Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Hoe deel je jouw kleine keuken slim in?

Goed nieuws voor iedereen die over een kleine keuken beschikt: Brugman heeft enkele tips en tricks op een rijtje gezet zodat jij optimaal gebruik kunt maken van deze onmisbare ruimte. Wil je weten hoe je in een kleine keuken groots kunt denken? Lees dan snel verder en laat je inspireren.

Kies de beste keukenopstelling

Een praktische keukenopstelling is het halve werk. Gelukkig heb je bij kleine keukens genoeg keuze uit diverse opstellingen die geheel naar eigen wens zijn samen te stellen. Zo is een keukenblok bijvoorbeeld een praktisch en ruimtebesparend alternatief. Als je over een langwerpige keuken beschikt, kan je ook kiezen voor een kleine hoekkeuken of L-keuken. Met deze opstellingen creëer je ook extra opbergruimte, een win-win situatie! Een tip die Brugman je mee wil geven is: kijk vooral welke opstelling bij jouw keuken- en wensen past, zodat je alle beschikbare ruimte maximaal kunt benutten.

Gebruik slimme opbergsystemen

Een handige tip waarbij je geen ruimte hoeft in te leveren is het gebruik van slimme opbergsystemen. Mocht je over een hoekkeuken beschikken, dan is bijvoorbeeld een draaicarrousel super handig. De carrousel beschikt over een draaischijf waar je al jouw kookgerei in kwijt kunt. Op deze manier maak je optimaal gebruik van een dode hoek en kun je het gehele hoekkastje gebruiken zonder moeilijkheden.

Kiezen tussen apparatuur en kastruimte

De een is er wat fanatieker in dan de ander, maar we verzamelen allemaal keukenapparatuur. Bij een kleine keuken is het de kunst om deze apparatuur efficiënt op te bergen en dan komt al snel de vraag naar boven: hebben we dit allemaal wel nodig? Brugman adviseert om allereerst de keuken af te speuren naar apparatuur die je echt nodig hebt of zeker weten gaat gebruiken. Deze verdienen namelijk een prominente plek in de keuken. Mocht je geen ruimte hebben voor een koelkast of vriezer, kun je er ook altijd nog voor kiezen om deze in de schuur, bijkeuken of op een andere plek te plaatsen.

Kies voor bovenkasten

De volgende tip, die wellicht ook van pas komt tijdens het opruimen van de keukenapparatuur, is het werken in de hoogte. Bovenkasten ogen ruim, zorgen voor extra opbergruimte en het allerbelangrijkste, ze nemen geen extra plek in beslag! Gebruik daarbij een handige indeling om al jouw keukengerei en apparatuur zo overzichtelijk mogelijk op te bergen.

Ga voor planken

Wil je geen bovenkasten? Ga dan voor mooie, moderne wandplanken. Je creëert hierbij extra plek voor keukenaccessoires. Denk hierbij aan voorraadpotten met pasta, rijst of cruesli of laat je kookboeken stralen. Niet alleen handig, de planken ogen ook ruimtelijker en het staat ook nog eens leuk!

Ga opruimen

Nu komen we misschien wel op het belangrijkste punt: opruimen. Om het strakke en opgeruimde karakter van een kleine keuken naar voren te laten komen, is het van belang om overbodige spullen weg te gooien. Plan een dag voor jezelf om alle spullen in de keuken uit te zoeken en gooi alle overbodige pannen, kopjes en schaaltjes weg. Zo creëer je niet alleen een opgeruimde keuken, maar maak je ook weer plek vrij voor andere spullen. Ideaal dus!

Meer inspiratie opdoen?

Ben je op zoek naar meer tips en ideeën? Kom dan langs in een van onze winkels. Onze adviseurs helpen je graag verder en geven gratis en persoonlijk advies. Wil je verzekerd zijn van advies én een ontwerp op maat door een gespecialiseerde adviseur? Maak dan een afspraak! Vraag ook ons magazine aan voor nog meer tips en laat je inspireren.

Magazine aanvragen
Afspraak maken