Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Marmer in de keuken

Marmer is een trend die we steeds vaker tegenkomen in de keuken. Dit is niet zonder reden: deze mooie variant van natuursteen zorgt voor een zeer luxe uitstraling. Of het nu is als vloer, achterwand of keukenblad, met marmer materiaal creëer je een unieke sfeer. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van marmer? Lees er alles over op deze pagina.

Wat maakt marmer zo bijzonder?

Marmer is gemaakt van gemetamorfoseerd kalksteen. Omdat dit een natuurlijk materiaal is, betekent het dat elk stuk marmer uniek is. Vanwege de prachtige, bijna transparante lichtval, de glanzende afwerking en de vast- en hardheid is marmer een erg gewild materiaal in de keuken maar ook bijvoorbeeld voor monumenten. Omdat marmer zo’n hoge vastheid heeft, is het een enorm duurzaam materiaal.

Met de juiste verzorging geniet je er dan ook bijzonder lang van. Denk bijvoorbeeld aan het Paleis van Versaille, dat ook voor een groot gedeelte van marmer is gemaakt. Let er wel op dat je zure vloeistoffen zo ver mogelijk bij je marmeren materiaal vandaan houdt. Dit kan het materiaal namelijk erg aantasten. Marmer is verkrijgbaar in verschillende structuren en kleuren, zodat het bij nagenoeg elk keukeninterieur goed aansluit.

Hoe pas jij marmer toe in jouw keuken?

Zoals we eerder al vertelden, is marmer op verschillende manieren te integreren in jouw keuken. De meest rigoureuze manier is om de keukenvloer te voorzien van marmeren tegels. Om het geheel niet al te koud over te laten komen, kies je voor meubels en een aanrecht met een wat warmere kleur. Voor een wat subtielere manier van marmer toevoegen, ga je voor een marmeren aanrechtblad of een marmeren achterwand. Wil je toch nog wat meer van die chique sfeer? Combineer dan de marmeren achterwand met het marmeren keukenblad. Als je dat ook nog te heftig vindt, ga je voor marmeren accessoires, zoals een klein tafeltje, vaasje of ander marmeren kunstwerkje.

De beste combinaties met marmer

Vind je marmer mooi, maar weet je niet goed hoe je dit moet combineren? Het is een goede optie om marmer met andere materialen en kleuren te combineren. Zo weet je zeker dat het marmer echt de show steelt in jouw keuken. Hout, messing of andere natuurlijke materialen zorgen voor veel warmte en zijn een passende combinatie met marmer.

Ook wat betreft kleur zijn er diverse mogelijkheden. Wit, lichtgrijs of crèmekleurig marmer contrasteert bijzonder goed met bijvoorbeeld heel donkergrijs of zwart. Donkerder marmer in combinatie met eenzelfde kleur kastjes, gemaakt van een ander materiaal, zorgt ook voor een heel chique effect. Goud, groen en blauw vormen samen met marmeren materiaal ook een lust voor het oog. Natuurlijk kan je het zo gek maken als jij zelf wenst.

Marmer passend bij jouw keukenstijl

Marmer leent zich uitstekend voor verschillende keukenstijlen, dankzij het sfeervolle karakter en de diverse kleuren waarvan marmer gemaakt kan worden. Beschik jij over een landelijk keukeninterieur? Overweeg dan eens om jouw marmeren keukenblad of vloer te combineren met houten onderkasten.

Meer een fan van een stoere uitstraling? Dan is de combinatie van marmer en staal de perfectie manier om jouw industriële stijl nog meer te benadrukken.

Maak een afspraak

Benieuwd naar hoe jij marmer kan integreren in jouw keuken? Of wil jij hier graag een aantal voorbeelden van zien? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs. Zij laten je graag alle mogelijkheden zien en nemen uitgebreid de tijd om al jouw vragen te beantwoorden.

 

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken