Luxe badkamers

Niets is fijner dan optimaal genieten in een luxe badkamer naar jouw wensen. Verschillende elementen zorgen ervoor dat jouw badkamer in no-time wordt omgetoverd tot een exclusieve badkamer. Luxe badkamers zijn vaak grote ruimtes waarin de producten ruim staan opgesteld. Daarnaast zien we vaak exclusieve badkamermeubels en unieke accessoires terug. Je kunt echter ook een kleine ruimte gemakkelijk een luxe look geven.

Ben je benieuwd hoe je een badkamer luxe inricht, wil je inspiratie opdoen of graag zelf online een luxe badkamer ontwerpen? Lees dan verder en krijg een goed beeld van hoe je een badkamer luxe kan maken en profiteer van onze handige tips.

Deze elementen horen bij een luxe badkamer

Badkameradviseur Brugman

Een luxe badkamer kun je op meerdere manieren creëren. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor luxe tegels zoals marmeren tegels of tegels met een print. Ook kan je ervoor kiezen om een luxe badkamermeubel in de badkamer te plaatsen. Lees onderstaande tips om jouw badkamer van een luxe uitstraling te voorzien.

Martijn Kruidenier Badkameradviseur

Een luxe badkamer kun je op meerdere manieren creëren. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor luxe tegels zoals marmer…

Lees meer

Een luxe badkamer kun je op meerdere manieren creëren. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor luxe tegels zoals marmeren tegels of tegels met een print. Ook kan je ervoor kiezen om een luxe badkamermeubel in de badkamer te plaatsen. Lees onderstaande tips om jouw badkamer van een luxe uitstraling te voorzien.

Martijn Kruidenier Badkameradviseur
Donkere luxe badkamer
Donkere luxe badkamer

Luxe badkamermeubels in jouw badkamer

Een badkamermeubel is vaak het meest opvallende meubel in de badkamer. Daarom is het van belang dat het badkamermeubel de gewenste uitstraling heeft. Kies daarom voor een luxe badkamermeubel, zodat het als echte eyecatcher in jouw badkamer dient. Een badkamermeubel in een luxe badkamer gaat verder dan alleen een simpel meubel met daarop een wasbak. In dit geval wordt er vaak gekozen voor exclusieve badkamermeubels. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een groot badkamermeubel van hout, met daarop een massief wastafelblad van natuursteen. Of ga voor een bijzonder badkamermeubel in een unieke kleur, waardoor het meubel direct opvalt in de badkamer

luxe badkamer met inloopdouche

Een luxe badkamermeubel stel je gemakkelijk samen naar jouw wensen. De meeste badkamermeubels bestaan namelijk uit losse onderdelen, waardoor je zelf de gewenste uitstraling en indeling bepaalt. Bij Brugman zijn de mogelijkheden qua badkamermeubels eindeloos. Wij helpen je graag met het uitzoeken en samenstellen van het perfecte badkamermeubel. Hierdoor ben je verzekerd van een meubel dat perfect aansluit bij jouw wensen.

Luxe badkamer met sunshower
Luxe badkamerverlichting
Luxe badkamerverlichting

Elementen in een luxe badkamer

Naast de luxe badkamermeubels kun je de badkamer ook inrichten met andere chique elementen voor in de badkamer. Denk bijvoorbeeld aan een luxe bad en douche en luxe badkamerverlichting, gadgets en accessoires. Een luxe bad heeft zijn luxe vaak te danken aan de grootte. Hoe groter het bad, hoe luxer. Wil je écht luxe? Kies dan voor een mooie whirlpool voor in je badkamer.

In een luxe badkamer wordt vaak gekozen voor een grote, open inloopdouche. Deze luxe douche is helemaal naar jouw wens in te richten. Kies bijvoorbeeld voor luxe badkamertegels op de wanden en vloeren en een mooie regendoucheset. Ook badkamerverlichting zorgt al snel voor een unieke uitstraling in jouw badkamer. Niet alleen het licht zelf, maar ook het uiterlijk van de lamp geeft jouw badkamer een luxe uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een opvallende plafondlamp die aansluit bij de rest van jouw accessoires. 

Luxe badkamer met bubbelbad

Ook mogen luxe badkamer accessoires en gadgets niet ontbreken in deze badkamer. Ga bijvoorbeeld voor de Sunshower. De Sunshower ziet er heel modern uit en laat jou compleet genieten van je douche door middel van de uv- en/of infraroodstralingen. Ook is een geïntegreerde muziekbox een luxe badkamer gadget. Deze muziekbox zorgt ervoor dat jij de dag goed begint met je favoriete muziek tijdens je bad- of douchesessie.

Sunshower in luxe badkamer
Luxe badkamer met mozaïek
Luxe badkamer met mozaïek

Luxe badkamertegels

Badkamertegels bepalen voor een groot deel de uitstraling van de badkamer. Daarom is het kiezen van de juiste tegel belangrijk. Kies voor luxe badkamertegels wanneer je een unieke uitstraling in je badkamer wilt. Denk daarbij aan een tegel met een aparte vorm, print of kleur in plaats van een simpele witte tegel. Indien je kiest voor een tegel met een print of druk design, zorg er dan voor dat je niet een te groot oppervlakte hiermee betegelt. Kies er in dit geval voor om een gedeelte van de wand te betegelen met deze tegel. Anders oogt het te druk in de badkamer en zal het juist de luxe uitstraling tegenwerken. 

Zwart mozaïek in luxe badkamer

Ook kun je kiezen voor bijvoorbeeld een licht marmeren tegel met een rustige print. Dit is een echte aanrader als je je badkamer op een originele manier wilt aankleden. Je creëert met deze exclusieve badkamertegels een bijzonder en opvallend design in de badkamer.

Luxe badkamertegels
Luxe douche in kleine badkamer
Luxe douche in kleine badkamer

Luxe kleine badkamer

Bij een luxe badkamer denk je al snel aan een grote badkamer waar de meubelen ruim staan opgesteld. Maar een luxe badkamer is zeker ook mogelijk in een kleine ruimte. In dit geval staan de meubelen wel dichter op elkaar, maar met de juiste indeling oogt het toch als een ruime badkamer. Deel je badkamer in met glazen wanden en lichte kleuren. Hierdoor oogt je luxe, kleine badkamer een stuk ruimer en opener. Kies daarnaast voor een douche met één vaste zijwand in plaats van dubbele douchedeuren. Hierdoor oogt het niet alleen ruimer, maar plaats je ook gemakkelijk meubels dicht tegen de douchewand en heb je geen last van openslaande douchedeuren.

Zwarte luxe badkamer

Wil je zowel een douche als een bad in jouw luxe kleine badkamer, maar twijfel je over de beschikbare ruimte? Kies dan bijvoorbeeld voor een douchebad. Dit is een ligbad met aan het voeteneinde een geïntegreerde douchezone. Hierdoor bespaar je veel ruimte en heb je toch de luxe van zowel een bad als een douche. Een douchebad neemt maximaal 2 m2 in beslag en is daarom een handige oplossing voor in de kleine, luxe badkamer.

Kleine luxe badkamer
Luxe moderne badkamer
Luxe moderne badkamer

Luxe moderne badkamers

De moderne badkamer kenmerkt zich door zijn comfort en luxe. De luxe, moderne badkamer is een oase van rust door het minimalistische en strakke karakter. De producten en materialen hebben vaak strakke lijnen en zorgen voor een rustige maar sfeervolle stijl. In de moderne en luxe badkamer wordt vaak gekozen voor rvs of chromen producten en zien we vaak luxe sanitairproducten terug, zoals een regendouche dubbele wastafel of luxe whirlpool. Wanneer je kiest voor een luxe moderne badkamer, ben je verzekerd van een unieke badkamer met een mooie afwerking. Bij deze badkamerstijl wordt namelijk vaak gekozen voor afgelijnd meubilair en strak, wit sanitair.

Luxe badkamer met bad en douche

Moderne badkamers zijn clean en hygiënisch en de spullen zijn netjes weggewerkt, waardoor de badkamer gemakkelijk te onderhouden is. Ook wordt er in deze badkamer vaak gekozen voor een inloopdouche. Hierdoor wordt de vloer niet onderbroken en oogt de badkamer ruimer. Het past bij de rest van het interieur vanwege de strakke vormgeving en het gebruik van glas.

Luxe toilet in de badkamer
Kosten luxe badkamer
Kosten luxe badkamer

Kosten van een luxe badkamer

De vraag: ‘Wat kost een luxe badkamer?’ krijgen wij steeds vaker. De kosten voor een luxe badkamer hangen uiteraard geheel af van je wensen. Wanneer je kiest voor een luxe wellness badkamer zullen de kosten uiteraard een stuk hoger zijn dan wanneer je kiest voor een eenvoudige badkamer met minimale producten. De kosten voor jouw luxe badkamer bereken je gemakkelijk online met onzebudgetplanner.

Luxe badkamers bij Brugman

Is een luxe badkamer wat voor jou en wil je meer luxe badkamer inspiratie opdoen voor het bepalen van de inrichting? Bezoek dan een van onze winkels. In onze showrooms vind je luxe badkamer ontwerpen en helpen de adviseurs je graag bij het maken van de juiste keuzes. Wil je toch liever eerst vanuit huis oriënteren en luxe badkamer ideeën opdoen? Bekijk dan onderstaand onze luxe badkamercollectie of vraag ons gratis keuken- en badkamermagazine aan! Dit magazine staat vol met mooie voorbeelden en  inspirerende tips.

Home
Terug
Sluiten