De tegeltrends van dit moment

Ben je op zoek naar de nieuwste tegeltrends voor jouw badkamer of toilet? In deze blog vertellen we graag wat meer over de nieuwste tegels uit onze collectie en de tegeltrends op dit moment! Want er is zoveel moois: van marmer tot terrazzo en van een visgraat patroon tot mediterrane tegels. Met wat creativiteit tover je jouw sanitaire ruimte in één handomdraai om tot een uniek geheel. Lees snel verder en laat je inspireren. 

Ontdek de nieuwe collectie en tegeltrends

Tegenwoordig kun je bijna alle tegels met elkaar combineren en is niets te gek! In onze collectie heb je een ruime keuze uit tegels, stijlen en patronen die elk hun eigen sfeer aan de ruimte geven. Hieronder vind je een greep uit onze collectie en de laatste tegeltrends. En wie weet kun jij binnenkort zelf genieten van zo’n stijlvolle sanitaire ruimte. 

Marmer 
We krijgen maar niet genoeg van: luxe marmer(look) tegels. Zowel op de vloer en op de wanden worden deze tegels voorzien van een ader- en kristalstructuur veelvuldig gebruikt. Deze unieke tegels zorgen al snel voor een chique uitstraling in de ruimte. De marmer(look) tegels zijn beschikbaar in diverse kleuren, waardoor jij ze makkelijk kunt afstemmen op jouw interieur. Omring marmer eens met gouden accessoires en geniet van deze klassieke combinatie.

Terrazzo / Ceppo di Gré 
Ceppo di Gré, ook wel terrazzo look tegels zijn weer terug van weggeweest. Deze authentieke Italiaanse keramische tegels staan bekend om hun decoratieve grind structuur. Tijdens het productieproces blijven kleine stukjes marmer over die vervolgens in cement worden gestort en daar heeft deze tegel zijn unieke patroon aan te danken. Ceppo di Gré tegels kun je overal plaatsen en zijn beschikbaar in verschillende kleuren en stijlen. Zo is een uitgesproken patroon erg mooi als vloertegel, maar je kunt ook een iets minder grof patroon gebruiken als decoratie tegel in het toilet. Zo geniet je van een sfeervol en mediterraans geheel.

Visgraat patroon 
Tegenwoordig is een visgraat patroon razend populair en zien we deze steeds vaker terug op de wand in de badkamer of het toilet. Visgraat is een legmethode, waarbij de tegels in een visgraatpatroon worden gelegd. Een wand met visgraat tegels heeft gegarandeerd een unieke en speelse uitstraling. Bovendien heb je de keuze uit diverse kleuren. Denk bijvoorbeeld aan retro groene of oud roze visgraat tegels en geniet van sfeer en karakter in de ruimte. 

Geometrische vormen 
Wil je wat extra’s in het toilet of de badkamer? Kies dan voor geometrische tegels. Steeds meer huishoudens spelen met geometrie en willen zich op een unieke wijze onderscheiden. Er zijn veel uitgesproken tegels beschikbaar, denk bijvoorbeeld aan zeshoekige hexagon tegels. Deze honingraat tegels hebben een aparte vormgeving en zorgen voor een speels en levendig effect. Of wat dacht je van visschub tegels aan de wand? Laat je creativiteit de vrije loop, want niets is te gek!

Houtlook tegels 
Een natuurlijke look, daar houden we allemaal van! Met houtlook tegels geniet je van de uitstraling van echt hout, namelijk warm en sfeervol. Deze houtlook tegels zijn niet van echt hout te onderscheiden en zijn, in tegenstelling tot echt hout, geschikt voor warme en vochtige ruimtes. Vandaag de dag worden houtlook tegels zelfs gebruikt in de douche, badkamer of het toilet. Niets is zo fijn als een ontspannen, warme en sfeervolle ruimte!

Mediterrane invloeden/tegels 
Een andere opkomende trend is de mediterrane stijl. De Mediterrane tegels zijn beschikbaar in verschillende vormen en printjes en staan bekend als fris, sfeervol en kleurrijk. En het fijne is, je kunt deze trend helemaal aanpassen naar jouw eigen stijl. Ga bijvoorbeeld voor speelse mozaïektegels in de badkamer en creëer een unieke sfeer. Door verschillende kleuren en patronen te combineren straalt de badkamer karakter en creativiteit uit. 

Creatief met tegels en patronen 
Steeds vaker zien we unieke tegelcombinaties in de sanitaire ruimte, waarbij er niet één soort tegel maar verschillende tegels worden gebruikt. Mix en match wand- en vloertegels en geef jouw badkamer een uniek aanzicht. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van kleurrijke hexagon tegels met een chique marmer(look) tegel. Ook kun je variëren met grote en kleine tegels voor een speels geheel. 

Kleur in de badkamer met tegels 
Gekke kleuren of basiskleuren: in de badkamer kun je er alle kanten mee op. Tegenwoordig worden tegels in aardetinten zoals zand, terracotta en beige gecombineerd met natuurlijke kleuren zoals groen. Ook Ton sur ton tegels zijn helemaal hip. Hierbij kies je een basiskleur die je vervolgens in verschillende tinten toepast. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor opvallende gekleurde tegels zoals groen, blauw en roze. Met wat creativiteit tover je de badkamer om tot een unieke ruimte.

Meer inspiratie opdoen?

Wil je de populairste tegeltrends van dit moment met eigen ogen bekijken? Kom langs in één van onze winkels en laat je inspireren! Maak een afspraak met één van onze adviseurs en ontvang advies op maat. Wil je nog meer inspiratie opdoen? Neem dan een kijkje in ons magazine en laat je verrassen.

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken