Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

10 ideeën voor een speels effect met badkamertegels

Tegels in de badkamer zijn onmisbaar. Er zijn maar weinig materialen die zo goed tegen vocht kunnen en zo gemakkelijk schoon te houden zijn. Maar tegels zijn niet alleen functioneel. Met de verschillende kleuren, materialen en legpatronen creëer je met tegels een mooi en speels effect in je badkamer. Met tegels voeg je bovendien erg veel gezelligheid en sfeer toe. Inspiratie nodig? Lees hier onze suggesties.

1. Met mozaïektegels kun je alle kanten op

Met mozaïektegels kun je je fantasie de vrije loop laten. Mat, glans, parelmoer of een felle kleur; er zijn tal van mogelijkheden om jouw badkamer dat speciale effect te geven. Je kunt ook met de ligging, grootte en kleur van mozaïektegels variëren. Deze tegels rijmen met vele stijlen. Voor een badkamer met een retro stijl zijn kleine mozaïeksteentjes in contrasterende kleuren bijvoorbeeld een goede match.

Fan van een modern badkamerinterieur? Ga dan voor natuursteen tegeltjes met een graniet- of marmerlook. Ligt de landelijke stijl meer in jouw straatje? Dan is de goudbruine tint perfect om een warme, gemoedelijke sfeer te creëren. Hou jij van een wat ingetogenere stijl? Betegel dan slechts een wand met mozaiëktegeltjes.

2. De trend is grote tegels

Met grote tegels heb je minder voegen op jouw badkamerwand. Daardoor zorg je voor een rustige uitstraling. Grote tegels creëren daar bovenop een erg ruimtelijk effect. Zo laten ze een kleine badkamer groter lijken.

Ook in grotere badkamers zorgen grote tegels voor een moderne en strakke uitstraling. Effen grote tegels combineren erg mooi met bijvoorbeeld een wand bijpassende mozaïektegels of kleurige Portugese tegels. Een ideale optie als je graag een speels effect wilt creëren maar toch de rust wilt behouden.

3. Afgezaagde tegels voor zo min mogelijk voegen

Nog een trend is om zo min mogelijk voegen te laten zien voor het ultieme strakke effect. Dat kan met afgezaagde tegels. Deze zijn strak en kaarsrecht afgesneden. Daardoor is de voeg tussen de tegels minimaal. Je plaatst met deze smalle voeg de tegels heel dicht bij elkaar.

Hoewel het een secure klus is die wat langer duurt, zorg het eindresultaat ervoor dat de tijd die je hieraan besteedt het meer dan waard is. De afgezaagde tegels zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten, waardoor deze precies aansluiten bij jouw badkamerstijl.

4. Stenen muur met stone panels

Een stenen muur met stone panels zorgt ervoor dat de badkamer eruit ziet als een heus wellness paradijs. Stone panel tegels zijn zoals de naam al zegt stenen tegels die middels een paneel tegen de muur te plaatsen zijn. De tegels worden geplaatst in een onregelmatig patroon, zodat de stenen niet perfect op elkaar aansluiten maar juist onwillekeurig een beetje uitsteken. Daardoor creëer je een speels maar toch stijlvol effect. Het onregelmatige karakter van deze tegels en de natuurlijke kleuren geven je een heerlijk buitengevoel. Deze tegels zijn bijvoorbeeld  ideaal om de douche mee te betegelen.

5. Industrieel met deco stuc

Wil je wel een stoere look maar zonder tegels? Dan kun je kiezen voor deco stuc. Dit is een speciale laag die wordt aangebracht op jouw muur of vloer. Er wordt door het unieke proces als het ware een laagje natuursteen aangebracht, die zorgt voor veel warmte en een natuurlijke uitstraling. De kleurschakering van het stucwerk en het soort materiaal geven een echte industriële betonlook.

6. Industrieel met betonlook tegels

Houd jij van een stoere, industriële stijl? Dat bereik je met betonlook tegels zoals in deze Caprera badkamer. Met een betonlook tegel zorg je voor een stoere en warme uitstraling tegelijkertijd. De betonlook combineert daarnaast bijzonder goed met bijvoorbeeld hout.

Wit zorgt voor een mooi, maar niet al te heftig contrast met beton. Een wit bad, witte kast of wastafel toevoegen aan jouw betonlook badkamer is daarom ook een goede optie. Je kunt betonnen tegels tegen de muur bevestigen of als vloertegel in je badkamer leggen. Als je houdt van deze uitstraling kun je zowel de muur- als vloertegel uitvoeren in een betonlook.

7. Strak en gemakkelijk leggen met een tegelmat

Wil jij graag tegels maar zie je het niet zitten om hier een arbeidsintensief karwei van te maken? Met een tegelmat is de klus zo geklaard. Deze zijn beschikbaar voor zowel vloer als wand. Je legt de tegelmatten snel en gemakkelijk. Tegelmatten zijn verkrijgbaar in haast elke vorm, kleur en afwerking die je kunt bedenken. Van kleine, kleurige mozaïekjes tot grote effen tegels. Daardoor vind je altijd een tegelmat die perfect aansluit bij jouw badkamerstijl en -wens.

8. Origineel met honinggraat

Wil je iets anders dan de rechte tegel? Met vijfhoekige tegels leg je een mooi honinggraatmotief. Afhankelijk van de kleur waar jij voor gaat, creëer je hiermee een retro stijl, design interieur of juist een strakke, moderne badkamer. De vijfhoekige tegels zijn verkrijgbaar in diverse kleuren zodat jij precies de kleur kiest waar jij naar op zoek bent.

9. Warme houtlook tegels

Geniet jij het meest van een knusse sfeer? Kijk dan eens naar houtlook tegels, die perfect zijn voor de landelijke interieurstijl. Deze hebben het formaat en de warme uitstraling van hout. Ze kunnen in verschillende patronen gelegd worden, bijvoorbeeld in een klassiek visgraatmotief. Je kiest hierbij voor de houtkleur en -soort die jij het mooist vindt.

10. Metrotegels voor de retrolook

De herkenbare langwerpige tegels met afgeschuinde kanten, oftewel de metrotegels, zorgen voor een speels effect in je badkamer. Je kunt ook nog eens spelen met het legpatroon, namelijk recht onder elkaar of halfsteens. Hierbij eindigt de ene tegel halverwege de tegel erboven. Wil jij graag een badkamer met een uniek uiterlijk? Kies dan voor de metrotegels. 

Bestel ons gratis magazine

Ben je op zoek naar inspiratie voor je (nieuwe) badkamer? Bestel dan gratis het Brugman magazine boordevol trends en tips. Je bekijkt hierin bovendien de volledige badkamercollectie. Geïnspireerd geraakt door het magazine? Breng dan een bezoekje aan een van onze winkels

Magazine aanvragen
Afspraak maken