Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

De meest gemaakte fouten bij het kopen van een keuken

Staat er dit jaar een nieuwe keuken op de planning? Een perfecte voorbereiding op deze duurzame aankoop is natuurlijk meer dan welkom. Het is van groot belang om voor jezelf bepaalde wensen en behoeften in kaart te brengen en deze te delen met een professionele adviseur. Om je een handje te helpen hebben de adviseurs van Brugman een top 5 opgesteld met de meest gemaakte fouten bij het kopen van een keuken, zodat jij goed voorbereid op pad gaat!

Fout 5: waar plaats je een combimagnetron of oven?

We starten met een tip die jouw zoektocht naar een comfortabele keuken net wat makkelijker maakt. Vaak zien onze adviseurs dat er een combimagnetron of een oven boven de koelkast wordt geplaatst, echter is dit vaak te hoog voor de gemiddelde Nederlander. Je moet natuurlijk wel goed bij de oven kunnen om er een heerlijke maaltijd in te zetten en om deze er vervolgens uit te kunnen pakken. In de praktijk blijkt dat niet iedereen op een comfortabele manier bij de combimagnetron of oven kan. Voor veel mensen is een koelkast van 102 cm met daarboven nog een oven of combimagnetron gewoon echt te hoog. Wanneer je een kijkje komt nemen in de winkel, krijg je een goed en realistisch beeld van jouw droomkeuken. Onze adviseurs helpen je dan ook graag om ervoor te zorgen dat die heerlijke maaltijd zeker weten op tafel komt te staan.

Fout 4: inschattingsfouten

Een fout waar de adviseurs van Brugman je zeker voor willen behoeden zijn de inschattingsfouten als het gaat over ruimtes. ‘Oh, wij willen graag een eiland, maar hebben eigenlijk geen idee wat de afmetingen en tussenruimtes zijn,’ horen onze adviseurs bijna dagelijks. Het is juist zo belangrijk om inzicht te krijgen in de afmetingen van de beschikbare keukenruimte, anders gaat een eiland in de keuken gewoon niet passen. Maar ook een verkeerde inschatting van bladhoogtes, of veel te hoge kasten klinken bij onze adviseurs bekend in de oren. Neem eens een kijkje bij onze keukenopstellingen voor de mogelijkheden qua indeling en afmeting voor jouw nieuwe keuken.

Fout 3: vette vingers wegpoetsen

Brugman wil je adviseren om alle voor- en nadelen van een keuken in je beslissing mee te nemen. Vaak zien onze adviseurs dat een donkere keuken zeer geliefd is bij gezinnen met opgroeiende kinderen. Echter staan donkere keukens er ook om bekend dat je regelmatig vette vingerafdrukken weg moet poetsen. Natuurlijk is een donkere keuken helemaal hot en geeft deze echt een stoere en moderne uitstraling. Het is alleen wel een overweging die jij dient te maken. Het zou natuurlijk vervelend zijn als jij niet 100% kunt genieten van jouw nieuwe keuken.

Fout 2: combi wat?

Onze adviseurs willen ervoor zorgen dat jij optimaal gebruik maakt van jouw nieuwe aanwinst: de keuken. Het valt op dat er vaak de wens is voor een combimagnetron. Wanneer de adviseurs van Brugman op deze wens doorvragen, blijkt het dat men zelden of nooit een magnetron gebruikt. Dat is natuurlijk zonde! Je wilt immers geen apparatuur aanschaffen die je eigenlijk niet gaat gebruiken. 

Fout 1: 4, 5 of 6 kookpitten?

Dan zijn we alweer aangekomen bij de meest gemaakte fout: de keuze voor het aantal kookpitten. Een fanatieke koker maakt al snel de keuze voor een 5- of 6-pits kookplaat met een stoomoven. Vaak wordt er niet stilgestaan bij de optie dat je ook een goede full steam oven kunt aanschaffen, waarbij je vervolgens met een 4-pits kookplaat ook uit de voeten kan. Of misschien is een kookplaat met zones juist perfect voor jou? Het is dus belangrijk om goed na te denken over de snel gemaakte keuze voor 5 of 6 pitten.

Maak een afspraak met een van onze keukenadviseurs

Onze adviseurs helpen je graag om ervoor te zorgen dat jij jouw droomkeuken waar kunt maken. Kom langs in een van de winkels van Brugman. Wil je verzekerd zijn van advies én een ontwerp op maat door een gespecialiseerde adviseur? Maak dan een afspraak! Daarnaast kun jij de keuken ook geheel zelf ontwerpen met behulp van onze 3d-planner.

Magazine aanvragen
Afspraak maken