10% openingsvoordeel bij onze nieuwste winkel in Heerlen!

10% openingsvoordeel bij onze nieuwste winkel in Heerlen!

Inspiratie voor jouw keukenverlichting

Een belangrijk aspect in de keuken is de juiste keukenverlichting. Net zoals de stijl van de keuken, brengt keukenverlichting sfeer met zich mee. Je brengt veel tijd door in de keuken en om aangenaam te koken levert keukenverlichting daar een belangrijke bijdrage aan. De werkruimte dient namelijk goed verlicht te zijn.

Daglicht werk natuurlijk het prettigst, maar niet iedere keuken beschikt over voldoende daglicht. Bovendien wil je in de avond natuurlijk ook goed kunnen koken, hierdoor is keukenverlichting ontzettend belangrijk. Wij geven je graag advies over verschillende soorten keukenverlichting. Zo bepaal je zelf welke verlichting het beste in jouw ruimte past. Lees dus snel verder en laat je inspireren.

Basisverlichting

Doordat de keuken steeds vaker als het verlengde van de woonkamer wordt gezien, neemt het belang van goede sfeerverlichting toe. Basisverlichting zorgt voor verlichting van de gehele ruimte. Dit type verlichting wordt vaak op een centrale plek geplaatst. Deze lamp geeft rondom licht en is niet al te fel.

Ook kun je ervoor kiezen om inbouw- of opbouwspots te plaatsen. Deze spots laten bepaalde elementen in de keuken extra opvallen. Hiermee wordt veel sfeer gecreëerd. Er is op het gebied van basisverlichting veel keuze uit verschillende lampen. Vervolgens kun je deze verlichting volledig naar jouw smaak aanpassen.

Taakverlichting

Tijdens het koken is het belangrijk om over voldoende licht te beschikken. Als je met scherpe messen werkt en kokend hete pannen op het vuur hebt staan, is het belangrijk om goed te kunnen zien. Om vermoeide ogen en schaduwvorming op het aanrechtblad te voorkomen, is het goed om te kijken welk type taakverlichting het beste bij jou past.

Taakverlichting wordt bij het werkblad en fornuis geplaatst. Je hebt verschillende mogelijkheden met betrekking tot taakverlichting. Zo kun je kiezen voor led-strips onder de hangkasten, waardoor je energiezuinig, dimbaar licht hebt. Ook kun je kiezen voor verstelbare spots onder de bovenkasten. Hiermee creëer je gegarandeerd een sfeervolle, functionele ruimte.

Sfeerverlichting

Een sfeervolle keuken nodigt uit om gezellig na te tafelen of de avond door te brengen. Iedere keuken is uniek en wat de een sfeervol vindt, kan een ander helemaal niks vinden. Het is dan ook belangrijk om sfeerverlichting te kiezen die volledig bij jouw wensen past. Creëer sfeerverlichting door de binnenkant van de vitrinekasten bijvoorbeeld te verlichten of een mooi voorwerp te belichten met een spotje. Zo richt je de aandacht op dit specifieke element en creëer je jouw gewenste sfeer.

Keukenverlichting tips

We geven je tot slot graag wat handige tips, zodat jouw keuken een sfeervolle, functionele ruimte wordt.

- Plaats de lichtknoppen van alle verschillende lichtpunten bij elkaar, zodat je niet onnodig door de keuken hoeft te lopen bij het verlaten van de ruimte.
- Een keuken wordt snel vuil. Het is daarom verstandig om in deze ruimte lampen te plaatsen die je gemakkelijk kunt schoonmaken. 
- Plaats verlichting in de keukenlades en keukenkasten, zodat je goed zicht hebt en snel vindt wat je nodig hebt. Bovendien gaat de verlichting pas aan zodra je de lades of kasten open doet en hierdoor wordt weinig stroom verbruikt.

Laat je inspireren

Wil je meer inspiratie opdoen over keukenverlichting? Kom dan langs in een van onze showrooms. Maak een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs en laat je adviseren over de verschillende soorten keukenverlichting. Brugman helpt je bovendien bij het plaatsen van stopcontacten op logische en praktische plekken in jouw nieuwe keuken.

Magazine aanvragen
Afspraak maken