Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Indirecte keukenverlichting: gezellig en sfeervol

Indirecte keukenverlichting is een trend die we meer en meer zien in keukens. Dit is niet zonder reden. Naast de functionele eigenschappen zorgt verlichting ook voor gezelligheid en een knusse sfeer. Met indirecte verlichting geef je jouw keuken een moderne twist en een luxe uitstraling. Benieuwd hoe jij jouw keuken van de mooiste indirecte verlichting kan voorzien? Lees er meer over in deze blog.

Waar moet je rekening mee houden?

Heb jij besloten om indirecte keukenverlichting toe te voegen aan jouw keuken om jouw interieur nog gezelliger te maken? Verlichting is erg belangrijk, waardoor dit onderdeel van jouw keuken veel aandacht nodig heeft. Daarom zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Hoeveel daglicht vangt jouw keuken bijvoorbeeld? Is er overdag een baken van licht, of heb je geen ramen in de buurt van de keuken en is het vrij donker? Hier kan indirecte keukenverlichting namelijk ook al een aangename toevoeging zijn.

Ook de kleur van de muren in jouw keuken zijn van belang. Heb jij donkere muren of zijn ze voorzien van een lichte of felle kleur? Voor een donkere kleur heb je waarschijnlijk wat meer of intensere sfeerverlichting nodig, waar dat bij een lichte muur wat minder is. Ditzelfde geldt voor de kleur van jouw keukenkastjes. Denk ook na over waar jouw eettafel eventueel in de keuken is geplaatst. Het is namelijk belangrijk om hier ook voldoende (sfeer)verlichting te creëren. Dit speelt dan ook een rol bij het bepalen van de overige verlichting in jouw keuken.

De opbouw van de keuken is eveneens een belangrijke factor bij het bepalen van jouw indirecte verlichting. Op welke plaats in de keuken komt de sfeerverlichting het beste tot zijn recht? We vertellen je hieronder meer over.

Verschillende plaatsen voor indirecte keukenverlichting

Wanneer je indirecte keukenverlichting in jouw keuken wil plaatsen, zijn er tal van mogelijkheden. Waar in de keuken integreer je de verlichting? Het geeft een leuk en speels effect om de sfeervolle verlichting in de onder- of bovenkastjes te plaatsen. Dit licht schijnt niet direct in je gezicht en zorgt daarom voor een subtiel effect.

Heb jij een kookeiland? Dit is ook een ideale plek om indirect keukenverlichting bij te plaatsen. Zo maak je van jouw kookeiland een fijne plek om gezellig samen bij te komen en bij te kletsen. Ook spotjes met een zacht licht in de muur of in het plafond zijn erg geschikt. Heb jij een donker hoekje in jouw keuken? Met indirecte verlichting licht jij letterlijk en figuurlijk dit hoekje op een elegante manier uit.

Sfeerlicht en werklicht

Indirecte keukenverlichting zorgt voor veel sfeer en gezelligheid in de keuken. Vergeet daarnaast ook het directe licht in jouw keuken niet, oftewel het werklicht. Dit zorgt ervoor dat je goed zicht hebt wanneer het donker is. Het is aan te raden om een goed evenwicht te creëren tussen sfeer- en werklicht. Plaats bijvoorbeeld sfeerverlichting in jouw bovenkasten, maar wel een grote heldere spot aan het plafond zodat je nog goed kan zien terwijl je groenten aan het snijden bent of aan het koken bent. Het uiterlijk van de verschillende lampen kun je op elkaar afstemmen, of er juist een speels contrast van maken.

Indirecte verlichting van Brugman in ‘Lang leve de liefde’

Ben jij benieuwd naar een voorbeeld van sfeervolle, indirecte verlichting in de keuken? Bekijk dan eens het programma ‘Lang leve de liefde’. Hierin staat een Brugman keuken die door middel van sfeerverlichting op een elegante manier het koffiehoekje uitlicht. Je bekijkt dit programma op SBS6, elke werkdag om 18.55 uur. 

Maak een afspraak

Ben jij geïnspireerd geraakt en kan je niet wachten om indirecte verlichting in jouw keuken aan te brengen? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs. Zij laten je met plezier zien hoe je op passende wijze dankzij verlichting jouw keuken voorziet van een fijne en sfeervolle uitstraling. Benieuwd naar ons keukenaanbod? Neem een kijkje bij onze keukencollectie.

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken