Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Siemens kookplaten innovatief en fascinerend

De Siemens kookplaten zijn stuk voor stuk fascinerend en het maakt niet uit op welke manier je kookt, want je kunt bij ons zeker een kookplaat vinden die bij jouw kookstijl past. Eén ding is zeker: je hebt gegarandeerd veel kookplezier met een Siemens kookplaat. Zo kun je bijvoorbeeld zelf de soort kookplaat kiezen, zoals inductie of gas. Daarnaast kun je ook nog het aantal branders of kookzones kiezen. Hierdoor is voor iedere gezinssamenstelling een kookplaat te vinden die geschikt is, waardoor je nog meer kunt genieten van het koken.

Traditioneel koken of liever een moderne Siemens kookplaat?

Of je nu liever op een traditionele manier wil koken op bijvoorbeeld gas of liever een meer  moderne manier fijner vindt op bijvoorbeeld inductie, bij Siemens maakt het niet uit. Dit merk heeft diverse soorten kookplaten in verschillende groottes en met verschillende functies. Graag zetten we eerst alle verschillende soorten op een rij, zodat je een goed overzicht hebt.

  • Inductie: modern 

Wanneer je kookt op inductie wordt niet de kookplaat verwarmd, maar alleen de onderkant van de pan. De kookplaat blijft daardoor, zowel tijdens het koken als erna, koel. Dit zorgt voor een hele veilige situatie, want als je klaar bent met koken kan niemand zich meer verbranden aan de kookplaat. Ook is het een snelle manier van koken, omdat de energie geconcentreerd wordt in de pan. Hierdoor verlies je geen energie en wordt het water in een mum van tijd verwarmd. 

  • Gas: traditie ontmoet innovatie

Met gas kook je op een traditionele manier. Alleen zijn nu niet meer standaard de 
kookplaten uitgerust met vier branders, maar kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld vijf branders. Daarnaast vinden veel mensen het heerlijk om met een wok te koken. Daar heeft Siemens iets op bedacht, want je kunt ook kiezen voor een mooie wokbrander in het midden. Zo past je wokpan perfect op de plaat en kun je je wokgerecht nog lekkerder bereiden doordat het gas mooi rondom de wokpan verdeeld wordt.

  • Keramisch: fijngevoelig

Koken op keramisch maakt je leven makkelijker: deze kookplaten zijn namelijk 
sneller warm dan wanneer je op een traditionele manier wilt koken. Ze hebben een 
glad en egaal oppervlak en daardoor zijn de platen makkelijk af te nemen met een vochtige, schone doek. Daarnaast kun je de temperatuur van de kookzones heel precies regelen, omdat je 17 verschillende vermogensstanden hebt. Wil je graag culinair koken? Kies dan bijvoorbeeld voor de glaskeramische kookplaten met twee- of drieringskookzones en een speciale braadzone. 

  • Domino: combineer kookelementen

Kun je geen keuze maken uit de soort kookplaat? Dit is voor Siemens geen 
probleem, want bij dit merk kun je ervoor kiezen om verschillende kookelementen te 
combineren. Zo kun je bijvoorbeeld een grill, een powerWok of een Teppanyaki plaat combineren. Ook de combinatie van gas en elektrisch behoort tot de mogelijkheden. Ze zijn er in verschillende uitvoeringen van 30 en 40 cm breed. Allemaal kunnen ze individueel bij elkaar worden samengesteld en optisch passen deze combinaties ook perfect bij elkaar!

Met Siemens kookplaten perfect koken

Komt het weleens voor dat je je eten laat aanbranden? Siemens heeft hier een functie voor ontwikkeld die ervoor zorgt dat dit verleden tijd is. Met de braadsensor plus wordt alles precies goed gaar. Zo wordt je groente precies beetgaar en je vlees en vis krijgen de perfecte garing. Door deze praktische sensoren hoef je dus bijna niet meer op te letten: koken kan iedereen! Ook heeft Siemens een freeInduction functie. Deze kan toegepast worden op de inductie kookplaten. Met deze functie herkent de plaat automatisch de pan en de grootte. De energie wordt zo precies op de pan geplaatst en gaat daardoor niet verloren. Plaats de pannen waar jij wil en met het TFT-scherm met touch-functie kun je precies in de gaten houden wat er op je kookplaat gebeurt; lekker makkelijk en overzichtelijk!

Bij ons kan een kok je koken leren

Wil je graag zelf met eigen ogen zien wat Siemens te bieden heeft op het gebied van kookplaten? Kom dan naar een van onze winkels! Hier kun je in onze voorbeeldkeukens alle Siemens kookplaten zien. Onze deskundige adviseurs staan bovendien voor je klaar om eventuele vragen te beantwoorden.

Magazine aanvragen
Afspraak maken