Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

The finishing touch

Sarina deelt op haar Instagram pagina Hoff van Saar haar passie voor interieur, lifestyle en momlife. Wij hebben Hoff van Saar gevraagd om een leuke blogreeks te schrijven waarin ze tips en advies geeft over o.a. kleur in de keuken, verlichting en styling! In deze blog deelt Hoff van Saar haar tips om je keuken helemaal eigen te maken en te stylen.

Accessoires

De basis is er. Je hebt een mooie keuken, de indeling is perfect, de lampen hangen op de juiste plek en nu ben je klaar voor de laatste stap: de aankleding! Hiermee maak je de keuken eigen en geef je jouw persoonlijke stempel en komt de keuken tot leven. Natuurlijk is er een verschil tussen de ‘dagelijkse styling’ en het stylen voor bijvoorbeeld een fotoshoot. Ik vertel in deze blog iets over beide.

Praktisch mooi

Een gestylde keuken is prachtig! Maar uiteindelijk willen we er ook in leven en in werken, dus het is de bedoeling dat schoonheid hand in hand gaat met praktisch. En daar leent de keuken zich gelukkig uitstekend voor! 

Als je in de keuken al veel houttinten hebt, dan zou ik in de styling op zoek gaan naar mooi keramiek en keukendoeken in bijvoorbeeld witte of juist zwarte tinten. Leuke sfeermakers kunnen zijn:

  • Een vaas waar je pollepels in verzameld, dit kan een mooie oude weckpot zijn of juist een hippe vaas met vissen schubben. Beiden hebben een knipoog naar de keuken!
  • Zet op een plank of op de vensterbank wat kruidenplantjes neer. Kies voor mooie potten of leuke (waterdichte) zakken of mandjes. Planten brengen leven in een ruimte en je hebt meteen altijd garnering bij de hand!
  • Ga voor een marmeren snijplank in plaats van hout, instant eyecatcher!

Heb je een keuken met meer koele tinten? Zoek dan in je accessoires de warmte op. Onze keuken is lichtgroen en hierbij combineren roze en aubergine heel mooi. Ik maak gebruik van houten broodplanken, gezellige schaaltjes op een plank en vrolijk gekleurde mokken aan een rekje om kleur in de keuken te brengen. Allemaal voorwerpen die we ook dagelijks gebruiken, dus het zijn geen nutteloze ruimte vullers. Zo heb ik ook een aantal mooie weckpotten op de plank staan met muesli, koffiebonen, meel en maispuffs voor de kids. Praktische opbergers, maar ook heel mooi om te zien.

Heb je iets meer lege ruimte op je aanrecht? Denk dan eens aan een retro broodrooster of een stijlvolle waterkoker! Zijde Bloemen vind ik ook heel mooi voor in de keuken. Ze hebben geen last van de warmte, gaan heel lang mee en geven meteen zoveel kleur. Zet ze alleen niet te dicht bij je kookplaat, je wil tenslotte niet dat ze vettig worden. 

Wat ik ook onwijs leuk vind staan maar zelf nog niet durf: een mooie loper in de keuken. Vloerkleden geven sfeer en zorgen niet alleen voor warme voetjes, ze stralen echt warmte uit. Super mooi dus, maar ik zou wel kiezen voor een model dat in de was kan. 

En last but not least: Als je een pan kunt vinden die perfect past in je keuken, laat deze dan lekker in het zicht staan. Ja, soms moet je hem met koken even weg zetten, maar een mooie pan staat zo tof!

Picture perfect

Oké, dan even over de insta-perfect keuken! Ik denk niet dat de gemiddelde influencer ook echt staat te koken tussen de pampas pluimen en met het complete servies uitgestald op het aanrecht. Ik niet in ieder geval. Maar hoe leuk is het om helemaal uit te pakken voor de foto!

Hieronder enkele tips:

  • Pluimen en/of bloemen doen het altijd goed op de foto want het is natuurlijk en dus ‘levend’. Ik zet bloemen graag in een groepje kleine vaasjes van verschillende hoogtes bij elkaar. 
  • Er mag gegeten worden! Ik ben dus wel bezig met de kleuren van het eten op de foto. Ik vind aubergines prachtig voor op de foto omdat ze zo’n diepe kleur hebben! Of: een mooi ambachtelijk rond broodje. Op een foto wil je natuurlijk laten zien: dit is een keuken waar graag in gekookt wordt! 
  • Aansluitend kan het ook leuk zijn om een tas in de keuken neer te zetten, zo heel nonchalant van ‘ik heb net even een baguette gehaald’. Geen knalgele of blauwe shopper uiteraard, maar een leuk rieten exemplaar bijvoorbeeld. 
  • Servies. Ik haalde het al even aan. Normaliter staat mijn servies gewoon in de kast, maar voor een styled shoot kan het heel leuk zijn om stapeltjes servies neer te zetten. Een keukeneiland of een hoek op het aanrecht zijn hier mooie plekken voor. Mix and match in grootte kleur en ‘soort’. Bijvoorbeeld: een paar grote borden, kleine borden, en bovenop een serveerschaaltje op een voetje.

Natuurlijk kun je al deze tips combineren met de styling tips die je toepast in de ‘dagelijkse keuken’. De rode draad in de keukenstyling is denk ik wel: je brengt je keuken werkelijk tot leven door er in te leven. Ik zou niet teveel op zoek gaan naar grote dingen voor aan de muur of accessoires als kaarsen of lijstjes. Bedenk liever wat je wilt gaan gebruiken in de keuken, en giet dat in een mooi jasje. Praktisch voor jezelf, prachtig voor het oog ;) 

heb je mijn andere blogs ook al gelezen? Hierin geef ik tips over kleurgebruik in de keuken. Want durf jij voor kleur te gaan? Ook interessant om te lezen is de blog over hoe je nu een keuken kiest? Hier deel ik tips over het kiezen van een nieuwe keuken, want hoe pak je dit het beste aan?

Maak een afspraak bij Brugman

De mogelijkheden zijn eindeloos. Laat je helpen door een adviseur in de winkel. Wij geven je graag advies en laten je de verschillende mogelijkheden zien. Maak online alvast een afspraak, dan weten we zeker dat we alle tijd voor je hebben.

Magazine aanvragen
Afspraak maken