Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Scandinavische stijl

Klinkt voor jou een keuken waarbij natuur, licht en rust centraal staan als muziek in de oren? Dan ben jij wellicht fan van de Scandinavische keukenstijl. Deze rustgevende stijl wordt gekenmerkt door wittinten, neutrale kleuren, natuurlijke materialen en strakke lijnen. Daarnaast is het bij deze stijl de kunst om een mooie balans te vinden tussen functionaliteit en het uiterlijk van de keuken. Benieuwd hoe de Scandinavische keuken eruit ziet? Brugman inspireert je graag.

Wat is een Scandinavische stijl?

Een strakke en minimalistische keuken, dat omschrijft in een notendop de Scandinavische stijl. Deze stijl is een combinatie van landelijk en modern met een natuurlijk tintje. Zo staan natuurlijke materialen zoals hout of beton, lichte kleuren, wittinten en een strak lijnenspel centraal. Je start met lichte kleuren om een rustige basis te creëren en deze stijl je af met houten details. Hout straalt namelijk rust en eenheid uit en zorgt voor een warme sfeer in de keuken. Om de rust in de keuken te bewaren is functionaliteit ontzettend belangrijk binnen de Scandinavische stijl. Dus alle spullen in de keuken moet je ook daadwerkelijk gebruiken. Rust, eenvoud en een warme sfeer, eigenlijk biedt een Scandinavische keuken balans in alle opzichten.

Oorsprong van de Scandinavische stijl

De Scandinavische keukenstijl is geïnspireerd uit Noord-Europese landen, waar dit ook echt als levensstijl wordt beschouwd. Met koude dagen en weinig zonuren was het belangrijk om een interieur met lichte kleuren, eenvoud en toch een warme sfeer te realiseren. In 1930 werd  het “Scandinavian Design” geïntroduceerd door middel van een tentoonstelling. Er was zoveel lof over deze eenvoudige manier van leven, dat de Scandinavische stijl al snel heel de wereld overging. Een mooi toegankelijk design waarbij enkel natuurlijke materialen worden gebruikt en functionaliteit voorop staat, dat staat centraal in de Scandinavische cultuur. Wij zijn fan van de Scandinavische keukenstijl!

Hoe ziet een Scandinavische keuken eruit?

Een typische Scandinavische keuken heeft meestal een witte basis en wordt gematcht met lichte tinten zoals beige of lichtgrijs. Daarnaast worden er veelal natuurlijke elementen in verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan houten keukenkastjes en wandplanken. Deze zorgen voor een warme en uitnodigende sfeer. Daarnaast passen materialen zoals bamboe, steen en staal ook perfect bij een Scandinavische keuken.

Hoewel lichte kleuren echt de basis vormen, is het ook stijlvol om de keuken af te werken met zwarte details. Denk hierbij aan een zwarte koelkast, barkrukken of een minimalistische binnendeur. Zo breng je een mooi contrast in de Scandinavische keuken.

En natuurlijk is de keuken niet af zonder Scandinavische woonaccessoires. Typerend voor deze stijl zijn woonitems met strakke, moderne lijnen en simpele vormen. Denk hierbij aan een houten wandplank gedecoreerd met ronde vazen of potten met specerijen. Hoe maak je de Scandinavische keuken nu echt compleet? Met een frisse, groene kamerplant natuurlijk! Want Scandinaviërs houden van de natuur.

Overtuigd van de Scandinavische stijl?

Met de Scandinavische keuken geniet je van natuur, licht en rust. Wil jij ook een Scandinavische keuken? Of wil je enkele Scandinavische elementen verwerken in de keuken? Maak een afspraak met één van onze adviseurs en kom langs bij Brugman. Dan kijken we samen naar jouw wensen, zodat jij gegarandeerd jouw droomkeuken vindt. Meer inspiratie nodig? Bekijk onze andere blogs!

Magazine aanvragen
Afspraak maken