Mozaïek badkamer

Een mozaïek badkamer heeft zijn bijzondere uitstraling te danken aan de mozaïek tegels op de vloer of op de wand. Je kunt de prachtige mozaïek tegels zowel op de vloer als op de wand terug laten komen. De tegels zijn verkrijgbaar in verschillende vormen zoals visgraat, steenpatroon of gewoon vierkant. De mozaïek tegels worden op matjes geleverd, waardoor ze vrij gemakkelijk te plaatsen zijn, wat je niet direct zou zeggen als je de kleine tegeltjes ziet. Met slechts een kleine verandering kun je van jouw badkamer al een prachtige mozaïek badkamer maken. Je kunt bijvoorbeeld al kiezen om een klein gedeelte van de wand te betegelen met mozaïek. Met mozaïek tegels geef je de badkamer een vrolijke en frisse uitstraling. Of je voorkeur nu uitgaat naar vierkante of gebroken tegels, groot of klein, mat of glanzend, er is altijd een tegel te vinden die past bij jouw smaak en wensen.

Ben je benieuwd naar de specifieke kenmerken en mogelijkheden van een mozaïek badkamer of wil je graag meer inspiratie opdoen? Lees dan verder en profiteer van onze tips voor de mooiste mozaïek badkamers.

Deze elementen horen bij een mozaïek badkamers

Badkameradviseur Brugman

Wanneer je kiest voor een mozaïek stijl in de badkamer ben je verzekerd van een tijdloze maar originele ruimte. In een mozaïek badkamer komen veel verschillende kleuren, en vormen voor. Lees onderstaande tips om jouw badkamer van een mozaïek sfeer te voorzien.

Martijn Kruidenier Badkameradviseur

Wanneer je kiest voor een mozaïek stijl in de badkamer ben je verzekerd van een tijdloze maar originele ruimte.…

Lees meer

Wanneer je kiest voor een mozaïek stijl in de badkamer ben je verzekerd van een tijdloze maar originele ruimte. In een mozaïek badkamer komen veel verschillende kleuren, en vormen voor. Lees onderstaande tips om jouw badkamer van een mozaïek sfeer te voorzien.

Martijn Kruidenier Badkameradviseur
Badkamer met mozaïek tegels
Badkamer met mozaïek tegels

Mozaïek tegels

Een originele manier om je badkamer om te toveren is door middel van mozaïek tegels. Wanneer je mozaïek tegels gebruikt in de badkamer ben je verzekerd van een unieke en bijzondere uitstraling. Met een beetje creativiteit kun je prachtige wanden creëren. Doordat elke mozaïek tegel anders is krijg je een prachtig effect. Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor mozaïek tegels in de badkamer. Badkamertegels van mozaïek zijn verkrijgbaar in vele verschillende prints, vormen, formaten en kleuren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de gebroken mozaïek tegels die ieder een unieke vorm hebben. Gelukkig worden deze mozaïek badkamertegels geleverd op gaas, zodat het gemakkelijker is om de tegels in één keer aan te brengen op de muur. Nadat je de voegen hebt gevuld is het niet meer van een mozaïek te onderscheiden. Hierdoor hoef je niet zelf te puzzelen en de tegels stuk voor stuk op de wand te plakken. Ook heb je de mogelijkheid om te kiezen voor natuursteen mozaïek in de badkamer. Dit zorgt voor een nog luxere uitstraling in de badkamer. Een groot voordeel van mozaïektegels is dat deze eenvoudig afneembaar zijn. Hierdoor krijgt schimmel minder kans.

Badkamer met mozaïek
Badkamer met mozaïek

Mozaïek in de badkamer

Wanneer je uitgekeken bent op de gestucte wanden of de simpele tegels op de vloer, dan zijn glasmozaïek tegels in de badkamer de perfecte optie. Deze trend zien we steeds vaker terug in luxe en design badkamers. Met deze tegels maak je van de vloer of wand een kleurig en bijzonder geheel. De tegels stem je geheel af op jouw wensen en je maakt er complete kunstwerken mee. Ze zijn verkrijgbaar in tientallen kleuren en geschikt voor zowel vloeren als wanden. Daarnaast zijn de tegels krasbestendig en waterdicht. Hierdoor gebruik je ze onbezorgd in de badkamer. Naast glas mozaïek kun je ook kiezen voor mozaïek steentjes in de badkamer. Wil je echt luxe mozaïek steentjes in de badkamer? Kies dan voor natuurstenen mozaïek.

Badkamer met Portugese tegels

Waar de mozaïek tegels meestal op de wand worden gebruikt, kun je er ook voor kiezen om mozaïek tegels op de badkamervloer te plaatsen. Naast wandtegels van mozaïek, kun je ook kiezen voor een mozaïek vloer in de badkamer. Echter zijn dit andere tegels dan de wandtegels. Ook de mozaïek vloertegels voor in de badkamer zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, maten en vormen. Tegenwoordig zijn mozaïek matjes in de badkamer de standaard. Deze mozaïek tegels worden veelal geleverd in matjes van 30 x 30 cm. Op deze manier kun je de tegels snel en eenvoudig leggen. De mozaïek matjes lopen prachtig in elkaar over en zorgen voor een schitterend eindresultaat.

Badkamer met gekleurde mozaïek
Witte mozaïek tegels in de badkamer
Witte mozaïek tegels in de badkamer

Witte mozaïek

In de meeste gevallen wordt er gekozen voor een witte mozaïek badkamer. Een witte badkamer is gemakkelijk te combineren met mozaïek tegels. Wanneer je veel mozaïek tegels gebruikt in de badkamer, kan het erg druk ogen. Maar wanneer je de mozaïek tegels combineert met een lichte en effen kleur zoals wit, komen de tegels goed tot hun recht. Kies bijvoorbeeld voor witte wanden en een gedeelte van de wand betegeld met gekleurde mozaïek tegels. Zorg dat je weinig ander kleur in de badkamer gebruikt. Hierdoor vallen de kleuren van het mozaïek extra op en komen ze het beste tot hun recht. Ook kun je er juist voor kiezen om wit mozaïek toe te passen in de badkamer. Witte mozaïek tegels in de badkamer zorgen op een subtiele manier voor een bijzondere creatie. Wanneer je een wand in de badkamer betegelt met witte mozaïek tegels, toont het nooit te druk en geeft dit toch een uniek en speels effect.

Blauwe mozaïek in de badkamer
Blauwe mozaïek in de badkamer

Blauwe mozaïek

Ook een blauwe mozaïek badkamer behoort tot de mogelijkheden. Ga in dit geval voor een subtiele toevoeging door de blauwe mozaïek tegels te combineren met lichte kleuren. Je kunt bijvoorbeeld een nis voorzien van mooie mozaïek tegels of een patroon plaatsen op één muur. Ook kun je er voor kiezen om de buitenkant van het bad te betegelen. Hierdoor krijg je een stijlvol en toch speels effect. Zorg er in ieder geval voor dat je niet te veel mozaïek tegels gebruikt, anders komen de tegels niet goed tot hun recht. De blauwe mozaïek tegels in de badkamer zijn populair in de retro badkamer. Deze tegels doen je al gauw denken aan vroeger. De oude Grieken en Romeinen gebruikten deze decoratieve tegels in hun badhuizen en in dit geval werd er vaak gekozen voor de kleur blauw. Ook hebben de blauwe mozaïek tegels iets weg van de delfts blauwe tegels. Dit zijn typische tegels met een blauwe decoratie die aan het einde van de 16e eeuw erg populair werden.

Badkamer met grijze mozaïek tegels
Badkamer met grijze mozaïek tegels

Grijze mozaïek

Een grijze mozaïek badkamer is erg populair. Grijze mozaïek tegels zijn verkrijgbaar in veel verschillende tinten, maten, vormen en designs. Iedere tegel is uniek en zorgt voor een andere uitstraling in jouw badkamer. Zo heeft een grijze en robuuste mozaïek tegel een stoere uitstraling en past perfect in een industriële badkamer. Een strakke grijze mozaïek tegel past goed bij de moderne badkamer. Ook kun je kiezen voor kleine grijze tegels met een bijzondere print. Denk bijvoorbeeld aan de Portugese tegels. Dit zijn populaire, kleine tegels en vormen als mozaïek een prachtig geheel. Deze tegels hebben vaak grijstinten en zijn een echte mediterrane eyecatcher in jouw badkamer. Je kunt eindeloos combineren met mozaïek tegels in de badkamer en grijs is daarbij een gemakkelijke kleur. Voor een mooi contrast kun je bijvoorbeeld een effen betegelde muur combineren met een grijze mozaïek vloer. Of je bekleedt bijvoorbeeld een gedeelte van je badkamer, zoals de doucheruimte, met een bijzondere grijze tegel. Kortom, al kies je voor grijs in de mozaïek badkamer, heb je veel mogelijkheden en ben je verzekerd van een unieke uitstraling.

Zwarte mozaïektegels
Zwarte mozaïektegels

Zwarte mozaïektegels

Ook met zwarte mozaïektegels in de badkamer zijn er veel verschillende mogelijkheden voor het inrichten en stylen van jouw ruimte. Of je nu gaat voor een moderne stijl, industriële stijl of liever een design badkamer, met zwart mozaïek in de badkamer kun je alle kanten op. Wanneer je meerdere zwarte mozaïek elementen laat terugkomen en dit combineert met bijvoorbeeld zwarte kranen, creëer je al snel een industriële uitstraling in jouw badkamer. Kies je voor minimalistische en strakke, zwarte tegels, dan sluiten deze perfect aan in de moderne badkamer. Wanneer je de zwarte tegels combineert met gouden kranen, creëer je een luxe, design badkamer. Zorg er echter wel voor dat je het mozaïek beperkt tot enkele plekken in de ruimte. Wanneer je bijvoorbeeld alle wanden bekleedt met zwart mozaïek, komt het erg druk over en komen de tegels niet goed tot hun recht. Kortom, met mozaïek tegels voor de badkamer in zwarte kleur zijn er veel verschillende mogelijkheden en kun je alle kanten op!

Mozaïek badkamers bij Brugman

Is een mozaïek badkamer wat voor jou en wil je meer inspiratie opdoen voor deze badkamerstijl? Bezoek dan een van onze winkels. In onze showrooms vind je mozaïek badkamer ontwerpen en helpen de adviseurs je graag bij het maken van de juiste keuzes. Wil je toch liever eerst vanuit huis oriënteren en ideeën opdoen? Vraag ons gratis keuken- en badkamermagazine aan! Dit magazine staat vol met mooie voorbeelden en  inspirerende tips.

 

Home
Terug
Sluiten