Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Binnenkijken bij Masha en René

"We hebben er echt ons droomhuis van gemaakt"

In Rijen, een dorp in het zuiden van Nederland, wonen de goedlachse Masha en René. Ze kochten in 2018 een waar klushuis waar bijna vijftig jaar lang niks aan was gedaan. Het stel stond dus voor een leuke uitdaging. “De hele bovenverdieping is op de schop gegaan. Letterlijk alles is gestript en opnieuw opgebouwd. De badkamer was een piepklein kamertje, nu is het echt een van onze favoriete ruimtes in het huis!”

Hulp gezocht

Vorig jaar besloten Masha en René dat het tijd was om met de verbouwing te beginnen. Maar waar begin je? “We wisten dat we het heel anders wilden, maar wisten niet zo goed waar we moesten beginnen. We hebben toen de hulp van een binnenhuisarchitect ingeschakeld.” Hij is gaan tekenen en niet veel later namen Masha en René de stap om een aannemer in te huren en het plan te laten uitvoeren.

Sfeer proeven

Samen gingen ze op zoek naar ideeën. “Een aantal dingen wisten we zeker: de badkamer en het toilet moeten apart, geen bad, maar wel een grote inloopdouche en een wastafel met twee wasbakken. Zo lopen we elkaar niet in de weg,” vertelt Masha lachend.

Hoewel Masha en René voor een groot deel dezelfde stijl hebben, waren er toch een paar kleine discussiepuntjes. “Onder andere over de tegels op de wand in de douche. We vonden een houtlooktegel heel erg gaaf, omdat dat echt een hele warme sfeer creëert. Maar toen we de marmerenlooktegels zagen, begonnen we te twijfelen. We zijn toen naar de winkel gegaan en hebben onze twijfel besproken met de verkoper. De verkoper heeft vervolgens met ons meegedacht. Samen met hem bekeken we het hele plaatje: hoe ziet de rest van de badkamer eruit? Toen is het toch de marmerlooktegel geworden, omdat deze tegel het beste past bij de gehele ruimte.” Dit resulteerde  in een warme, landelijke en industriële badkamer. “We hebben voor veel natuurlijke materialen en lichte kleuren gekozen, zoals het hout en het beton. Dit in een mix met industriële elementen, bijvoorbeeld de zwarte accenten en de betonlook vloertegels.”

Brugman keukens & badkamers

De samenwerking met Brugman verliep heel prettig. “Meteen vanaf het begin werden we goed geholpen en werd er met ons meegedacht. Als we weer iets heel moeilijks of ingewikkelds vroegen, dan ging hij dat overleggen met collega’s om ons zo goed mogelijk van adviezen te voorzien. We zijn nog een keer teruggegaan naar de winkel omdat we ineens twijfelden over de vloertegel. Toen was er ook alle tijd en ruimte voor ons en kregen we zelfs nog foto’s te zien van hoe de tegel er bij iemand thuis in de badkamer uitzag. Dat vonden we heel erg fijn.” Ook de levering ging probleemloos. “We werden continu goed op de hoogte gehouden. Van begin tot eind zijn we echt goed geholpen.”

Geluksmomentje

Iedere keer als Masha de badkamer binnenloopt, ervaart ze een geluksgevoel. “We zijn zo blij met het eindresultaat. Als ik het hele proces opnieuw zou doen, zou ik niets veranderen. Ik ben het meest blij met de wastafelmeubel in combinatie met de rest van het geheel, dat staat echt heel gaaf. En ik ben ook heel erg gelukkig met de nisjes en spotjes in de douche. De aannemer was niet zo blij met mijn idee, maar ik wilde liever geen plankjes in de douche voor de shampoo en douchegel. Bij Brugman is dit er heel mooi ingetekend en het resultaat mag er zijn.” De rest van de verbouwing van het huis is inmiddels ook klaar. “Van de badkamer tot aan de slaapkamers, we hebben er echt ons droomhuis van gemaakt!”

Wil je meer informatie?

Wil je meer informatie over het inrichten van jouw badkamer? Kom dan langs in een van de winkels van Brugman. Onze adviseurs helpen je graag verder en geven gratis en persoonlijk advies. Wil je verzekerd zijn van advies én een ontwerp op maat door een gespecialiseerde adviseur? Maak dan een afspraak! Vraag ook ons magazine aan voor nog meer tips en laat je inspireren.

Magazine aanvragen
Afspraak maken