Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

In 8 stappen naar een nieuwe badkamer!

Gepubliceerd op 14-01-2019

De badkamer is voor veel mensen één van de meest populaire plekken van de woning. Het uitzoeken wordtdan ook met zorg gedaan, want je wilt immers de ideale badkamer die geheel bij jouw wensen aansluit. Deze 8stappen zullen helpen bij het creëren van jouw droombadkamer!

1. Bepaal je budget

Je kunt fantaseren over de badkamer van je dromen, maar je kunt pas echt op zoek gaan wanneer je weet hoeveel je eraan uit kunt geven. Bepaal dus altijd eerst je budget, zodat je kunt inschatten wat er allemaal welen niet mogelijk is. Met de badkamer budgetplanner bereken je gemakkelijk wat de kosten zijn.

2. Ontwerp je badkamer

Waarschijnlijk is het tegelijkertijd het leukste én het lastigste bij het plaatsen van een nieuwe badkamer: het maken van een ontwerp. Uiteraard kun je je laten inspireren door woonmagazines en online moodboards,maar je kunt ook online jouw unieke badkamer ontwerpen. Met de badkamer 3D ontwerp tool zie je bovendien meteen wat een logische indeling is en hoe het er uiteindelijk uit komt te zien.

Moodboard in: Landelijke keukens

3. Ga op zoek naar badkamermeubilair

De afmetingen van je badkamer bepalen in grote mate ook wat voor badkamermeubels je kwijt kunt. Wordt het een dubbele wasbak, wil je een bad en/of een ruime inloopdouche? Heb je een kleine badkamer, dan kun je kiezen voor speciaal hiervoor gemaakte slim line badkamermeubels. Zo heb je toch alle luxe in een kleinere ruimte.

4. Kies de juiste tegels

Tegels zijn ideaal voor in de badkamer: ze kunnen tegen vocht en zijn goed te reinigen. Heb je een kleine badkamer, dan werkt het goed om voor een lichte kleur tegels en witte wanden te kiezen. Hierdoor creëer je meer diepte en lijkt de ruimte optisch groter. Heb je een inloopdouche, gebruik dan stroeve tegels voor de vloer, zodat je niet uitglijdt.

5. Plan de sloopwerkzaamheden

Als de oude badkamer nog aanwezig is, zal deze eerst verwijderd moeten worden. Dit is een klus die je prima zelf kunt doen, maar let hierbij wel op dat je het bestaande leidingwerk niet beschadigt.

6. Houd rekening met leidingwerk

Wanneer je voor een heel nieuwe indeling van je badkamer kiest, is de kans groot dat er ook iets van het leidingwerk verlegd zal moeten worden. Laat dit door een vakman doen, want je wilt niet dat je na al het tegelwerk en het plaatsen van de badkamermeubels met lekkages te maken krijgt.

7. Zorg voor de elektra

Het is fijn om in de badkamer een goede verlichting te hebben. Boven de wasbak zijn inbouwspots erg mooi en praktisch, dus zorg ervoor dat deze aangesloten kunnen worden. Ook is het handig om een dubbel stopcontact te hebben, bijvoorbeeld voor je föhn en elektrische tandenborstel.

8. Zet de puntjes op de i

Om er zeker van te zijn dat je badkamer helemaal goed geplaatst wordt en alles juist gemonteerd wordt, laat je dit door een vakman doen. Zelf neem je de afwerking van je nieuwe badkamer in de hand, zoals het ophangen van een handdoekenrek en de wc-rolhouder. Heb je alle 8 de stappen doorlopen? Dan ben je nu in het trotse bezit van een mooie, nieuwe badkamer! Het is dan ook tijd voor stap 9: uitgebreid ervan genieten, iedere dag opnieuw.

Magazine aanvragen
Afspraak maken