Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Retro keuken

Waan je weer in de oud-Hollandse keuken uit de jaren ‘50 of ‘60 met haar opvallende prints, vormen en elementen. De retro keuken heeft een nostalgische sfeer en neemt je mee naar vroeger. Het enige verschil is de moderne apparatuur van tegenwoordig.

Retro onderdelen in de keuken

Om de keuken een echte retro look te geven heb je de keuze uit verschillende vintage elementen. Een retro keukenkast mag niet ontbreken. De kast heeft vaak een opvallende kleur zoals mintgroen, felrood of babyblauw. Om de retro accessoires tentoon te stellen, is een glazen vintage kast ideaal.

Een ander meubelstuk die de retro keuken kenmerkt is de koelkast. Soms is dit een mini en soms een combinatie met een vriezer. De koelkast is afgewerkt met karakteristieke ronde vormen en heeft net als de keukenkast een opvallende retro kleur.

Een ander opvallend kenmerk van de ouderwetse keuken zijn de tegels met hun authentieke prints. Kies bijvoorbeeld voor tegels met Delfts Blauwe patronen, verschillende kleuren strepen en stippen of tegels in dezelfde kleur zoals mint- of donkergroen. 

Foto met dank aan Mint_byeveline

Retro accessoires

Voor het volledige retro effect kan je ervoor kiezen om accessoires aan de keuken toe te voegen. De meest geziene accessoires die in een retro jasje zijn gestopt zijn een broodrooster, servies met uitgesproken print, veel planten zoals cactussen en vetplanten, een tapijt met veel kleuren zoals oranje, geel en bruin, industriële lampen of lichtbollen en de bekende ouderwetse waterkoker.

Er zijn genoeg opties en mogelijkheden om jouw keuken een retro uitstraling te geven, kleine aanpassingen zoals het gebruik van de juiste kleuren en accessoires maken al een groot verschil!

Meer weten? Plan eenvoudig online een afspraak bij Brugman

Nieuwsgierig geworden naar een retro keuken? De adviseurs van Brugman helpen je graag. Plan vrijblijvend een afspraak bij één van onze showrooms en ontdek alle mogelijkheden.

Magazine aanvragen
Afspraak maken