Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

In 8 stappen naar jouw nieuwe keuken

Ben je van plan om een nieuwe keuken te kopen? Dan weet je maar al te goed dat er veel dingen bij komen kijken. Niet alleen de stijl van de gewenste keuken is belangrijk, maar ook de verschillende keukenapparaten, het bepalen van het budget en de keuze van het keukenblad moeten van tevoren bepaald worden.

De keuken is vaak het hart van het huis en daarom is het belangrijk om deze zorgvuldig samen te stellen. Kun je wel een paar goede tips gebruiken? Lees dan snel deze handige checklist door.

1. Schrijf je keukenwensen op

De eerste stap is om te bepalen wat voor soort keuken het beste bij je past. Er zijn ontzettend veel keukenstijlen om uit te kiezen, maar ieder persoon heeft een andere voorkeur. Kies je voor een moderne keukenstijl of houd je van een landelijke keukenstijl? Wat voor zaken wil je wel in je keuken en wat wil je absoluut niet?

Ter inspiratie kun je Pinterest raadplegen. Hier kun je ontzettend veel keukeninspiratie opdoen. Schrijf wat je mooi vindt op papier. Zo ontstaat er een moodboard met daarop al je wensen.

2. Meet je keukenruimte op

Om precies te weten wat waar kan staan en hoe groot de keukenkasten en keukenapparatuur mogen zijn, kun je het beste een tekening op schaal van de keukenruimte laten maken. Zorg er in ieder geval voor dat je een goed indicatie van de afmetingen hebt.

3. Bepaal je budget

Voordat je daadwerkelijk gaat kijken naar wat je precies wil qua keukenapparatuur en materialen, is het belangrijk om je budget overzichtelijk te hebben. Wat kost die nieuwe vloer eigenlijk? En aan welke zaken geef ik prioriteit voor mijn keuken? Een adviseur kan je een goede indicatie geven over wat de kosten zijn van jouw droomkeuken.

4. Welke keukenapparatuur wil je?

Ga eens na welke apparaten je momenteel in je keuken hebt en graag gebruikt en welke apparaten er op dit moment ontbreken. Bedenk dat de keuze van keukenapparatuur ontzettend belangrijk is. Zodra je te veel keukenapparaten plaatst, gaat dit vaak ten koste van je werkruimte. Kies de meest geschikte apparaten, want de creatie van je favoriete gerechten staat of valt met de juiste keukenapparatuur.

5. Materiaalkeuze

Welke materialen vind je mooi? En welke materialen zijn daarbij ook nog eens zeer functioneel? Het is goed om hierbij te letten op je gezinssamenstelling. Zijn je kinderen nog op jonge leeftijd, dan is het raadzaam om voor materiaal te kiezen dat kras- en vlekbestendig is. Kunststof en roestvrij staal zijn dan zeer geschikte materialen. Wil je een natuurlijke look in je keuken creëren? Kies dan voor veel hout of natuursteen in de keuken. Houd rekening met wat jij mooi vindt. Zo kom je tot het meest geschikte materiaal voor in jouw ideale keuken.

6. Werkblad kiezen

Aanrechtbladen zijn de basis van jouw keuken. Het werkblad is namelijk waar jouw favoriete gerecht voorbereid wordt. Bij het kiezen van het meest geschikte werkblad zijn design, comfort en functionaliteit de belangrijkste factoren.

7. Advies van vrienden en familie

Vrienden, familie en kennissen willen je zeker wel advies geven als jij daarom vraagt. Zij kunnen je helpen met waar je het beste op kunt letten. Wat is bijvoorbeeld hun ervaring met hun huidige keuken? Zijn er dingen die zij graag anders hadden gedaan? Al de antwoorden op deze vragen zorgen ervoor dat jij een betere keuze kunt maken.

8. Maak een afspraak bij Brugman

Ben jij er nog niet helemaal uit welke keuken het beste bij jouw levensstijl past? Of heb je andere brandende vragen over jouw perfecte keuken? Maak dan een gratis en vrijblijvende afspraak met een van onze professionele adviseurs. Brugman helpt van A tot Z. Tijdens deze persoonlijke afspraak bekijk je jouw wensen en helpt de adviseur jou om jouw droomkeuken te realiseren. Altijd met het oog op jouw budget.

Magazine aanvragen
Afspraak maken