Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Binnenkijken bij Frans en Marian

"Ons keukeneiland is onze parel!"

Direct aan het water in Alphen aan den Rijn wonen Frans (71) en Marian (71) in hun nieuwbouwappartement. Hoewel ze al jaren bij elkaar zijn, hadden ze hiervoor allebei een eigen huis. Nu wonen ze officieel samen en genieten met volle teugen van het huis, én dus ook van de gloednieuwe keuken die erin geplaatst is.

De juiste match

Voor hun verhuizing naar Alphen aan Den Rijn, woonde Marian in Reeuwijk en Frans in IJsselstein. Marian: “De beslissing om samen te gaan wonen in dit appartement kwam niet meteen. In eerste instantie hebben we nog onze eigen woningen opgeknapt met daarin óók een nieuwe keuken. We hebben in die periode al heel wat ervaring opgedaan met keukens en keukenboeren. Dus toen we toch besloten om samen voor dit appartement te gaan, klopten we in eerste instantie weer bij dezelfde, ons bekende, keukenboeren aan. Toch wilden we onze opties openhouden en stapten bij Brugman binnen. En hier vonden we de juiste keuken! Groter én voor een leukere prijs.” 

Liefde op het eerste gezicht

Frans en Marian liepen apart van elkaar een rondje door de showroom. Lang discussiëren over welke het moest worden hoefde gelukkig niet, want ze vielen allebei voor dezelfde keuken. Een prachtig bruin-grijs exemplaar. In het samenstellen van de keuken ging veel tijd zitten. “We zijn regelmatig teruggegaan. Het ontwerp werd steeds groter,” vertelt Marian lachend. “Samen hebben we een groot gezin, waardoor de kastjes boven het aanrecht heel erg welkom zijn. In onze vorige woningen stonden alle spullen door het huis verspreid. Nu staat alles netjes bij elkaar,” legt Marian uit. Frans vindt het feit dat het aanrecht tien centimeter dieper is dan normaal erg fijn. “Hierdoor is er een prettigere afstand met betrekking tot de keukenkastjes boven het aanrecht.” 

Ook zijn ze erg blij met het vrijstaande keukeneiland en de afstand tussen het eiland en de rest van de keuken. Marian: “We kunnen er aan alle kanten omheen lopen én de deur van de vaatwasser kan naar beneden en dan kan ook het deurtje van het eiland nog open. Dat klinkt misschien als iets kleins, maar dat vinden wij heel erg fijn. Net als de extra binnenlades in alle kastjes. Daar maken we ook veelvuldig gebruik van,” laat Marian weten.

Supermodern

Voor hen allebei voelt de keuken nu vooral huiselijk. “Ik had hiervoor een strakke, moderne keuken,” legt Marian uit. “Maar dit voelt veel warmer. Het is wel een moderne keuken, maar hij voelt veel huiselijker! We zijn het er allebei over eens dat we de juiste beslissing hebben genomen.” Frans is niet echt een keukenprins, maar zijn vrouw Marian daarentegen wel. “Ik vind het heel leuk om voor ons samen te koken, of voor visite. Met deze keuken kan dat heel goed.” De keuken is uitgerust met moderne apparatuur. Marian is er erg blij mee, maar moet aan sommige dingen ook wel wennen. “We hebben nu een inductiekookplaat. Dat ziet er erg mooi uit, maar ik ben er nog niet helemaal aan gewend. Dat geldt ook voor de supermoderne oven die erin zit. Ik ga nog even de tijd nemen om dat allemaal uit te vogelen,” vertelt ze lachend.

Brugman keukens & badkamers

De samenwerking met Brugman keukens & badkamers is voor Frans en Marian heel fijn verlopen. Marian: “Dit begon natuurlijk al in de winkel waar we vakkundig geholpen werden. Ook over het plaatsen zijn we super tevreden. Dit werd netjes en snel uitgevoerd. Alles werd met ons doorgelopen om te kijken of het allemaal werkte. Ze zijn doorgegaan tot het écht allemaal klaar was en hebben dit met veel aandacht en liefde gedaan, heel prettig!”

Wil je meer informatie?

Wil je meer informatie over het inrichten van jouw keuken? Kom dan langs in een van de winkels van Brugman. Onze adviseurs helpen je graag verder en geven gratis en persoonlijk advies. Wil je verzekerd zijn van advies én een ontwerp op maat door een gespecialiseerde adviseur? Maak dan een afspraak! Vraag ook ons magazine aan voor nog meer tips en laat je inspireren.

Magazine aanvragen
Afspraak maken