Villeroy en Boch badkamer sanitair en accessoires

Villeroy en Boch badkamer: uniek Frans/Duits design

Villeroy en Boch waren tot 1836 twee aparte bedrijven. Boch was een Frans pottenbakkersbedrijf dat het levenslicht zag in 1748. In 1801 verhuisde het naar een grensplaatsje in Duitsland waar het zo’n 35 jaar later fuseerde met het Duitse Villeroy en Villeroy en Boch was geboren. Beide bedrijven werkten in de pottenbakkersbranche en samen wendden ze hun technieken aan voor het maken van hoogwaardig sanitair voor de Villeroy en Boch badkamer.

Ouderwetse waskom

Zeer Frans en klassiek is de waskom met bijbehorende waterkan. Deze badkamer accessoires worden door Villeroy en Boch nog steeds gemaakt. Hetzij in een meer modern jasje of beschilderd met mooie bloemen of fruit. Hoewel de waskom meer een noviteit is, is het wel de perfecte aankleding voor een luxe of landelijke badkamer. Of kies voor een porseleinen waterkan en zet deze bij de wastafel voor een authentiek tintje aan het badkamerinterieur.

Breed assortiment

Villeroy en Boch staat misschien beter bekend om het uitgebreide assortiment serviesgoed, toch kun je ook voor een Villeroy en Boch badkamer kiezen uit een brede collectie sanitair. Het paradepaardje is misschien wel de waskom en het vrijstaande bad die – hoewel ze in een moderne stijl zijn uitgevoerd – een authentieke uitstraling hebben. Het is Duitse degelijkheid en stroomlijn gecombineerd met Franse allure en stijl en dat maakt de Villeroy en Boch badkamerproducten zo bijzonder.  

Home
Terug
Sluiten