Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Mooi gekleurd, kleur keuzes in de keuken

Sarina deelt op haar Instagram pagina Hoff van Saar haar passie voor interieur, lifestyle en momlife. Wij hebben Hoff van Saar gevraagd om een leuke blogreeks te schrijven waarin ze tips en advies geeft over o.a. kleur in de keuken, verlichting en styling! In deze blog deelt Hoff van Saar haar tips over het kiezen van kleur in de keuken.

In de vorige blog hebben we het al even gehad over kleuren. Ik noemde daar: kleuren waar je blij van wordt. Om je thuis te voelen in een woning is het belangrijk om je te omringen met spullen, kleuren en materialen waar jij blij van wordt! Veel mensen vinden het spannend om in een keuken voor kleur te kiezen, vaak blijft een keuken een beetje basic zodat je er zo lang mogelijk mee kunt doen. Maar met een beetje lef worden dingen vaak zoveel leuker! 

Welke kleur past bij mij?

Een trucje dat je in heel je huis kunt toepassen: als je je ogen dicht doet en denkt aan een plek waar jij je blij en ontspannen voelt, waar denk je dan aan? Misschien een luxe hotel? Een wandeling door het bos? Die toffe stedentrip in een grote stad of juist het struinen door eeuwenoude dorpjes? Of misschien wel veel dichter bij huis, een bepaalde omgeving waar je vroeger graag kwam bijvoorbeeld. En bedenk dan: hoe haal ik dat gevoel naar binnen? Hou je van de natuur en ben je het liefst buiten? Dan voel je je waarschijnlijk fijn bij natuurlijke tinten en materialen. En zo is er bij elk gevoel wel een stijl te bedenken die goed bij jou past!

Durven

Kleur kiezen in de keuken is best spannend, volg daarin dus echt je gevoel! In mijn vorige blog schreef ik dat ik direct verliefd was op onze groene keukenkastjes. Nog steeds vond ik het spannend om voor zo’n uitgesproken kleur te kiezen, maar ik wist wel waar de liefde vandaan kwam. Al zo lang als ik me kan herinneren ben ik dol op van die schattige Engelse cottages met shaker-style keukens, in jawel saliegroen. Met dat in mijn achterhoofd durfde ik deze keuze dus wel te maken! De keuken in ons vorige huis was trouwens ook prachtig, landelijk en in een warme taupe tint. Toch was ik heel enthousiast dat ik opnieuw een keuken mocht gaan uitkiezen.

Het kan ook anders

Vind je het toch iets te heftig om voor gekleurde kasten te gaan? Probeer dan eens een tegeltje met een mooi patroon of een kleurtje erin. Dit geeft een keuken direct leven, maakt het persoonlijk en uniek. Om nog even terug te gaan naar het happy-gevoel. Ik denk bij mooie mozaïek tegels altijd meteen aan zonnige vakantie bestemmingen! 

Ook kan het heel mooi staan om in de keuken je wanden te schilderen, of zelfs te behangen. Als zowel de keuken, spatwand en vloer neutrale of effen kleuren hebben dan kan een mooi behang de hele ruimte transformeren. Het voordeel hiervan is dat je het om de paar jaar ook weer veranderd.

Heb je bijvoorbeeld een tegel met een patroontje erin? Kijk dan eens hoe het zou staan om één of meer wanden te matchen met een kleur uit het tegeltje. Door kleuren terug te laten komen creëer je een geheel en vaak maken de kleuren elkaar alleen maar sterker.

Accessoires

Een laatste manier om kleur aan je keuken te geven is eigenlijk ook de makkelijkste, accessoires! Bijvoorbeeld: een aantal schaaltjes op een plank, vaat- en theedoeken in dezelfde kleur (of ton sur ton) een dienblad met een bos bloemen, een leuk kleed op de grond. En ook hier is het grote voordeel dat je lekker kunt blijven wisselen, of de kleuren kunt aanpassen op het seizoen!

Maak een afspraak bij Brugman

De mogelijkheden zijn eindeloos, maar vind je het lastiger om verschillende kleuren te combineren, teken het dan uit of laat je helpen door een adviseur in de winkel. Wij geven je graag advies en laten je de verschillende mogelijkheden zien. Maak online alvast een afspraak, dan weten we zeker dat we alle tijd voor je hebben.

Magazine aanvragen
Afspraak maken