Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

De keuken van 2022: alle trends op een rijtje

Met deze blog willen we je graag inspireren voor 2022. Keukentrends zijn over het algemeen geen trends die elk jaar wisselen, maar er zijn wel elk jaar nuances en natuurlijk wat nieuwigheden. In deze blog lichten we graag een tipje van de sluier van wat 2022 ons gaat brengen.

Indirecte verlichting

Een trend die we veel terugzien in de keuken en waarvan we ook in 2022 weer verwachten dat het voor veel plezier zal zorgen is indirecte verlichting. Dit is niet zonder reden. Naast de functionele eigenschappen zorgt de indirecte verlichting in de keuken ook voor gezelligheid en een knusse sfeer. Met indirecte verlichting geef je jouw keuken een moderne twist en een luxe uitstraling. Bekijk bijvoorbeeld onze strakke en minimalistische keuken genaamd Frejus of wellicht is de Lango keuken wel helemaal jouw smaak.

Verlichting in wandplank

Met verlichting in de wandplank breng je extra sfeer in de keuken. We zien een verlichte wandplank steeds vaker boven het aanrecht verschijnen. Het mooiste aan verlichting in de wandplank is dat je kan kiezen uit lichten die dimbaar zijn en van kleur kunnen veranderen. Zo creëer je altijd de geschikte sfeer in huis. Daarnaast zijn deze LED-lichten in de wandplank zeer duurzaam en gemakkelijk te monteren.

Lamellen structuur op front

Een opkomende trend in keukenstijlen is de lamellen structuur. Vaak wordt er gebruik gemaakt van donkere, warme tinten zoals hout of zwart. Deze lamellen structuur wordt dan gecombineerd met robuuste materialen zoals beton en staal, maar je kan er echt alle kanten mee op. Het gebruik van deze warme houttinten brengt een rustgevend en natuurlijk gevoel met zich mee. Een lamellen structuur staat goed in iedere keuken.

Kleuren van 2022: warme tinten grijs en bordeaux

Een van de meest populaire kleuren van 2022 wordt zonder enige twijfel bordeaux rood. Dit is de kleur van een chique glas rode wijn en het bourgondische leven. Het grote voordeel van bordeaux rood is dat het een wat subtielere kleur is dan het normale, felle rood. Hierdoor kan deze tint eenvoudig worden gecombineerd met andere kleuren. Warme grijstinten horen eveneens bij de populaire kleuren voor 2022. Warme tinten grijs krijg je door deze kleur te combineren met andere warme tinten. Gebruik je koelere kleuren in huis? Dan krijg je ook automatisch een koelere tint grijs.

Ingebouwde regalen

Wat we ook terug gaan zien in de keukens van 2022 zijn ingebouwde regalen. Dit zijn open kasten in de keuken. Een regaal oogt modern en geeft de keuken een strakke afwerking. Dit is een compact en ruimtelijk alternatief op de gewone keukenkastjes. Waarom zou je je prachtige servies ook verbergen? Met ingebouwde regalen kan je ze op sublieme wijze tentoonstellen.

Styling met spiegels

Spiegels zijn altijd een bijzondere en sfeerbepalende toevoeging aan de ruimte. In 2022 gaan we ze ook terugzien in de keuken. Op de eerste plek is een spiegel natuurlijk een prachtig object. Daarnaast maken spiegels de ruimte ook groter. Dit effect kun je dus ook eenvoudig toepassen in jouw keuken. Tot slot kan je met een spiegel in de keuken alle kanten op. De mogelijkheden in vormen, maten en locaties voor spiegels zijn eindeloos.

Maak een afspraak bij Brugman

Ben je helemaal overtuigd van deze prachtige nieuwe stijlen en wil je aankomend jaar zelf een eigen keuken ontwerpen? Kom dan langs in een van onze winkels en maak een afspraak met een van onze professionele adviseurs, neem een kijkje op onze website en laat je inspireren of ga meteen van start met het maken van een moodboard. Samen gaan wij jouw ideale keuken realiseren.

Magazine aanvragen
Afspraak maken