Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Steel de show met een rode keuken

De rode keuken is opvallend en trekt direct de aandacht naar zich toe. Niet voor niets is rood de kleur van passie en liefde. Het fijne aan de rode keuken is dat deze in ontzettend veel verschillende kleurschakeringen verkrijgbaar is, met ieder zijn eigen unieke uitstraling. Daardoor is er een rode keuken geschikt voor elke stijl. Benieuwd naar de rode keuken? Lees dan snel verder.

Vijftig tinten rood

Zoals hierboven aangegeven, kan je met de kleur rood in de keuken nog alle kanten op. Zo is bijvoorbeeld een brandweer rode keuken absoluut een echte eyecatcher, omdat deze kleur wat feller is. Een bordeaux rode keuken heeft nog steeds een volle uitstraling, maar is wel wat subtieler. Hetzelfde geldt voor de donkerrode keuken, deze oogt wat rustiger maar is tegelijkertijd wel net even wat anders dan een witte of zwarte keuken. Romantisch rode keukens kunnen verschillend worden uitgevoerd, ze mogen wat opvallender zijn maar behouden wel altijd hun fijne, zachte karakter. Brons rode keukens zijn iets minder uitgesproken rood, maar vangen nog steeds de aandacht. Gecombineerd rode keukens behoren ook tot de mogelijkheden, hierbij wordt - zoals de naam al zegt - de kleur rood met andere kleuren gecombineerd. Een lichtrode keuken kan wat meer richting pasteltinten gaan. Zoals bijvoorbeeld deze gecombineerd rode keuken van Carrer Thormes.

Rood combineren in de keuken

Hoewel je het misschien niet direct zou denken, gaat de kleur rood prachtig samen met een aantal andere kleuren in de keuken. Wel zo fijn, wanneer je een compleet rode keuken net iets te heftig vindt. Voorzie jouw rode keuken bijvoorbeeld van een ruimtelijke, open uitstraling door deze te combineren met wit. Of creëer een stoer geheel door voor een rood met zwarte keuken te gaan. Voor een wat subtieler geheel steekt rood ook erg mooi af bij antraciet. Ben jij meer fan van een chique, elegante keuken? Combineer de rode keuken dan met marmer, wat altijd zorgt voor een luxe uitstraling.

Welke stijl met een rode keuken?

Ben jij benieuwd of rood wel bij jouw (gewenste) keukenstijl past? Dan hebben we goed nieuws, want een rode keuken gaat goed samen met nagenoeg elke stijl. Wat dacht je van een rode keuken met landelijke uitstraling, die bijvoorbeeld rode kastjes met een houten blad en accessoires combineert? Of een strakke, greeploze, rode keuken met hoogglans afwerking voor een modern geheel? Je kan de rode keuken ook combineren met wat ruwe, robuuste of stalen elementen om een prachtige industriële keukenstijl te bewerkstelligen. Mogelijkheden genoeg dus!

Rood integreren in jouw keuken

Wil jij graag de passievolle kleur rood in jouw keuken integreren? Voor een compleet rode keuken zijn er verschillende werkbladen en keukenkastjes die in de kleur rood beschikbaar zijn. Houd je van rood maar vind je een compleet rode keuken iets te heftig? Dan kan je er ook voor kiezen om rode tegeltjes aan jouw keuken toe te voegen: voor de vloer of tegen de wand. Dit kunnen effen rode tegeltjes zijn, maar ook verschillende kleuren rode tegels in diverse patronen. Denk aan een visgraat, hexagon of mozaïek patroontje.

Naast tegels kun je ook wat laagdrempeliger kiezen voor een rood geverfde muur. Als je dit nog steeds een beetje te veel vindt, kan je ook wat rode elementen of accessoires aan de keuken toevoegen. Denk aan rode greepjes voor jouw keukenkastjes, potten of vaasjes. Minder heftig dan een groot element uit je keuken rood uitvoeren, maar alsnog lekker opvallend en sfeervol.

Vraag ons gratis magazine aan

Is de rode keuken absoluut iets voor jou of ben je er nog niet helemaal aan uit? Bestel dan eenvoudig en snel ons gratis magazine. Deze staat boordevol tips, inspiratie en (rode) keukenvoorbeelden.

Magazine aanvragen
Afspraak maken