer. Planten in de badkamer zorgen namelijk niet alleen voor kleur, maar ze zuiveren ook de lucht en zorgen voor zuurstof. Veel tropische planten vinden bovendien het warme en vochtige klimaat van de badkamer heerlijk! Wij geven je vier ideeën voor (meer) planten in de badkamer.

1. Focus op kleur 

Veel badkamers kunnen wel wat kleur gebruiken. Kies voor meerdere planten in verschillende tinten groen om extra kleur toe te voegen. Door meerdere planten in de badkamer bij elkaar te zetten zorg je dat het niet onrustig wordt. Geen ruimte voor meerdere planten? Met een paar kleine plantjes in verschillende kleuren kun je ook al een groot verschil maken. 

2. Weinig zonlicht?

Planten in de badkamer zijn het gelukkigst met voldoende licht. Heb je een relatief donkere badkamer maar wel een klein raam? Zet of hang je planten dan zo dicht mogelijk bij het licht. Kies bijvoorbeeld voor de sansevieria, ook wel de slangenplant genoemd. Deze doet het goed bij weinig licht en houdt van een vochtige omgeving. Perfect voor een badkamer met weinig zonlicht dus!

3. Voor de kleine badkamer

Weinig ruimte om planten in de badkamer te zetten? Laat je eens inspireren door deze wand bedekt met mos. Mos is van nature een plant die weinig licht en zorg nodig heeft. Bovendien is mos dol op vocht! Deze mosplaten hebben niets nodig zolang jij maar regelmatig een douche neemt. Een goede keus als plant in de badkamer dus. 

4. Tropisch tintje

Bamboe zie je al jaren in de badkamer. En terecht, want het tropische gevoel dat we krijgen van bamboe doet ons denken aan vakantie en werkt daardoor ontspannend. Op zoek naar een makkelijke plant voor in de badkamer? Bamboe heeft weinig licht nodig en groeit zelfs zonder aarde. Zet de bamboe in een mooie vaas of hoge pot en je hebt er nagenoeg geen omkijken meer naar. 

Meer inspiratie?

Op zoek naar meer inspiratie en stylingtips om een ontspannen sfeer in je badkamer te creëren? Vraag het Brugman inspiratie magazine dan nu aan. 

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken