Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

De drie populairste keukenstijlen van nu

Ga je voor een landelijke keuken, een houten keuken of een moderne keuken? Ontdek de keukentrends van nu en vind de stijl die bij jou past! De keuken is een plek in huis waar je dagelijks veel tijd doorbrengt. Daarom is het belangrijk dat deze ruimte goed aansluit op jouw wensen. Houd je van een strakke, opgeruimde ruimte? Of is een praktische keuken waarbij het keukengerei op het aanrecht of aan de muur wordt gepresenteerd meer iets voor jou? Ontdek de populairste keukenstijlen van dit moment en laat je inspireren!

De landelijke keuken - praktisch en sfeervol

Een landelijke keuken kenmerkt zich voornamelijk door neutrale kleuren, zoals wit, aardetinten en grijstinten. Deze keuken wordt vaak aangekleed met natuurlijke materialen, zoals hout en natuursteen. Het fornuis en de spoelbak vormen in de landelijke keuken vaak de centrale aandachtspunten. Denk bijvoorbeeld aan een authentiek fornuis op pootjes of een grote, verhoogde spoelbak. Keukenkranen zijn vaak verchroomd en in retrostijl.

Landelijke keukens blijven dankzij hun praktische en sfeervolle inrichting erg populair en kunnen kunnen met meerdere interieurstijlen gecombineerd worden. Is een volledig landelijke keuken voor jou teveel van het goede? Ook landelijke elementen in de keuken zijn razend populair. Denk aan een vrijstaande SMEG koelkast en het decoreren van keukengerei aan de wand. 

De houten keuken - warm en knus

De houten keuken is een echte aanrader! De basis van deze keuken is hout; een materiaal dat de ruimte een heerlijke, warme uitstraling geeft. Het leuke aan een houten keuken is natuurlijk dat deze geheel uniek is. Niemand heeft een keuken die er hetzelfde uitziet door de klassieke houteigenschappen. Houten keukens zijn oerdegelijk, robuust en sterk. Kleine (gebruiks)beschadigingen kunnen gemakkelijk worden bijgewerkt. Houten keukens kunnen worden gelakt of gebeitst in diverse kleuren, waardoor het goed geïntegreerd kan worden in diverse interieurstijlen.

Een houten keuken vergt wel wat onderhoud. Hout is namelijk een materiaal dat niet goed tegen vocht kan, waardoor het goed behandeld moet worden. Wil je wel genieten van de uitstraling van hout, maar heb je geen zin in dit extra onderhoud? Kies dan voor een houtlook keuken. In dit geval kies je voor een makkelijk te onderhouden materiaal, met de uitstraling van hout. Win-win!

De moderne keuken - voor de liefhebbers van luxe en orde

De moderne keuken is een aanrader voor de liefhebber van luxe en orde. Moderne keukens kenmerken zich namelijk door een minimalistische vormgeving, een strak lijnenspel en het gebruik van moderne, eigentijdse materialen. Neutrale kleuren en een hoogglans afwerking waren eveneens typerend voor de moderne keuken.

Maar je ziet de laatste jaren wel dat men bij moderne keukens steeds meer durft te kiezen voor een opvallende kleur. De moderne keuken is natuurlijk voorzien van de meest moderne snufjes en apparatuur zoals bijvoorbeeld een stoomoven, een quooker of een inbouw afzuigsysteem. 

Meer inspiratie opdoen?

Benieuwd hoe de populairste keukenstijlen er in het echt uit zien? Kom dan langs bij een van de winkels van Brugman en laat je inspireren! Ook voorzien de keukenadviseurs van Brugman je graag van een gratis en persoonlijk advies voor jouw nieuwe keuken. Maak een afspraak en ontvang advies op maat, een gratis tekening en 3D ontwerp door professioneel opgeleide adviseurs. Jouw persoonlijke wensen én budget staan hierbij uiteraard voorop. Liever vanuit huis meer inspiratie opdoen? Ook dat is mogelijk! Bestel ons gratis magazine en geniet van een boek boordevol inspiratie.

Magazine aanvragen
Afspraak maken