Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

4 tips om je koude badkamer te verwarmen

Gepubliceerd op 10-12-2016

Niets is zo vervelend als een koude badkamer wanneer je net wilde gaan douchen of badderen. Helemaal ’s ochtends als je net uit je warme bed bent gestapt en terecht komt in een koude ruimte waar je staat te klappertanden bij het aan- en uitkleden. Ken je dit vervelende gevoel? Dan zijn onderstaande tips wellicht iets voor jou! Met deze tips kun je je bestaande badkamer beter verwarmen of ervoor zorgen dat je nieuwe badkamer perfect verwarmbaar is.

Tip 1. Kies de juiste radiator

Een goede radiator moet passen bij de grootte van de badkamer. Want hoe groter de badkamer, hoe meer vermogen een radiator moet bezitten om de hele ruimte te verwarmen. Je kunt eenvoudig zelf het juiste Wattage berekenen door de inhoud van de ruimte te vermenigvuldigen met de gewenste temperatuur en het bijbehorende aantal Watts per m3. Als je bijvoorbeeld een badkamer hebt van 15 m3 en je wilt je badkamer verwarmen tot 24ᵒC (93 Watt) dan is het verstandig om een radiator te kiezen van 15 x 93 = 1395 Watt. Radiatoren zijn er in heel veel stijlen, maten en kleuren zodat je ongetwijfeld een mooie radiator kan vinden die perfect in je badkamer past. 

Tip 2. Hang de radiator op de juiste plek

Wanneer je de juiste radiator hebt gevonden, is het van belang dat je deze op de juiste plek hangt. Het verstandigst is om deze op de koudste plek in de badkamer te plaatsen, bijvoorbeeld tegen een buitenmuur onder een vensterraam. Hierdoor wordt de koude lucht al meteen opgewarmd voordat deze zich verder gaat verspreiden. Houd tussen de radiator en de wand een ruimte van ongeveer 5 cm.

Tip 3. Kies voor vloerverwarming

Heb je altijd koude voeten? Dan kan vloerverwarming voor jou uitkomst bieden! Vloerverwarming biedt een gelijkmatige warmte die comfortabel aanvoelt. Bovendien heb je ook minder last van stof omdat er bijna geen luchtcirculatie is. Er zijn twee soorten vloerverwarming. Zo kun je kiezen voor elektrische vloerverwarming waarbij je een vloerverwarmingskabel of vloerverwarmingsmat onder de badkamertegels plaatst. Je kunt ook kiezen voor vloerverwarming via leidingen waar warm water doorheen wordt gevoerd. Voor dit systeem ben je afhankelijk van de CV-installatie. 

Tip 4. Overweeg extra luxe zoals een sunshower

Een sunshower kan extra warmte bieden onder de douche én biedt een aantal gezondheidsvoordelen. Het warme infraroodlicht zorgt er namelijk voor dat je lichaam ontspant, de bloedsomloop wordt gestimuleerd en dat spierpijn of krampen verdwijnen. Ideaal wanneer je net wat extra luxe aan je bestaande badkamer wilt toevoegen. 

Meer weten?

Wil je meer weten over badkamerverwarming? Bestel dan ons gratis magazine en bekijk alle mogelijkheden. Of maak een afspraak in één van onze showrooms waar onze deskundigen je graag van advies willen voorzien.

Magazine aanvragen
Afspraak maken