Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Smeg: excellent Italiaans design

Het merk Smeg is een van de meest toonaangevende fabrikanten van keukenapparatuur. Door het het verweven van prachtig Italiaanse design met de nieuwste technologieën heeft Smeg wereldwijde bekendheid verworven. Het merk staat bekend om het produceren van koelkasten en fornuizen, maar biedt daarnaast nog veel meer keukenapparatuur. Ben jij nieuwsgierig geworden? Brugman vertelt je hier meer over het merk Smeg.

De geschiedenis van Smeg

Smeg bestaat al sinds 1948. Toen begon Vittorio Bertazzoni in Guastalla, in Italië, zijn vaardigheid als smid te gebruiken om fornuizen te maken. Je ziet deze geschiedenis nog steeds terug in de naam van Smeg, dat een acroniem is voor Smalterie Metallurgiche Emiliane Guastalla (Metaal- en Emailleerfabriek in Guastalla). Smeg speelde na de oorlog goed in op de woonwensen van mensen. Apparaten in huis werden steeds populairder, doordat ze het huishoudelijk werk verlichten, en werden daarnaast gezien als een statussymbool. Door de jaren heen ging Smeg ook andere keukenapparatuur produceren, wat ertoe heeft geleid dat het merk nu internationaal vertegenwoordigd is in meer dan 16 landen en op 5 continenten.

 

Het Italiaanse design

Wat Smeg voornamelijk onderscheidt van alle andere keukenmerken in de wereld is de unieke vormgeving. Bij Smeg wordt als geen ander technologie en design met elkaar verweven om een apparaat te creëren met een identiteit. Het merk wil dat keukenapparatuur niet alleen functioneel is, maar dat het ook een belevenis geeft in de keuken. Met andere woorden, het design moet een bepaald gevoel bij je oproepen. Inventieve elegantie, originaliteit en kwaliteit staan daarbij hoog in het vaandel. Eén van de bekendste voorbeelden van het design van Smeg is de jaren ‘50 koelkast, die vandaag de dag in veel huishoudens te vinden is.

Koelkasten, fornuizen en nog veel meer

Bijna iedereen kent de kenmerkende jaren ‘50 koelkasten van Smeg of de prachtige fornuizen. Maar wist je dat Smeg daarnaast ook afzuigkappen, ovens, magnetrons, vaatwassers en kookplaten produceert? Alle keukenapparaten zijn met dezelfde creatieve inslag ontworpen. Zo kun je jouw gehele keuken van apparatuur in dezelfde stijl voorzien. 

Kom naar de winkel

Wil je meer over het merk Smeg weten of wil je de koelkasten, fornuizen en andere keukenapparatuur met eigen ogen bewonderen? Kom dan naar een van onze winkels! Hier staan bovendien onze keukenspecialisten voor je klaar om je van een vrijblijvend, deskundig advies te voorzien. 

Bekijk ook

Een keuken stel je samen uit meerdere producten, zoals een aanrechtblad, apparatuur, kasten en grepen. In deze productgroepen zijn heel veel verschillende mogelijkheden. Je vindt ze hier!

Magazine aanvragen
Afspraak maken