Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Tips voor verlichting in de keuken en badkamer

De dagen worden korter en de avonden worden langer; de winter komt langzaam Nederland in waaien. Het is de tijd van samen op de bank kruipen met een kop thee, uitgebreid koken, of van een heerlijk warm bad genieten na een koude wandeling in het winterweer. Sfeer in huis is dát wat de wintermaanden zo fijn en gezellig maakt. Met verlichting voeg je subtiele sfeer-accenten toe. Naast dat verlichting een fijne uitstraling geeft is het ook functioneel; zoals in de keuken of badkamer. In deze blog laten we je zien hoe je functionele verlichting kunt toevoegen in jouw keuken en badkamer.

Verlichting in de keuken

De keuken is een sfeervolle en aanwezige ruimte in het huis. Er wordt gekookt, gegeten en bijgepraat. Bij een keuken is een combinatie tussen sfeer- en functionele verlichting van belang. Er zijn verschillende soorten verlichting die je aan jouw keuken kan toevoegen afhankelijk van de inrichting en gewenste sfeer. We zetten de meest voorkomende voor je op een rij;

Verlichting in de keukenkastjes

Met open of glazen keukenkastjes is het niet alleen heel handig om verlichting in het keukenkastje te hebben, het geeft ook veel sfeer. Kies voor een subtiele verlichting met spotjes of varieer in speelse kleuren met led-strips. Door verlichting in de keukenkastjes kun je producten gemakkelijker vinden èn creëer je meer diepte in de keuken.

Spotjes in de keuken

Bij iedere keuken kan er een ander soort verlichting worden toegevoegd. Afhankelijk van de inrichting en stijl. Het belangrijkste is dat je ‘werkverlichting’ op de goede plekken belicht.

Als je bovenkastjes hebt kun je gemakkelijk spotjes verwerken in de onderkant van de kastjes. Als je geen bovenkastjes hebt, maar bijvoorbeeld een kookeiland kun je kiezen voor inbouwspots in het plafond. Met de spotjes verlicht je het keukenblad goed, hierdoor kun je alles goed zien als je gaat koken. 

Een goede tip om sfeer in de keuken te creëren met verlichting is om indirect te verlichten. Door bijvoorbeeld spotjes te richten op de wand of op een accessoire. Ook dimverlichting is perfect om sfeer te creëren, dimbare verlichting kun je namelijk ieder moment afstellen naar wens.

Verlichting in de badkamer

Niets is zo lekker om na een lange dag onder de douche te stappen of een heerlijk warm bad te nemen. In jouw badkamer kun je een echte spa-beleving creëren met de juiste inrichting, maar ook met de juiste verlichting. Denk bijvoorbeeld aan een subtiele verlichting boven de spiegels. Hiermee ontstaat er meer diepte in de badkamer.

Ook kun je kiezen om de spiegel van achteren te verlichten. Hierdoor komt de spiegel los van de wand en kun je spelen met verschillende kleurtinten voor de gewenste sfeer. Ook bij een badkamer kun je het beste gebruik maken van indirecte verlichting.

Meer inspiratie opdoen?

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor sfeer- en functionele verlichting? Vraag dan eenvoudig ons magazine aan en laat je verrassen door de nieuwste trends. Wil je jouw keuken en badkamer omtoveren met sfeervolle verlichting en heb je daar hulp bij nodig? Onze adviseurs staan voor je klaar. Maak een afspraak en ontvang advies op maat. Jouw persoonlijke wensen staan hierbij uiteraard voorop!

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken