Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Pastel; de keuken en badkamertrends van het voorjaar

De temperaturen lopen weer op en de bloemen staan weer in de bloei. Het is lente! Ook hét moment om je interieur te vernieuwen. De warme, winterse kleuren zoals bordeaux rood en donkergroen kunnen de deur uit en mogen worden vervangen door nieuwe, frisse elementen. Maar wat gaat het worden dit seizoen? De voorjaarstrend van dit moment is pastel. Lichte, zachte kleuren brengen sfeer naar jouw interieur en zorgen voor ruimtelijkheid. Ben je benieuwd hoe je de pasteltrend naar jouw keuken of badkamer brengt? We geven je graag een aantal tips!

Pastel in je keuken

De pasteltrend kun je eenvoudig en op verschillende manieren laten terugkomen. Zijn je keukenkastjes aan vervanging toe? Kies dan voor een keukenkastje in pasteltint. Of wat dacht je van een pastelkleurtje op de achterwand van je keuken? Het brengt direct de zachte uitstraling naar de ruimte. Wil je het wat subtieler aanpakken? Ga dan voor bijvoorbeeld handdoeken en theedoeken in pasteltinten, wandplanken of bestek. Een keukenapparaat in pastel, zoals een waterkoker of mixer, doet het ook altijd goed!

Pastel in de badkamer

De badkamer beschikt over tal van mogelijkheden om pasteltinten terug te laten komen. De tegels op de muur is bijvoorbeeld een perfecte oplossing voor pastel in de badkamer. Combineer dit vervolgens met accessoires in dezelfde pasteltint om een prachtige, sfeervolle ruimte te creëren. Dit zijn bijvoorbeeld handdoeken, zeepdispenser, tandenborstelhouder in pastel of een mooi pastelkleurig kleed op de vloer.

Pasteltinten combineren

Pasteltinten zijn niet alleen op zichzelf erg mooi, maar ze zijn ook nog eens prachtig te combineren. Natuurlijke materialen zoals hout doen het altijd goed in combinatie met pastel. De zachte, warme uitstraling van hout sluit namelijk goed aan op de zachte pastelkleuren. Maar ook stoere elementen komen met pasteltinten goed tot hun recht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan pastelgroen met een stoer, zwart metaal. 

Feng Shui

Een andere trend die dit voorjaar enorm populair is, is Feng Shui. Deze trend bestaat uit een mix van Japanse en Scandinavische invloeden waarbij harmonie, geluk en balans centraal staan. Ronde vormen, grafische strakke lijnen en natuurlijke materialen vormen de basis. Steen, gekleurd hout en harde materialen zoals staal brengen structuur en horen ook bij deze trend. Het kleurgebruik bestaat uit warme, aardse tonen die mooi te combineren zijn met pastel.

Bekijk ons magazine

Ben jij ook zo’n fan van pastelkleuren?Of wil je liever meer inspiratie opdoen op het gebied van keukentrends? Bestel dan ons gratis magazine. Liever alle mogelijkheden met eigen ogen bekijken? Kom dan gerust langs in een van onze winkels. Maak van te voren een afspraak met onze adviseur. Onze adviseur helpt jou met het maken van de juiste beslissing.

Magazine aanvragen
Afspraak maken