Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Tips voor het inrichten van een kleine badkamer

Wanneer je over een kleine badkamer beschikt, kan het soms een lastige taak zijn om de inrichting van de badkamer te bepalen. Brugman biedt diverse mogelijkheden aan om de ruimte optisch groter te laten ogen. Heb jij behoefte aan wat kleine badkamerinspiratie? Lees dan snel verder en ontdek hoe jij efficiënt gebruik maakt van alle beschikbare ruimte in jouw badkamer.

Kies de juiste kleuren in de badkamer

De eerste stap om jouw badkamer in te richten zodat deze groter oogt, is door de juiste kleuren in de badkamer aan te brengen. Door het gebruik van lichte en neutrale kleuren zoals wit, gebroken wit, crème en lichtgrijs laat je de badkamer optisch groter lijken. Dit effect creëer je ook met hoogglans kleuren, deze weerkaatsen namelijk het licht in de badkamer, waardoor deze groter lijkt. Kom maar op met die ruimtelijke uitstraling!

Juiste verlichting

Wist jij dat verlichting er ook voor kan zorgen dat jouw badkamer groter lijkt? Het daglicht wat door de ramen schijnt is hierbij erg belangrijk. Daarnaast is het daglicht ook prettig om jezelf goed in de spiegel te bewonderen. Merk je dat er niet genoeg daglicht in de badkamer is of heb je helemaal geen daglicht? Kies dan voor inbouwspots of eventueel andere sfeerverlichting met heldere witte verlichting. Licht betekent namelijk een ruimtelijke uitstraling en dat is precies wat je nodig hebt in een kleine badkamer.

Kies de juiste tegels

Voor een ruimtelijk effect in de kleine badkamer kies je voor grote tegels. Grote tegels creëren een rustige sfeer, wat in de badkamer niet geheel onbelangrijk is. Daarnaast beschikken deze tegels ook over minder voegen, waardoor de badkamer ruimtelijker oogt. Een win-win situatie!

Maak gebruik van spiegels en glas

Een goede spiegel in de badkamer is essentieel. Je gebruikt de spiegel namelijk meerdere keren per dag voor bijvoorbeeld het scheren, aanbrengen van make-up of het stylen van je haren. Naast deze functionele eigenschappen, zorgt een spiegel in de badkamer ook nog eens voor een ruimtelijk effect. Door de weerspiegeling lijkt je badkamer namelijk een stuk groter. Hoe groter de spiegel, hoe ruimtelijker! Ook transparante materialen zoals glas laten je badkamer ruimtelijker ogen. Met een glazen douchewand of -deur betrek je deze elementen bij de rest van de badkamer, waardoor jouw badkamer een open uitstraling krijgt.

Kies voor meubels op pootjes

Compacte, ruimtelijke en praktische meubels zijn onmisbaar in een kleine badkamer. Door voor badkamermeubels te kiezen waar je onderdoor kunt kijken, houd je de badkamer ruimtelijk. Je kunt bijvoorbeeld de badkamer groter laten lijken door te kiezen voor meubels op pootjes. Hierdoor blijft er een stuk ruimte over tussen het meubel en de vloer, waardoor de ruimte een stuk opener lijkt.

Overige tips

Een kleine badkamer hoeft helemaal geen probleem te zijn, dat is gelukkig al wel duidelijk geworden. Last but not least: je kunt ook nog gebruik maken van efficiënte opbergruimte in de badkamer. Plaats extra bovenkastjes in de badkamer, bijvoorbeeld boven het toilet. Dit is immers een loze ruimte die je niet gebruikt. Mocht er geen toilet in de badkamer aanwezig zijn, denk dan eens aan een spiegelkast boven de wastafel. Deze zorgt voor extra opbergruimte voor al jouw haar-, scheer- of make-up spullen. Ook kun je gebruik maken van een inbouwnis. Deze extra opbergplek wordt in de wand verwerkt, waardoor het geen extra ruimte in beslag neemt. Neem voor meer inspiratie een kijkje in de badkamers van onze klanten, bekijk onze badkamercollectie of maak een afspraak in een van onze winkels. 

Magazine aanvragen
Afspraak maken