Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Binnenkijken bij Kay & Bernice

"De keuken is een oase van rust & licht"

Klein, fijn én een bron van licht is wat de keuken van Kay & Bernice op dit moment uitstraalt. Wanneer de hele benedenverdieping een opfrisbeurt krijgt is ook de keuken aan de beurt en daar was Bernice stiekem heel erg blij mee!

Tijd voor vernieuwing

“Ik vond al jaren dat er een nieuwe keuken in moest komen, waarop de reactie van mijn man steeds luidde: ‘maar alles doet het toch nog!’”, lacht Bernice. Hun oude keuken dateerde uit 1998 en was gebroken wit. “Tsja, ik vond het gewoon oude meuk, dus de keuken kon wat mij betreft zeker een opknapbeurt gebruiken en écht wit worden!” Wanneer de benedenverdieping toe is aan een verbouwing wordt dus, met groot genoegen van Bernice, ook de keuken meegenomen in het plan.

Inspiratie

“Gaan we nu weer voor een lichte keuken? Dan kunnen we deze er toch net zo goed in laten zitten?”, was de reactie van Kay toen Bernice al helemaal voor ogen had wat ze wilde. “Ik wilde een lichte keuken omdat het een kleine hoek is waarin je niet altijd even veel lichtinval hebt. Dus als de keuken donker zou zijn, wordt het zo ongezellig.”

“Wij kenden iemand die goede ervaringen had met Brugman dus gingen mijn man en ik naar een van hun winkels.” Bernice heeft eerst meerdere boeken besteld ter inspiratie en is bij een andere keukenboer geweest om eens te kijken wat er allemaal trendy is. “Toen we bij Brugman binnenstapten werden we met open armen ontvangen. Meteen hadden we een adviseur waarmee het klikte én die met al haar ervaring precies op papier wist te zetten wat ik in mijn hoofd had.”

“Ik ben een beelddenker en de adviseur ook. Ik had een foto van de oude keuken meegenomen. Dus samen konden we er meteen een voorstelling bij maken. Gelukkig vertrouwde Kay ons. Hij zei af en toe alleen maar: ik vond de oude keuken ook prima”, lacht Bernice.

Spannende kleuren

Over de witte kleur van de keuken viel dus niet meer te twisten. “Daarbij hebben we gekozen voor een zandkleurig blad van composiet wat ik wel een beetje spannend vond om te matchen met de vloer, de witte keuken én de muur. We hebben voor een camel kleurige muur gekozen en wauw! Dat was de beste keuze ooit. Het valt nu als één geheel prachtig samen.”

“We hebben ook een Bora met geïntegreerde afzuiging in plaats van een afzuigkap, dat is een aanwinst! Het scheelt ruimte en werkt zelfs beter dan een afzuigkap”, vertelt Bernice vol enthousiasme. “Boven de Bora kookplaat hebben we een eikenhouten plank die van boven en onder is gefreesd met ledverlichting over de hele lengte. Vooral ‘s avonds is dat heel gaaf. We kunnen dit licht zelfs vanaf de bank bedienen met een app!”

Knopen doorhakken

“Doordat we snel knopen hebben doorgehakt en de verbouwing ver vooruit stond gepland konden we alles vrij plannen met Brugman. Zelfs toen we last-minute een weekje hebben moeten doorschuiven waren ze flexibel!” Voor ze het wisten stonden ze in hun nieuwe keuken. En één ding is zeker: “Zelfs Kay zou de oude keuken niet meer terug willen!” , glundert Bernice.

Wil je meer informatie?

Wil je meer informatie over het inrichten van jouw keuken en badkamer? Kom dan langs in een van de winkels van Brugman. Onze adviseurs helpen je graag verder en geven gratis en persoonlijk advies. Wil je verzekerd zijn van advies én een ontwerp op maat door een gespecialiseerde adviseur? Maak dan een afspraak! Vraag ook ons magazine aan voor nog meer tips en laat je inspireren.

Magazine aanvragen
Afspraak maken