Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Mooi belicht, tips voor verlichting in de keuken

Sarina deelt op haar Instagram pagina Hoff van Saar haar passie voor interieur, lifestyle en momlife. Wij hebben Hoff van Saar gevraagd om een leuke blogreeks te schrijven waarin ze tips en advies geeft over o.a. kleur in de keuken, verlichting en styling! In deze blog deelt Hoff van Saar haar haar tips over het kiezen van verlichting in de keuken.

Let there be light! Dat je in een keuken goede verlichting nodig hebt moge duidelijk zijn, maar wat is dan goede verlichting? En hoe zorg je ervoor dat het ook bij de rest van je interieur past? 

De keuze is reuze

De tijd van TL-bakken is de keuken is gelukkig al lange tijd voorbij! Keukenverlichting wordt steeds creatiever en steeds mooier. In een keuken maak je onderscheid tussen gezellige verlichting en praktische verlichting. Ook wel sfeerverlichting en functionele verlichting genoemd. In steeds meer huizen is de keuken echt onderdeel van de leefruimte, hij staat in verbinding met de woonkamer, eetkamer, of je zit graag met z’n allen aan de bar. Daar hoort sfeervolle verlichting bij! 

Maar als je groente staat te snijden, recepten leest, je vlees staat te bakken of een taart maakt, dan wil je ook graag zien wat je doet! Dus, de verlichting moet ook praktisch en fel genoeg zijn.

Slimme multitaskers

Zelf ben ik ontzettend fan van dimmers! Ik hou helemaal niet van fel, hard licht en kan er ook niet goed tegen. Daarom hebben wij in alle ‘belangrijke’ ruimtes in huis dimmers laten plaatsen. Al kun je dat tegenwoordig ook prima regelen met smart WiFi lampen bijvoorbeeld.

In de keuken is een dimmer helemaal fantastisch want je regelt de sterkte van het licht naar de behoefte van dat moment. Verder zou ik je adviseren om je lichtpunten boven het werkblad te plaatsen, zodat je niet in je eigen schaduw staat te werken.

Keep it simple

Plafondspotjes zijn in de keuken vaak een uitkomst! Door hun hoge positie geven ze veel lichtopbrengst en zijn deze uitermate geschikt om wat feller te zetten. Daarbij zijn ze makkelijk schoon te maken, ook niet onbelangrijk!

Wij hebben daarbij gekozen voor simpele pendellampen die mooi warm licht geven. Deze lampen geven sfeer aan de keuken. Dit soort lampen zijn los te koop, in bundels, of je maakt ze helemaal zelf! Wist je dat er echt hele mooie snoeren te koop zijn waarmee je helemaal naar eigen smaak een lamp kunt maken?  Let er bij het kiezen van je sfeerlampen wel op dat je ze makkelijk schoon kunt maken, een lamp in de keuken zal altijd iets vetter worden dan in de woonkamer bijvoorbeeld. En net als bij alles wat je voor je woning uitzoekt geldt ook hier, jij moet het mooi vinden!

Heb je mijn andere blogs ook al gelezen? Hierin geef ik tips over kleurgebruik in de keuken. Want durf jij voor kleur te gaan? Ook interessant om te lezen is de blog over hoe je nu een keuken kiest? Hier deel ik tips over het kiezen van een nieuwe keuken, want hoe pak je dit het beste aan?

Maak een afspraak bij Brugman

De mogelijkheden zijn eindeloos, maar vind je het lastig om de juiste verlichting te kiezen die past bij jouw nieuw keuken? Laat je helpen door een adviseur in de winkel. Wij geven je graag advies en laten je de verschillende mogelijkheden zien. Maak online alvast een afspraak, dan weten we zeker dat we alle tijd voor je hebben. 

Magazine aanvragen
Afspraak maken