Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Binnenkijken bij Hoff van Saar

Sarina deelt op haar Instagram pagina Hoff van Saar haar passie voor interieur, lifestyle en momlife. Wij hebben Hoff van Saar gevraagd om een leuke blogreeks te schrijven waarin ze tips en advies geeft over o.a. kleur in de keuken, verlichting en styling! In deze blog kijken we binnen bij Sarina zelf.

"Omdat ik het zelf heerlijk vind om bij anderen naar binnen te kijken (ja ik ben zo iemand die op Funda kijkt zonder iets te willen kopen) nodig ik jullie ook bij mij uit natuurlijk!'"

Het begon met stoute schoenen…

In de winter van 2016 besloten wij om naar een andere woning te gaan kijken. We woonden op dat moment zo’n 3 jaar in een nieuwbouwwoning. Op zich een leuk huis, maar erg rechttoe rechtaan. Daarbij wilden we graag iets vrijer wonen en een grotere tuin.

Jaren '30 woningen, sowieso oude huizen, hebben me altijd enorm getrokken dus onze zoektocht richtte zich daar ook op. Toen nog helemaal niet met de intentie om zelf te gaan verbouwen. We hoopten eigenlijk een pareltje te vinden dat iemand anders al had opgeknapt.

Via via hoorden we dat er een jaren '30 twee-onder-een-kap woning te koop zou komen op een droomlocatie, net buiten de stad waar wij woonden. We trokken de stoute schoenen aan (iets met ‘brutalen hebben de halve wereld’) en hingen aan de bel. Het huis werd op dat moment bewoond door onze huidige buurvrouw, omdat haar woning werd gerenoveerd. De eigenaar van het huis was een paar jaar eerder al vertrokken naar een nieuwbouwappartement.

Van oud naar nieuw

De woning heeft dus een hele tijd leeggestaan en ook daarvoor is het onderhoud jarenlang minimaal geweest. Met andere woorden: het zag er niet uit! Overal waar je keek was het vies en oud. 

Maar wat ik ook zag was een originele jaren 30 woning, waar (bijna) alle authentieke elementen nog intact waren. En dat is zeldzaam! Het glas in lood was zelfs in de gelige kozijnen schitterend en hoewel de tuin slechts 5 meter begaanbaar, wisten we dat deze bijna 35 meter diep moest zijn. 

Met een aantal moodboards die de potentie van het huis onderstreepten wist ik Guido ook enthousiast te maken en na een korte onderhandelperiode konden we ons gaan voorbereiden op ons klusavontuur! 

Verbouwen voor beginners

We hebben ontzettend veel geleerd en hadden sommige dingen misschien beter aan kunnen pakken, maar voor een heel groot deel zijn al onze wensen en plannen waargemaakt.

Als ik nu terugkijk op de moodboards die ik van tevoren heb gemaakt dan zie ik ze tot leven gebracht in ons huis en dat is ontzettend leuk! Zo was de keuken oorspronkelijk een pijpenlaatje, bereikbaar vanuit de hal en in één rechte lijn door naar de eetkamer. 

Wij hebben, met de hulp van een aannemer, de muur tussen de eetkamer en de keuken eruit gehaald. De muur naar de hal dicht gemaakt en zo een lichte en open keuken gecreëerd. Ook hebben we iets gesmokkeld met de ruimte, ons mini-eilandje staat namelijk half in de keuken en half in de eetkamer. Dit scheelt enorm in de doorloop naar de achterdeur.

Comfortabel en ruimtelijk

Een paar andere veranderingen die veel extra ruimte geven en groots effect hebben, kan ik je zeker aanraden. Wij hebben de vloeren eruit gehaald en een zogenaamde ‘broodjesvloer’ laten storten, zodat er vloerverwarming aangelegd kon worden. Het keramisch parket zorgt voor goede geleiding van de warmte en maximale opbrengst en de afwezigheid van radiatoren

Ook hebben we al het glas in de woning vervangen en het glas in lood in dubbel glas laten plaatsen. Hierbij is het ook meteen heel grondig schoongemaakt. Mocht je dit overwegen, zoek dan echt een specialist. Bij ons is het zo netjes gedaan dat je het helemaal niet ziet.

Elementen als een erker, ensuite deuren en haarden maken de leefruimte wat kleiner of hokkerig. Om toch een lekker licht huis te creëren zou ik je aanraden om lichte kleuren te gebruiken, daglicht zoveel mogelijk ruimte te geven en na te denken over optische ‘illusies’.

Zo hebben wij bewust gekozen voor hoge plinten en brede sierlijsten langs het plafond. Het past niet alleen perfect bij de stijl van het huis, maar maakt de ruimtes optisch ook groter! 

En ze leefden nog lang en gelukkig

Veel mensen in onze omgeving verklaarden ons voor gek toen we dit huis gingen verbouwen, maar inmiddels is het helemaal eigen. Zijn de meubels precies zoals we willen, kunnen we de tuin optimaal gebruiken en is het gewoon een ontzettend fijn huis! 

Alle clichés als ‘een huis is nooit af’ zijn trouwens waar hoor. Er is altijd wat te doen, maar we hebben in de afgelopen 5 jaar nog geen seconde spijt gehad van deze keuze. Dat zegt genoeg denk ik. 

Mochten jullie nog vragen hebben over ons huis, zoek me dan eens op op Instagram. 

Heb je mijn andere blogs ook al gelezen? Hierin geef ik tips over kleurgebruik in de keukenWant durf jij voor kleur te gaan? Ook interessant om te lezen is de blog over hoe je nu een keuken kiest? Hier deel ik tips over het kiezen van een nieuwe keuken, want hoe pak je dit het beste aan?

Wil je meer informatie?

Wil je meer informatie over het inrichten van jouw keuken en badkamer? Kom dan langs in een van de winkels van Brugman. Onze adviseurs helpen je graag verder en geven gratis en persoonlijk advies. Wil je verzekerd zijn van advies én een ontwerp op maat door een gespecialiseerde adviseur? Maak dan een afspraak! Vraag ook ons magazine aan voor nog meer tips en laat je inspireren.

Magazine aanvragen
Afspraak maken