Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Binnenkijken bij Silvie & Sjef

"Ik zou zo weer dezelfde keuken kiezen"

De oude keuken van Silvie en Sjef is aan vervanging toe. En dat betekent dat hun zoektocht naar de perfecte keuken begint. Op Pinterest om precies te zijn. #nieuwekeuken en #keukeninspiratie zijn vanaf dat moment de openingspagina’s op de telefoon van Silvie. “Onze keuken was verouderd: de stijl, de apparatuur, de kleur. Van bovenkasten tot gasfornuis, allemaal elementen die niet meer thuishoren in een moderne keuken.”

#modernekeuken

Wat er dan wel thuishoort in de droomkeuken van het stel? Met een gezamenlijk Pinterestbord weten zowel Silvie en Sjef goed voor ogen te krijgen wat ze mooi vinden in de keuken. “Fijn, want als je niet weet wat je wilt kan dit nog wel eens de moeilijkste fase van een nieuwe keuken zijn”, lacht Silvie. “Een BORA-kookplaat, Quooker en een werkblad van steen stonden bovenaan het lijstje. Daarnaast wilden we allebei graag een donkere keuken, geen zwart, maar wel mat. En dat alles in een keuken met veel werkruimte, één grote kast en een strakke opstelling.”

Met het lijstje wensen in hun achterhoofd lopen Silvie en Sjef verschillende showrooms binnen. “Uiteindelijk valt onze keuze op Brugman keukens & badkamers. De combinatie van professionele hulp, een fijne sfeer en een groot aanbod dat aansluit op onze wensen maakten dit een makkelijke beslissing. Ook het plannen van de afspraak was zo gedaan!”

Alle tijd met de adviseur

Samen met de adviseur bespreek je de wensen en mogelijkheden van bijvoorbeeld de werkbladen, de hoogte van het aanrechtblad en de praktische invulling van je keuken. “Reken maar op professionele inzichten en handige tips, waar je zelf niet aan denkt. We zaten ruim twee uur met elkaar aan tafel. De adviseur neemt ruim de tijd om je wensen door te nemen en bovendien loop je meteen even door de showroom om de kleur in het echt te zien, de oven van binnen te bekijken, of het werkblad even uit te proberen.

Hij komt ook met de praktische tips: de beste plek voor de spoelbak (hint: naast de vaatwasser, dat is makkelijker inruimen!), waar de besteklade het beste geplaatst wordt (naast de kookplaat) en het beste materiaal keukenblad voor een gezin met twee kinderen (composiet). Maar ook met het inzicht dat alleen Siemens de afmetingen combimagnetron heeft die wij wilden. Ondanks ons uitgebreide online vooronderzoek, waren dit keuzes die we pas in de winkel maakten.”

Van thuiskamperen tot droomkeuken

Wanneer alle knopen zijn doorgehakt wordt er een 3D-tekening en offerte gemaakt. “Dan heb je nog even tijd om je wensen aan te passen op basis van het budget. Alles naar wens? Dan wordt er een order aangemaakt en zodra die getekend is, komen ze thuis voor een inmeetafspraak. Daarna neem je alles nog één keer door met de adviseur om te kijken of alles naar wens is. En dat was maar goed ook, want last-minute besloten we dat we toch liever een onderbouw spoelbak wilden (spoelbak wordt onder het werkblad gemonteerd, in plaats van erop). Uiteindelijk wordt alles besteld en krijg je de week van levering bevestigd." 

"We hebben overal zo goed over nagedacht;
de kastruimte, de indeling, de grote koelkast...
Ik zou zo weer dezelfde keuken nemen."

"We hebben overal zo goed over nagedacht; de kastruimte, de indeling, de grote koelkast... Ik zou zo weer dezelfde keuken nemen."

Met de levering in het vooruitzicht begint de voorbereiding thuis, want de oude keuken moet er natuurlijk uit. “Slopen, kasten verwijderen, muren strippen, leidingwerk verleggen. Dan is het wel een soort thuiskamperen. Maar zodra de nieuwe keuken klaar is vergeet je dat ook weer meteen. Waar ik het meest van geniet nu ik de nieuwe keuken iedere dag gebruik? Alles, eigenlijk! We hebben overal zo goed over nagedacht; de kastruimte, de indeling, de grote koelkast... Ik zou zo weer dezelfde keuken nemen.”

Wil je meer informatie?

Wil je meer informatie over het inrichten van jouw keuken? Kom dan langs in een van de winkels van Brugman. Onze adviseurs helpen je graag verder en geven gratis en persoonlijk advies. Wil je verzekerd zijn van advies én een ontwerp op maat door een gespecialiseerde adviseur? Maak dan een afspraak! Vraag ook ons magazine aan voor nog meer tips en laat je inspireren.

Magazine aanvragen
Afspraak maken