Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Tips om verspilling tegen te gaan

Gemiddeld verspillen we in Nederland per persoon maar liefst 34 kilo voedsel per jaar. Dit komt bijvoorbeeld omdat je teveel hebt gekocht, het voedsel te lang hebt bewaard of omdat je het toch niet zo lekker vindt. Dit is niet alleen zonde voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee. Wil jij graag voedselverspilling tegengaan? Brugman heeft vier tips voor je op een rijtje gezet.

1. Ga voor een grote vriezer

Koop of kook jij soms te veel? Dan is het ideaal om jouw overschot aan voedsel in te vriezen. Op die manier ga je niet alleen voedselverspilling tegen, maar heb je ook altijd iets achter de hand als je gaat koken. Denk bijvoorbeeld aan voedingswaren als groenten, vlees, vis, brood en fruit maar ook aan gehele gerechten. Denk bijvoorbeeld aan aardappelpuree, nasi of lasagne. Maak jij vaak je eigen pastasaus? Dan kun je dit ook prima invriezen. Zo hoef je de volgende keer dat je pasta gaat eten alleen de saus te laten ontdooien en warm te maken. Het invriezen van gerechten zorgt dus ook nog eens voor extra gemak. Het is om deze reden wel handig dat je een grote vriezer hebt, zodat jij extra veel kan bewaren. Zoek wel altijd van tevoren even op welke producten goed in te vriezen zijn, want dit geldt helaas niet voor alle voedingswaren.

2. Stel je koelkast op de juiste temperatuur in

Je koelkast is van groot belang bij het bewaren van voedsel. De koele temperatuur zorgt er immers voor dat jouw voedingswaren tot wel twee keer langer houdbaar, vers en smakelijk blijven. Wist je ook dat er een ideale temperatuur is voor het bewaren van jouw voedsel? En dat 1 op de 4 koelkasten in Nederland te warm is afgesteld? De beste temperatuur voor een koelkast is 4°C. Met deze temperatuur wordt de groei van bacteriën tegengaan en blijft voedsel het langste goed, terwijl het niet zo koud is dat producten vastvriezen aan de koelkast wand.

Vaak is er wel enig temperatuurverschil in een koelkast. Zo zijn de onderste lades koeler dan de bovenste. Geopende potten en sauzen gedijen ook goed onder een temperatuur van 5 of 6°C, daarom kun je deze het beste boven in je koelkast plaatsen. Producten als verse vis die niet lang goed blijven kun je het beste op de onderste, koelste la boven de groentelade bewaren.

3. Vacumeer je eten met Quva

Wil jij jouw producten toch graag nog net even wat langer lekker en vers houden? Dan is vacumeren een goede optie. Met de Quva vacumeermachine verpak jij jouw voedingswaren helemaal luchtdicht, waardoor de smaak en kwaliteit beter behouden blijven. Met deze machine blijven jouw producten zelfs tot wel drie keer langer goed, waardoor je ze nog minder snel hoeft weg te gooien. Je kunt bovendien niet alleen voedsel, maar zelfs wijnflessen vacumeren met deze machine van Quva. De vacumeermachine wordt bovendien ingebouwd in je aanrecht. Daardoor neemt deze geen extra ruimte in beslag en is deze handige keukenaccessoire een echte aanrader.

4. Maak de lekkerste recepten van jouw restjes

Heb jij toch nog voedsel over wat nog maar net goed is? Of een kleine portie die niet genoeg is voor het hele gezin? Geen probleem, verwerk jouw restjes dan gewoon in een lekker gerecht. Wat dacht je van een groentequiche vol met groenten die je nog over hebt, of een lekkere groentesoep? Omeletten en salades zijn eveneens een perfect gerecht om jouw restjes in te verwerken. Hetzelfde geldt voor een ratatouille, waar je naar smaak kan toevoegen wat jij nog hebt liggen in je groentela. Is jouw banaan al aardig bruin? Dat is geen probleem, niet alleen is deze dan extra zoet, je kunt hem ook verwerken in een lekkere smoothie. Mogelijkheden genoeg dus, om van jouw restjes nog een heerlijke maaltijd te maken.

Bestel ons gratis magazine

Ben jij geïnspireerd geraakt om aan de slag te gaan met het voorkomen van voedselverspilling? Bestel dan ook eens ons gratis magazine, waar je naast mooie keukens en tips fijne producten vindt die dit doel ondersteunen. Heb jij behoefte aan persoonlijk advies? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs, die met plezier al jouw vragen beantwoorden.

Magazine aanvragen
Afspraak maken