Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Zo deel je je u-vormige keuken het slimste in

Gepubliceerd op 26-10-2016

Je nieuwe u-keuken op de juiste manier indelen is erg belangrijk, want je wilt natuurlijk optimaal genieten tijdens het koken. De keukenindeling moet daarom voldoen aan al jouw wensen. Of dit nu lekker veel opberg- en werkruimte is of een mooi uitzicht wanneer je aan het koken bent, de juiste keukenopstelling kan een wereld van verschil maken. Maar wat zijn de mogelijkheden voor een u-keuken? Wij zetten drie ideeën op een rijtje!

Waarom kies je voor een u-keuken?

Wanneer je kiest voor een u-keuken, kies je voor een keuken die is opgebouwd uit drie delen. Je keuken indelen op deze manier biedt verschillende voordelen. Zo zijn de loopafstanden lekker kort waardoor je binnen enkele stappen bij de koelkast, spoelbak en kookplaat bent. Dit is niet alleen praktisch tijdens het koken, maar zorgt ook voor ergonomie in de keuken. Bovendien kun je met een u-keuken volop variëren qua indeling.   

Indeelidee 1 U-vorm met kookeilend

De u-keuken met kookeiland of schiereiland is hiervan een voorbeeld. Deze ruimtelijke opstelling nodigt gasten en gezinsleden uit om tijdens het koken even te komen kijken (lees: proeven). Dit is helemaal het geval wanneer je barkrukken aan het kookeiland zet. Je u-keuken wordt hierdoor een echte leefruimte. Daarnaast geniet je met deze keukenindeling van extra veel opberg- en werkruimte. Richt bovendien de keuken in zoals jij dat prettig vindt. Denk bijvoorbeeld aan een carrouselkast, een extra diepe spoelbak met een quooker of leuke keukenaccessoires

Indeelidee 2 Extra veel bergruimte

Daarnaast kun je ook kiezen voor een u-keuken met extra veel bergruimte. Dit kun je doen door het plaatsen van één kastenwand die bijna tot het plafond reikt. Je keuken indelen op deze manier zorgt voor extra gemak wanneer je veel keukengerei in je bezit hebt. Plaats aan de onderkant van deze kastenwand bijvoorbeeld je koelkast, vriezer en vaatwasser. Op ooghoogte kun je de oven, stoomoven en een eventuele ingebouwde koffiezetmachine installeren. De overige kasten bieden genoeg ruimte voor al je kookgerei. 

Heb je geen ruimte voor een u-keuken? Kies dan voor een andere keukenopstelling. Een hoekkeuken biedt bijvoorbeeld ook lekker veel opbergruimte, helemaal wanneer je de ruimte in de hoek optimaal gebruikt met bijvoorbeeld een hoeklade of slimme hoekkast. De rechte keuken is daarnaast uitermate geschikt voor kleine woningen. Wil je nog meer keukeninspiratie opdoen? Bestel dan ons gratis magazine dat vol staat met leuke ideeën voor je keuken!

Magazine aanvragen
Afspraak maken