10% openingsvoordeel bij onze nieuwste winkel in Heerlen!

10% openingsvoordeel bij onze nieuwste winkel in Heerlen!

De 5 beste schoonmaaktips voor je badkamer

Wanneer je net een huis hebt gekocht, kunnen we ons voorstellen dat je het kopen van een nieuwe badkamer het liefst nog even wilt uitstellen tot je wat meer gevoel hebt bij de ruimte. Je kunt in dit geval echter wel tegen het probleem aanlopen dat de badkamer er gebruikt uit ziet. Vervelend, want een badkamer is een ruimte waar je je helemaal thuis wilt voelen. Dan zit er nog maar één ding op: schoonmaken! Wij helpen je graag op weg. Met deze 5 schoonmaaktips maak je je badkamer van top tot teen brandschoon.

Schoonmaaktip 1. Gebruik bij voorkeur een zachte doek

Door een zachte doek te gebruiken waarbij je zelf wat meer kracht zet, voorkom je beschadigingen op het materiaal. Elk type materiaal heeft een ander middel nodig maar in alle gevallen raden we aan een zachte doek te gebruiken om schuurplekken of verkleuringen te voorkomen.

Schoonmaaktip 2. Blinkende tegels en voegen

Wanneer alle tegels blinken, heeft dit meteen effect op de gehele badkamer. Voor de tegels is het slim om een lege spuitfles te vullen met een zuurvrij schoonmaakmiddel en deze te spuiten over je badkamertegels. Laat ook dit een half uur intrekken en boen vervolgens alle tegels schoon met de gele zijde van een schuursponsje en spoel daarna alles goed af. Poets daarna alles nog na met een zachte doek. Het resultaat: blinkende badkamertegels waar je lang plezier van hebt! 

Schoonmaaktip 3. Voegen die als nieuw lijken

Een oude tandenborstel en bleekmiddel zijn dé twee hulpmiddelen waarmee je de voegen van je badkamer helemaal schoon krijgt. Breng met de tandenborstel het bleekmiddel aan op de voegen en laat dit een half uur intrekken. Spoel daarna de voegen af met water en de voegen zijn schoner dan ooit. Je badkamer ziet er dankzij deze schoonmaaktip weer als nieuw uit. Let wel op, test dit eerst op een klein oppervlak om te kijken of je voegen hier goed op reageren.

Schoonmaaktip 4. Allesreiniger voor zeepresten en huidvetten

Het grootste probleem in de badkamer, met name in de wastafel en in bad zijn zeepresten en huidvetten. Met deze schoonmaaktip krijg je dit gemakkelijk weg. Laat het bad en de wasbal vollopen met heet water en een grote hoeveelheid allesreiniger. Wanneer je dit een tijdje laat staan en vervolgens naspoelt met warm water, heb je een brandschoon bad. Ook hier altijd even naboenen met een zachte doek.

Schoonmaaktip 5. Een hygiënisch toilet

Een toilet is vaak de verzamelplek van bacteriën en moet daarom goed worden schoongemaakt. Kalkaanslag kun je verwijderen door wc-papiertjes te doordrenken met wc reiniger en deze vervolgens op de kalkaanslag te leggen. Laat deze 1 à 2 uur liggen zodat het kan intrekken en spoel daarna het toilet door. Is juist het gedeelte onder water vies? Gooi dan een vaatwastablet in de wc-pot en laat deze een nacht inwerken. Wanneer je het toilet de volgende dag doortrekt, ziet de pot er weer als nieuw uit. Wanneer je aangekoekt vuil wilt verwijderen, is het slim om een wc-borstel te gebruiken in combinatie met wat vloeibaar schuurmiddel.

Bonustip

De beste tip voor een schone badkamer is toch wel het gelijk reinigen na gebruik. Doe altijd alle natte onderdelen direct af met een droge handdoek of gebruik een trekker om bepaalde oppervlakken droog te maken. Dit is stiekem de beste en goedkoopste manier voor het beste resultaat.

Kom langs in de showroom

Wil je meer weten over het schoonmaken van jouw badkamer? Kom dan langs in een van onze showrooms bij jou in de buurt. Onze adviseurs staan klaar om jou te helpen met al jouw vragen.

Magazine aanvragen
Afspraak maken