Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Terrazzolook keukenbladen

Een terrazzo aanrechtblad is een hard materiaal en is van oudsher afkomstig uit Italië. Terrazzo is gemaakt van natuursteen en bevat een mix van ingrediënten. Zo vind je marmer- en granietkorrels en glas- en kleurpigmenten terug in de terrazzo keukenbladen. Vanwege de karakteristieke uitstraling is het terrazzo aanrechtblad de perfecte basis in iedere keuken. In Nederland noemen we het terrazzo aanrechtblad ook wel een granito aanrechtblad, omdat er granietkorrels in verwerkt zijn. Bekijk de prachtige granito keukenbladen hieronder en laat je inspireren!

De soorten terrazzo aanrechtbladen en hun eigenschappen

Er zijn ontzettend veel unieke terrazzo aanrechtbladen verkrijgbaar. Dit komt doordat terrazzo uit verschillende natuurlijke ingrediënten bestaat. Door het combineren van deze materialen en de handmatige vervaardiging is ieder granito keukenblad bijzonder. Oorspronkelijk komt terrazzo uit Italië, maar al snel vond dit natuurlijke materiaal haar weg naar Nederland. Hierdoor genieten we ook in Nederland van prachtige terrazzo keukenbladen. Wist je dat terrazzo zelfs nu tot een van de meest recente keukentrends behoort? Terrazzo is een waterdicht en tegelijkertijd hygiënisch materiaal. Daarnaast is terrazzo onwijs sterk. Niet gek dus dat we terrazzo gebruiken als materiaal voor het aanrecht.

Door de mix van de verschillende ingrediënten bestaan er rode, bruine, witte, grijze en nog veel meer bijzondere kleuren granito aanrechtbladen. Terrazzo zorgt voor een luxe uitstraling en oogt daardoor chique en duurzaam tegelijk. In eerste instantie denkt men vaak dat het aanrechtblad gemaakt is van composiet of graniet. Het ambachtelijke productieproces zorgt ervoor dat je goed van tevoren kan kiezen wat het gewenste resultaat voor jou is. Wil je samen met het gezin genieten van een aangenaam, stijlvol keukenblad? Kies dan voor een uniek terrazzo keukenblad.

Een greep uit onze collectie terrazzo aanrechtbladen

Terrazzo - Alba

Terrazzo werkblad - Alba
Terrazzo werkblad - Alba

Terrazzo - Blanko

Terrazzo keukenblad - Blanko
Terrazzo keukenblad - Blanko

Terrazzo - Caelum

Terrazzo aanrechtblad - Caelum
Terrazzo aanrechtblad - Caelum

Terrazzo - Dotas

Terrazzo - Dotas
Terrazzo - Dotas

Terrazzo - Icans

Terrazzo - Icans
Terrazzo - Icans

Terrazzo - Longo Itinere

Terrazzo - Longo Itinere
Terrazzo - Longo Itinere

Terrazzo - Reos

Terrazzo - Reos
Terrazzo - Reos

Het onderhoud en de prijzen van een terrazzo keukenblad

Kies je voor een prachtig keukenblad van terrazzo? Houd dan wel in de gaten dat het terrazzo aanrechtblad meer onderhoud vereist dan een kunststof of RVS aanrechtblad. Wanneer je per ongeluk knoeit, dien je dit zo snel mogelijk schoon te maken met een milde reiniger. Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen, zoals chloor of schuurmiddel. Ook zuren en terrazzo zijn geen goede combinatie. Maak het terrazzo aanrechtblad schoon met water en een mild reinigingsmiddel, zoals een allesreiniger of groene zeep.

Om de toplaag van je nieuwe terrazzo aanrechtblad te beschermen, impregneren we deze met een goede beschermlaag. Verder is bij het onderhoud van een terrazzo aanrechtblad raadzaam om een was te gebruiken. Wij raden aan om dit ieder kwartaal te doen, zodat het terrazzo keukenblad extra goed beschermd is en de glanzende laag langer mooi blijft.

De prijs van een terrazzo keukenblad ligt gemiddeld hoger dan een keukenblad van hout of kunststof. Ieder blad is ambachtelijk gemaakt, waardoor de terrazzo aanrechtblad prijs vergelijkbaar is met die van een aanrechtblad van graniet. Houd er wel rekening mee dat de terrazzo aanrechtbladen prijzen afhankelijk zijn van de dikte, kleur, motieven en bewerkingen van de terrazzo steen. Je hebt zelfs de mogelijkheid voor een naadloze integratie van een terrazzo spoelbak in je terrazzo aanrechtblad. Bespreek de mogelijkheden met onze adviseurs.

Combineren met kleuren & materialen

Een groot voordeel van een terrazzo keukenblad is dat er een rijk aanbod is van kleuren en maten. Het unieke, ambachtelijke design zorgt ervoor dat het terrazzo blad prachtig in diverse keukenstijlen tot zijn recht komt. Combineer het terrazzo aanrechtblad met houten keukenfronten voor een landelijke uitstraling. Wil je juist een contrast creëren? Dan is het terrazzo keukenblad ook een goede optie in een moderne keuken. Het meeste zien we de terrazzo keukenbladen terug in klassieke keukens. Dit komt door het authentieke, nostalgische karakter van het terrazzo blad.

Wist je dat je het terrazzo keukenblad zelfs kan combineren met een terrazzo vloer? Combineer het lichte terrazzo keukenblad bijvoorbeeld met een donkere terrazzo vloer voor een prachtig contrast, maar toch een mooi geheel. Ook andersom, dus een donker terrazzo keukenblad in combinatie met een lichte terrazzo vloer zorgt voor een bijzonder effect. Op deze manieren creëer je een stijlvol en speels samenhangend geheel.

Het terrazzo aanrechtblad past bovendien goed in verschillende keukens omdat het de perfecte basis is. Laat je creativiteit stromen na het kiezen voor deze perfecte basis in je keuken. Kleed de keuken naar jouw smaak aan met keukenkasten, lades en keukenapparatuur. Inspiratie nodig? Lees dan deze blog over keukenaccessoires en keukenapparatuur en ontdek de vele mogelijkheden.

Hulp nodig bij het kiezen of onderhouden van je terrazzo look aanrechtblad?

Onze adviseurs helpen je graag met passend, persoonlijk advies. Kom binnen bij een van onze vestigingen en bekijk de diverse terrazzo aanrechtbladen met eigen ogen. Heb je een terrazzo keukenblad gevonden? Bepaal dan samen met een adviseur de dikte, het formaat en de kleuren, zodat het terrazzo werkblad helemaal naar jouw wens wordt samengesteld. Maak een afspraak en kom alles te weten over de terrazzo aanrechtbladen. 

Meer keukenbladen bekijken?

Heb je nog niet gevonden wat je zocht? Brugman heeft een groot assortiment aan keukenbladen van verschillende materialen. Klik op een materiaal en bekijk onze collectie.

Magazine aanvragen
Afspraak maken